Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Ο δεύτερος θάνατος του Οσάμα Μπιν Λάντεν


Του Dr. Paul Craig Roberts (Global Research) / μετ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Αν σήμερα ήταν 1η Απριλίου και όχι 2 Μαΐου, θα μπορούσαμε να την απορρίψουμε σαν ένα πρωταπριλιάτικο αστείο την είδηση ότι ο Οσάμα Μπιν Λάντεν σκοτώθηκε σε μάχη στο Πακιστάν και στα γρήγορα θάφτηκε εν πλω. Όπως έχει όμως το πράγμα, πρέπει να το λάβουμε ως μια ακόμη απόδειξη ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει απεριόριστη πίστη στην ευπιστία των Αμερικανών.

Για σκεφτείτε το. Ποιες είναι οι πιθανότητες για ένα πρόσωπο που φέρεται ότι πάσχει από ασθένεια των νεφρών και που χρειάζεται αιμοκάθαρση και, επιπλέον, έχει προσβληθεί από διαβήτη και έχει χαμηλή αρτηριακή πίεση, να επέζησε σε κρησφύγετα στα βουνά για μια δεκαετία; Αν ο Μπιν Λάντεν είχε τη δυνατότητα να αποκτήσει τον αναγκαίο εξοπλισμό αιμοκάθαρσης και ιατρική περίθαλψη, που απαιτούσε η κατάσταση της υγείας του, δεν θα ήταν ο εξοπλισμός της αιμοκάθαρσης στη θέση του; Γιατί χρειάστηκαν δέκα χρόνια για να τον βρουν;

Σκεφτείτε, επίσης, τους ισχυρισμούς, που επαναλαμβάνουν τα θριαμβολογούντα και για τον θάνατο του Μπιν Λάντεν αμερικάνικα media, ότι «ο Μπιν Λάντεν που χρησιμοποίησε τα εκατομμύριά του για να χρηματοδοτεί στρατόπεδα εκπαίδευσης τρομοκρατών στο Σουδάν, τις Φιλιππίνες, και το Αφγανιστάν, στέλνοντας «ιερούς πολεμιστές» να υποδαυλίσουν επαναστάσεις και να αγωνιστούν μαζί με δνάμεις μουσουλμάνων φονταμενταλιστών σε όλη τη Βόρεια Αφρική, την Τσετσενία, το Τατζικιστάν και τη Βοσνία". Αυτό είναι μια μεγάλη δραστηριότητα για να την διαχειριστείς με κάποια εκατομμύρια (ίσως οι ΗΠΑ έπρεπε να τον θέσουν επικεφαλής του Πενταγώνου!), αλλά το κύριο ερώτημα είναι: πώς ήταν σε θέση ο Μπιν Λάντεν να μεταφέρει τα χρήματά του; Τι τραπεζικό σύστημα τον βοηθούσε; Η κυβέρνηση των ΗΠΑ καταφέρνει να προβαίνει σε κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων ατόμων και ολόκληρων χωρών, όπως η Λιβύη η πιο πρόσφατη. Γιατί όχι του Μπιν Λάντεν; Ήταν αυτός που κουβαλούσε μαζί του 100 εκατομμύρια δολάρια σε χρυσά νομίσματα και τα έστελνε στους απεσταλμένους του για τη διανομή των πληρωμών σε απομακρυσμένες επιχειρήσεις του;

Η είδηση αυτή έχει την οσμή ενός σκηνοθετημένου γεγονότος. Η ατμόσφαιρα είναι γεμάτη αναθυμιάσεις από την θριαμβευτική ειδησεογραφία φορτωμένη με υπερβολές, από πανηγυρίζοντες Αμερικάνους που ανεμίζουν σημαίες φωνάζοντας “USA USA”.

Θα μπορούσε να συμβαίνει κάτι άλλο;

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Πρόεδρος Ομπάμα βρίσκεται σε απελπιστική ανάγκη για μια νίκη. Διέπραξε το σφάλμα του ανόητου ή να επανεκκινήσει τον πόλεμο στο Αφγανιστάν, και τώρα μετά από μια δεκαετία πολέμου οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν ένα αδιέξοδο, αν όχι την ήττα. Οι πόλεμοι των καθεστώτων Μπους / Ομπάμα έχουν χρεοκοπήσει τις ΗΠΑ, αφήνοντας τεράστια ελλείμματα και τη μείωση του δολαρίου στο πέρασμά τους. Και ο καιρός της επανεκλογής πλησιάζει.

Τα διάφορα ψέματα και οι απάτες, όπως τα «όπλα μαζικής καταστροφής», των διάφορων τελευταίων κυβερνήσεων είχε τρομερές συνέπειες για τις ΗΠΑ και τον κόσμο. Αλλά δεν είναι όλες οι απάτες ίδιες. Θυμηθείτε, ότι ο λόγος για την εισβολή στο Αφγανιστάν, ήταν για να πιάσουν τον Μπιν Λάντεν. Τώρα που ο πρόεδρος Ομπάμα έχει δηλώσει ότι ο Μπιν Λάντεν έχει πυροβοληθεί στο κεφάλι από τις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις που ενήργησαν αυτή την επιχείρηση μέσα σε μια ανεξάρτητη χώρα και το σώμα του ενταφιάστηκε στη θάλασσα, δεν υπάρχει κανένας λόγος για τη συνέχιση του πολέμου.

Ίσως η απότομη πτώση του δολαρίου στις αγορές συναλλάγματος να έχει αναγκάσει ορισμένες πραγματικές μειώσεις του προϋπολογισμού, οι οποίες μπορεί να προέλθουν μόνο από τη διακοπή των αορίστου χρόνου πολέμων. Μέχρι την πτώση του δολαρίου που έφθασε σε οριακό σημείο, ο Οσάμα Μπιν Λάντεν, ο οποίος πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι έχει πεθάνει εδώ και χρόνια, ήταν ένας χρήσιμος μπαμπούλας που χρησιμοποιείτο για το τάισμα των κερδών του αμερικάνικου συγκροτήματος στρατού και ασφάλειας.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: