Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: Επίθεση σε οίκημα Μαρτύρων του Ιεχωβά από μέλη του VMRO


Πέντε οπαδοί της αίρεσης των Μαρτύρων του Ιεχωβά τραυματίστηκαν το βράδυ της Κυριακής της 17ης Απριλίου σε σύγκρουση με ακτιβιστές του εθνικιστικού κόμματος VMRO.

Το περιστατικό συνέβη στην πόλη Μπουργκάς της Μαύρης Θάλασσας, μπροστά από τον οίκο προσευχής που έχουν στην πόλη οι Μάρτυρες του Ιεχωβά, όπου το VMRO οργάνωσε συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Οι τραυματισμοί αναφέρθηκαν ότι δεν ήταν σοβαροί. Έπιπλα και εξοπλισμός μέσα στο οίκημα καταστράφηκαν και έσπασαν.

10 άνθρωποι έχουν συλληφθεί – όλοι από το VMRO, μεταξύ των οποίων και ο περιφερειακός αρχηγός του κόμματος, Georgi Drakaliev, αναφέρει η αστυνομία του Μπουργκάς.

Το συλλαλητήριο διαμαρτυρίας κατά των Μαρτύρων του Ιεχωβά είχε προγραμματιστεί για τις 7 μ.μ. της Κυριακής. Η ανακοίνωση του VMRO απευθυνόταν στους οπαδούς της Τσερνομόρετς – τους «Μπλε Καρχαρίες» και τους «Neftohimik» και άλλους. Η αστυνομία εξακολουθεί να ερευνά ποιοι συμμετείχαν στα επεισόδια και ποιος τα υποκίνησε.

Πηγή

Σχ. Κ.Ο.: Το βουλγαρικό εθνικιστικό κόμμα VMRO μαζί με το ομώνυμο της ΠΓΔΜ, θεωρούνται διάδοχοι της οργάνωσης VMRO – IMRO, που ιδρύθηκε στο τέλος του 19ου αιώνα, με στόχο την αυτονόμηση της Μακεδονίας από την Οθωμανική Αυτοκρατορία και την ενοποίησή της στην συνέχεια με τη Βουλγαρία. Από το 1991 στις σχέσεις της ΠΓΔΜ με τη γειτονική Βουλγαρία, επικρατεί καχυποψία. H Βουλγαρία ήταν η πρώτη χώρα που αναγνώρισε τα Σκόπια ως «Μακεδονία» δηλώνοντας πως δεν αναγνωρίζει «μακεδονικό» έθνος και «μακεδονική» γλώσσα, αφού τους θεωρεί … Βούλγαρους. Σήμερα, οι σχέσεις των δύο VMRO χαρακτηρίζονται από αβυσσαλέο μίσος. Οι εθνικιστές της ΠΓΔΜ ονειρεύονται μια … μεγάλη «Μακεδονία», έχοντας μέσα τα κομμάτια, που έχουν σήμερα Ελλάδα και η Βουλγαρία. Από την πλευρά του, το βουλγαρικό VMRO, χαρακτηρίζει την ΠΓΔΜ «δεύτερο βουλγαρικό κράτος» και τους Σκοπιανούς … Βούλγαρους (Πηγή).

Τον περασμένο Δεκέμβριο η νεολαία του βουλγαρικού VMRO, μοίρασε χάρτη των ορίων της ‘Μεγάλης Βουλγαρίας’, όπως ήταν το 1941. Στο κάτω μέρος του εορταστικού ημερολογίου αναγράφεται: « Στις 19 Απριλίου του 1941, ο βουλγαρικός στρατός εισήλθε στη Μακεδονία. Οι στρατιώτες ήταν ευπρόσδεκτοι από χιλιάδες ανθρώπους, εντόπιους Βούλγαρους στην Κρίβα Παλάνκα, στην Οχρίδα, στα Σκόπια και τη Δοϊράνη» (Πηγή).

Δεν υπάρχουν σχόλια: