Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

ΗΠΑ - NAFTA: Κατηχώντας τη νέα γενιά να σκέφτεται "Βορειοαμερικανικά"



Σχ. ΚΟ: H NAFTA, αποτελεί την εκδοχή βορειοαμερικανικής Ε.Ε. που όμως (ακόμα) περιορίζεται στο οικονομικό πεδίο, χωρίς τη διάσταση της πολιτικής ολοκλήρωσης. Υπογράφηκε από τις ΗΠΑ, (επί προεδρίας Μπους του πρεσβύτερου), το Μεξικό και τον Καναδά τον Αύγουστο του 1992 και τέθηκε σε εφαρμογή την πρωτοχρονιά του 1994. Η προοπτική ενός κοινού νομίσματος, του Amero, στα πρότυπα του ευρώ και μίας κοινής "εξωτερικής περιμέτρου ασφαλείας" (σύνορα), εντός της οποίας η κίνηση των πολιτών, των αγαθών και του κεφαλαίου θα είναι νόμιμη και ασφαλής, έχουν θορυβήσει όσους βλέπουν τη NAFTA και την προέκτασή της, τη Συνεργασία για την Ασφάλεια και την Ευημερία (ή SPP),ως ένα αποφασιστικό βήμα για τον περιορισμό της εθνικής κυριαρχίας και την ενίσχυση της παγκοσμιοποίησης και των δυνάμεων που εργάζονται για τη Νέα Παγκόσμια Τάξη και την ανάδυση της Παγκόσμιας Κυβέρνησης. Πλήρες αναλυτικό άρθρο στο Greek American News Agency.

Ακολουθεί άρθρο του Dana Gabriel (από Global Research, May 25, 2011 / μετ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ)
Πρόσφατα έγγραφα από τη Wikileaks επιβεβαιώνουν αυτό για το οποίο ορισμένοι από εμάς έχουμε προειδοποιήσει εδώ και χρόνια, για τα σχέδια για την δημιουργία μιας Βορειοαμερικανικής Ένωσης, μία ιδέα που απορρίφθηκε από πολλούς ως μια θεωρία συνωμοσίας αλλά αποτελεί όντως πραγματικότητα. Με τον Καναδά και τις ΗΠΑ, να προωθούν μία συμφωνία για το εμπόριο και την ασφάλεια η οποία θα μπορούσε να περιλαμβάνει αργότερα το Μεξικό, για μία ακόμη φορά τονίζεται η όλη διαδικασία δημιουργίας της Βορειοαμερικανικής ένωσης. Αυτή η βαθιά ριζωμένη ατζέντα έχει διεισδύσει σε σχολεία, πανεπιστήμια και άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Μέσα από διάφορες πρωτοβουλίες, οι μελλοντικοί ηγέτες του αύριο κατηχούνται να θεωρούν τους εαυτούς τους ως «πολίτες της Βορείου Αμερικής», και όχι ως Καναδούς, Μεξικανούς ή Αμερικανούς.
Το 2005, το Βορειοαμερικανικό Φόρουμ για την Ένταξη (North American Forum on Integration ή NAFI) ένα think tank που έχει βάση το Μόντρεαλ και πιέζει για στενότερους ηπειρωτικούς δεσμούς, διοργάνωσε το ‘Triumvirate’ (Τριανδρία), ένα Μοντέλο Νομοθετικού Σώματος της Βόρειας Αμερικής το οποίο συνεδριάζει μια φορά το χρόνο. Η άσκηση φέρνει σε επαφή φοιτητές από τον Καναδά, το Μεξικό και τις ΗΠΑ και στους συμμετέχοντες έχει ανατεθεί ο ρόλος των δημοσιογράφων των νομοθετών, ή ομάδων συμφερόντων. Με τα χρόνια, το πρωτότυπο αυτό κοινοβούλιο συζήτησε και εκπόνησε ψηφίσματα σχετικά με τις διαδρομές του εμπορίου, την εδραίωση της Βορειοαμερικανικής διακυβέρνησης, την μετανάστευση, το κεφάλαιο 11 της NAFTA, μαζί με τη δημιουργία ενός ταμείου επενδύσεων ηπειρωτικής και τελωνειακής ένωσης. Πολλά από τα θέματα που συζητήθηκαν απεικονίζουν τα σχέδια για τη βαθύτερη ολοκλήρωση. Σε ένα δελτίο τύπου από την πρώτη ‘Τριανδρία’, η NAFI διακήρυξε ότι το βορειοαμερικανικό Κοινοβούλιο γεννιέται. Με τις προσπάθειες για τη δημιουργία μιας κοινής περιμέτρου ασφαλείας, τα μελλοντικά βήματα προς την πολιτική ένωση θα μπορούσαν να προκαλέσουν τη δημιουργία μίας πραγματικής Βορειοαμερικανικής Συνέλευσης που θα απαρτίζεται από εκπροσώπους των τριών χωρών. Αυτό θα μπορούσε επίσης να περιλαμβάνει την έγκριση ενός ηπειρωτικού χάρτη δικαιωμάτων.
Η ‘Τριανδρία 2011’ θα πραγματοποιηθεί στο Arizona State University - Tempe Campus από 29 Μαΐου έως 3 Ιουνίου. Οι στόχοι της εκδήλωσης περιλαμβάνουν, "Να επιτραπεί στους συμμετέχοντες να εξοικειωθούν με τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών, καθώς και της Βορειοαμερικανικής πολιτικής, οικονομικής, περιβαλλοντικής και κοινωνικής πραγματικότητας. Να αναπτύξουν την αίσθηση εκ μέρους των συμμετεχόντων του ανήκειν στη Βόρεια Αμερική (και) να αυξήσουν τις διαπολιτισμικές ανταλλαγές και να προωθήσουν τη δημιουργία δικτύων ακαδημαϊκής κοινότητας». Οι εκπρόσωποι της φετινής ‘Τριανδρίας’ θα ασχοληθούν με θέματα όπως οι υποδομές μεταφορών εμπορευμάτων, προώθηση οικολογικών πρακτικών οικοδόμησης, καθώς και Βορειοαμερικανικά προγράμματα εργαζομένων επισκεπτών. Το νομοθετικό μοντέλο θεωρείται ως μια ευκαιρία για τους μαθητές να κατανοήσουν καλύτερα την πολιτική διαδικασία και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ήπειρος. Μέσα από την όλη διαδικασία, οι συμμετέχοντες ενθαρρύνονται να δουν τη Βόρεια Αμερική ως μια ενιαία οντότητα.
Σε ένα άρθρο του πριν από αρκετά χρόνια, ο Steve Watson, συγγραφέας και εκδότης για το Infowars.net και το Prisonplanet.com περιέγραψε την παράσταση άσκησης κοινοβουλίου ως "ένα ακόμα παράδειγμα μιας ευρύτερης κίνησης για λογαριασμό των επικεφαλής της επιχείρησης παγκοσμιοποίηση και των πολιτικών να συγχωνεύσουν τα τρία έθνη της Βόρειας Αμερικής σε μια τύπου ΕΕ ομοσπονδία». Και πρόσθεσε: "Συναντήσεις ‘ολοκλήρωσης’ όπως η Τριανδρία της NAFI είναι προσομοιώσεις για την ακριβή πρακτική που επί του παρόντος έχει αναλάβει η Security and Prosperity Partnership of North America (SPP) και οι οργανώσεις παρακλάδια της. Η Τριανδρία έχει σχεδιαστεί για να εξοικειώσει τους μελλοντικούς ηγέτες του Καναδά, της Αμερικής και του Μεξικού με τις διαδικασίες που εμπλέκονται σε τέτοιες πρακτικές». Ο Watson τόνισε επίσης ότι λείπει από την όλη δραστηριότητα κάθε προσομοίωση αντίθεσης με την ατζέντα που παρουσιάζεται. Ενώ η Τριανδρία προάγει το αίσθημα της συνεργασίας, η επιρροή της αποβλέπει στην ενστάλαξη στους συμμετέχοντες τη σημασία του να σκέφτεσαι Βορειοαμερικανικά.
Το 2005 μία έκθεση του γνωστού Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων (Council on Foreign Relations ή CFR), με τον τίτλο «Οικοδομώντας μία Βορειοαμερικανική Κοινότητα» (‘Building a North American Community’) χρησιμοποιήθηκε ως πρότυπο για την βαθιά ηπειρωτική ολοκλήρωση. Πολλές από τις συστάσεις της, έγιναν μέρος του SPP και συνεχίζονται σήμερα με σχέδια για μια Βορειοαμερικανική περίμετρο ασφάλειας. Το έγγραφο προτείνει επίσης τη δημιουργία ενός δικτύου κέντρων για τις Βορειοαμερικανικές μελέτες. Πρότεινε, "οι τρεις κυβερνήσεις να ανοίξουν τον ανταγωνισμό και να χορηγήσουν υποτροφίες σε πανεπιστήμια σε κάθε μία από τις τρεις χώρες να προωθήσουν προγράμματα, εκπαίδευση και έρευνα για τη Βόρεια Αμερική και να βοηθήσουν την πρωτοβάθμια και την δευτεροβάθμια εκπαίδευση στη διδασκαλία για τη Βόρεια Αμερική." Επιπλέον, η έκθεση συνέστησε την ανάπτυξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων ανταλλαγής εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Αυτό θα βοηθήσει στην άρση των γλωσσικών φραγμών και θα δώσει σε κάποιους σπουδαστές μια μεγαλύτερη αίσθηση της ταυτότητας της Βόρειας Αμερικής".

Στο άρθρο του «Το μέλλον της Βορείου Αμερικής’, ο Robert Pastor, ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές της ηπειρωτικής ολοκλήρωσης διακήρυξε ότι "για να εκπαιδευθεί μια νέα γενιά φοιτητών να σκέφτονται Βορειοαμερικανικά, κάθε χώρα πρέπει να ξεκινήσει με την υποστήριξη μιας ντουζίνας κέντρων για τις Βορειοαμερικανικές μελέτες. Κάθε κέντρο πρέπει να εκπαιδεύει τους φοιτητές, να αναλαμβάνει την έρευνα, και να προωθεί τις ανταλλαγές με άλλα Βορειοαμερικανικά πανεπιστήμια τόσο για φοιτητές και όσο και διδάσκοντες. "Το Κέντρο Βορειοαμερικανικών Σπουδών στο American University στην Washington, DC, "ιδρύθηκε για να εκπαιδεύσει μια νέα γενιά φοιτητών, για την προώθηση της πολιτικής συζήτησης μεταξύ των κυβερνήσεων και του κοινού, καθώς και την διεξαγωγή έρευνας σχετικά με ιδέες για ένα ηπειρωτικό μέλλον». Το Arizona State University ίδρυσε, επίσης, το Βορειοαμερικανικό Κέντρο Διασυνοριακών Σπουδών του οποίου το όραμα είναι, "να προωθήσει μια ασφαλέστερη, πιο ευημερούσα, πιο ανταγωνιστική, πιο συνεργάσιμη, και πιο βιώσιμη περιοχή της Βορείου Αμερικής". Αυτά τα διάφορα εκπαιδευτικά ιδρύματα, μαζί με άλλες πρωτοβουλίες αποτελούν μέρος των συνεχιζόμενων προσπαθειών για την περαιτέρω εκπαίδευση της νέας γενιάς για την αποδοχή μίας Βορειοαμερικανικής συνείδησης.
Η ιδεολογία της παγκοσμιοποίησης είναι βαθιά ριζωμένη στα κατεστημένα μέσα μαζικής ενημέρωσης, στην κυβέρνηση, καθώς και σε ολόκληρο το εκπαιδευτικό σύστημα. Μαζί, εργάζονται για να διαμορφώσουν το μυαλό της επόμενης γενιάς. Οι σπουδαστές σε όλα τα επίπεδα κατηχούνται να συμμορφωθούν με τις οικουμενικές αξίες και πρότυπα. Στο πλαίσιο μιας νέας παγκόσμιας τάξης, δεν υπάρχουν περιθώρια για εθνική κυριαρχία ή ατομικότητα.
  • Ο Dana Gabriel είναι ακτιβιστής και ανεξάρτητος ερευνητής. Γράφει για το εμπόριο, την παγκοσμιοποίηση, την εθνική κυριαρχία, την ασφάλεια, καθώς και άλλα ζητήματα. Το blog είναι το beyourownleader.blogspot.co

Βίντεο: Ο Ron Paul απαντάει σε ερώτηση για τη NAFTA



ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: