Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Αρσενικά υπό εξαφάνιση


«Σώστε τα αρσενικά!!!». Αδιανόητη θα φάνταζε πριν από μερικές δεκαετίες η φράση - κραυγή αγωνίας, που έγινε τίτλος επιτυχημένου βιβλίου και, όπως φαίνεται, εσωτερική προσταγή για γυναίκες του 21ου αιώνα.

Ο φεμινισμός, λοιπόν, ευνούχισε τους άντρες ή η κάκιστη ερμηνεία του από θηλυκά με εμμονές και απωθημένα, που σε συνδυασμό με την προβολή προτύπων από τα media - όπου συχνά οι άντρες απεικονίζονται ως άτιμοι, κτηνώδεις, αποτυχημένοι ή ανόητοι - οδήγησε σε μια διεστραμμένη εκδοχή του!!!

Την στέρηση της αρχοντιάς και του προστατευτικού ρόλου των ανδρών στην κοινωνία και την αποδόμηση ρόλων αμφοτέρων των φύλων διαπιστώνουν επιστήμονες - συγγραφείς, μεταξύ των οποίων αρκετές εκπρόσωποι του «ασθενούς» φύλου, προκαλώντας σάλο στα γυναικεία στίφη.

Η διάσημη Αμερικανίδα Κάθλιν Πάρκερ στο συγκλονιστικό βιβλίο «Save the Males» καταγράφει την πορεία του πάλαι ποτέ ισχυρού φύλου προς την παρακμή, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά των συζητήσεων που έχουν ανάψει τον τελευταίο καιρό.

Υπενθυμίζει πως επί 30 χρόνια οι άντρες δέχθηκαν τα πυρά μιας κουλτούρας βασισμένης στην αντίληψη ότι αυτοί φταίνε για κάθε δεινό της ζωής και επιρρίπτει ευθύνες σε «φεμινιστές», media, κινηματογράφο, μουσική, εκπαιδευτικό σύστημα, πολιτική, ενώ ο συγγραφέας Ρίτσαρντ Ντόιλ, σε παλαιότερο βιβλίο με τον ίδιο τίτλο, κατηγορεί, επίσης, νομοθέτες και δικαστές.

Ο βραβευμένος Γουόρεν Φάρελ, με τελευταίο συγγραφικό έργο το «Does Feminism discriminate against Men?» (Κάνει ο φεμινισμός διακρίσεις κατά των αντρών;), επισημαίνει πως «το πρόβλημα με το φεμινισμό είναι ότι είδε τους άντρες ως εχθρούς. Όταν μόνο ένα φύλο κερδίζει, τότε και τα δύο φύλα χάνουν», ενώ η Κάρολ Πλα Λιμπό, συγγραφέας του «Prude», διαπιστώνει ότι «παρερμηνεύοντας την ελευθερία, μερικές γυναίκες συμπεριφέρονται χυδαιότερα από το χειρότερο άντρα».

Και καθώς πολλά θηλυκά προμηθεύονται και φορούν T-shirts που διατίθενται στη διεθνή αγορά με το σλόγκαν «Boys are stupid - Throw rocks at them» («Τα αγόρια είναι ηλίθια - Λιθοβολήστε τα»!), οι περισσότερες έρευνες μεταδίδουν μια φθαρμένη εικόνα της σημερινής αρρενωπότητας:

Παρουσιάζουν τους άντρες νευρωτικούς και λιγότερο καταξιωμένους, «αντικείμενα» και ελάχιστα σεβάσμιους, περισσότερο μπερδεμένους από ποτέ με την ταυτότητα τους και απογοητευμένους, λόγω περιθωριοποίησής τους.

Η σημασία της πατρότητας υποβαθμίστηκε ως παλιομοδίτικη έννοια και οι γυναίκες - αρκετές από τις οποίες αναμασούν τον αστικό μύθο της τεκνοποίησης μέσω κλωνοποίησης και χωρίς τη συμβολή των αντρών - δύσκολα δέχονται ότι τα αγόρια μετά τα επτά τους χρόνια προτιμούν την πατρική συντροφιά.

Στην Ελλάδα χιλιάδες αρσενικά παιδιά διαζευγμένων γονέων μεγαλώνουν σε γυναικείο περιβάλλον, χωρίς αντρικό πρότυπο, και συχνά ευνουχίζονται νωρίς από τη νοοτροπία των, κατά το διεθνή νεολογισμό, «φεμιναζί» - κίνημα που έχει ως σκοπό την πλήρη απελευθέρωση των αμβλώσεων και χαρακτηρίζεται από ένα τυφλό και αβυσσαλέο μίσος κατά των ανδρών, to be a man is a sin - το να είναι κανείς άνδρας είναι αμαρτία είναι το λογότυπο τους, ανάμεσα στους υποστηρικτές του βρίσκεται κρατώντας βέβαια τα προσχήματα και η Xίλαρι Κλίντον.

Η ψυχολόγος Λιάνα Καλιέρου, που ετοιμάζει σχετικό βιβλίο, δηλώνει πως «οι άντρες είναι γενεσιουργοί και οι γυναίκες οφείλουν να το παραδεχθούν», ενώ από το χώρο του θεάματος, που επίσης «κατηγορείται» για την πτώση των αρσενικών, η ηθοποιός Πέγκυ Τρικαλιώτη αντιδρά εύστοχα: «Σώστε τους άντρες, μπας και μας διεκδικήσουν ξανά», ο δε σεναριογράφος Φίλιππος Δεσύλας περιγράφει στον ΕΤ το πρόβλημα με οκτώ μόνο λέξεις: «Για να βρεθεί ισορροπία, πρέπει πρώτα να χαθεί.»

ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΑΡΙΑ - Ελεύθερος Τύπος

Το είδα στο ΠΑΤΡΟΤΗΣ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

η γυναικα και ο ανδρας απεναντι στον Θεο ειναι το ιδιο η γυναικα φτιαχτηκε απο τον Αδαμ και να αγαπηθει απο αυτον γιατι δεν ειταν ευτυχισμενος μονος με τα πλασματα της γης,ο Αδαμ ηθελε να εχει εναν συντροφο οπως αυτον,μετα ομως απο την πτωση των πρωτοπλαστων και οι δυο τους αποκτησαν παθη αμαρτιες και Θανατο σωματικο και ψυχικο,ο Χριστος ο υιος του Θεου μας εδωσε την λυτρωση με την σταυρωση του τον λογο του με το Ευαγελιο και για τον ανδρα και για την γυναικα.

Ippis είπε...

το πρόβλημα ειναι πως οι γυναίκες έχουν γίνει χειρότερες απο εμάς. Ασύστολες αμβλώσεις, ανεξέλεγκτο και επιθετικό σεξουαλικό κυνήγι, και άντρες αποσυντονισμένοι που αναλωνονται μεν σε αυτο το παιχνιδι, έχουν γίνει όμως παράλληλα κομπλεξικοι αφου ουσιαστικά "εκπαιδευονται" απο τις γυναικες που δεν μπορουν και δεν θελουν πια ενα παραδοσιακο ρολο, να ειναι και εκεινοι κομπλεξικοι, μη διεκδικητικοι και να μην μπορουν πια να κανουν σχεση οταν βρίσκουν παραδοσιακοτερους ρολους.

φταιμε και εμεις οι αντρες βεβαια, ειναι γεγονος πως οι γυναικες του σημερα ειδαν την καταπιεση που υπεστησαν οι μητερες και οι γιαγιαδες τους οποτε τωρα χαθηκε το μετρο. το ένα φυλο εκδικειται το αλλο.

να ζησει και η προπαγανδα των ΜΜΕ βεβαια με τα σαπια τους προτυπα.