Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

ΙΑΠΩΝΙΑ: Κουνέλι χωρίς αυτιά γεννήθηκε κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα


Οι νωποί φόβοι για μια πυρηνική διαρροή στην ρημαγμένη από το τσουνάμι περιοχή του πυρηνικού εργοστασίου της Φουκουσίμα, αναζωπυρώθηκαν με την γέννηση ενός κουνελιού που γεννήθηκε κοντά στην εγκατάσταση και διαπιστώθηκε ότι δεν είχε αυτιά.

Οι ντόπιοι είναι γεμάτοι ερωτηματικά αν αυτό το χωρίς αυτιά λαγουδάκι - που βρέθηκε κοντά στην εγκατάσταση στα τέλη του περασμένου μήνα - ήταν το πρώτο σημάδι των παρενεργειών από την πυρηνική καταστροφή.

Το εργοστάσιο Φουκουσίμα υπέστη τρομερές ζημιές, όταν ένα τσουνάμι, που προκλήθηκε από σεισμό, σάρωσε την εγκατάσταση τον Μάρτιο, καταστρέφοντας τους αντιδραστήρες.

Ο χρήστης που ανέβασε στις 21/5 το video, ισχυρίζεται ότι είναι κάτοικος της πόλης Namie, που βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βόρεια του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα. Σύμφωνα με χάρτη της Ιαπωνικής κυβέρνησης η πόλη Namie είχε ποσότητα μόλυνσης τριπλή από άλλες πόλεις, όπως η Tomioka ή η Narahar.

Όπως λέει, δεν υπήρξε από την κυβέρνηση ούτε ιατρική φροντίδα ούτε εκκένωση της πόλης και δεν τους δόθηκε καμία πληροφορία για το τι συνέβαινε. Συνέχισε να ταϊζει με το χορτάρι έξω από το σπίτι του τα κουνέλια του και μετά από λίγο καιρό γεννήθηκε το κουνελάκι χωρίς αυτιά. Είναι η πρώτη φορά που βλέπει κουνέλι με ανωμαλία να γεννιέται από τα δικά του ζώα.

Οι επιστήμονες λένε ότι δεν μπορούν να γνωρίζουν αν δεν εξεταστεί πρώτα το ζώο. Στάλθηκε σε ινστιτούτο και όταν βγουν\τα αποτελέσματα θα ενημερώσουν.

Μετά από μια έκρηξη στο εργοστάσιο που προκάλεσε αρχικά τις διαρροές, αξιωματούχοι προειδοποίησαν τους ανθρώπους που ζουν κοντά σε Φουκουσίμα να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους, να απενεργοποιήσουν τον κλιματισμό και να σταματήσουν να πίνουν νερό της βρύσης.

Από τότε, οι εμπειρογνώμονες παρακολουθούν νευρικά τα επίπεδα ακτινοβολίας γύρω από το εργοστάσιο.

Η ιαπωνική κυβέρνηση έχει ήδη υπερδιπλασιάσει την εκτίμηση για το ποσό της ακτινοβολίας που απελευθερώθηκε από το εργοστάσιο.

Εν τω μεταξύ, περισσότεροι από 90.000 άνθρωποι εξακολουθούν να ζουν σε καταφύγια τρεις μήνες μετά το τσουνάμι και μόνο ένα μέρος των συντριμμιών έχει αφαιρεθεί. Ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών από την καταστροφή έφθασε στους 15.413, ενώ άλλοι 8.069 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται.

Πηγές: ΕΔΩ και ΕΔΩ

1 σχόλιο:

Skywatcher είπε...

Great post and loved to be a part of your post.The information's are great and up to a class.