Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Όργιο φυλετικής βίας στο Δουβλίνο από συμμορία Αφρικανών


Η έκρηξη φυλετικής βίας στο Temple Bar, άφησε πέντε Δουβλινέζους φρικτά τραυματισμένους (η φωτογραφία είναι από άλλο περιστατικό).

Από: Herald. ie

Ένας άνθρωπος - DJ από το Δουβλίνο - σχεδόν σκοτώθηκε στην επίθεση, καθώς υπέστη σοβαρά τραύματα στο κεφάλι, όταν δέχτηκε επίθεση από τη συμμορία.

Το επίπεδο της βίας συγκλόνισε αστυνομικούς (gardai) και πολλούς αυτόπτες μάρτυρες του φυλετικού μίσους που πιστεύεται ότι είναι το πρώτο του είδους στην πόλη.

Ένα από τα μέλη της Αφρικανικής συμμορίας συνελήφθη σήμερα σε επιδρομή που έγινε από αστυνομικούς σε όλη την πρωτεύουσα.

Πέντε Δουβλινέζοι, όλοι ηλικίας γύρω στα 20, έμειναν με φρικτά τραύματα από τις επιθέσεις του Οκτωβρίου του 2010, οι οποίες ήρθαν μόλις τώρα στο φως.

Σοκαρισμένοι

Η συμμορία - όλοι ηλικίας στο τέλος της εφηβείας τους - επιτέθηκαν άγρια σε έξι Ιρλανδούς, στην περιοχή Temple Bar της πρωτεύουσας, τις πρώτες πρωινές ώρες της 10ης Οκτωβρίου πέρσι.

Η συμμορία, τα μέλη της οποίοι συμμετείχαν σε μεγάλο βαθμό και σε άλλες ληστείες στον δρόμο και ξυλοδαρμούς, αναμένεται να εμφανιστούν στο δικαστήριο.

Πηγές λένε ότι ακόμα και έμπειροι ντέντεκτιβ "τρόμαξαν και σοκαρίστηκαν» από την υπερβολικά ακραία βία που χρησιμοποιήθηκε στις επιθέσεις, οι οποίες σημειώθηκαν στην Eustace Street και στις περιοχές Curved Street του Temple Bar στις περίπου 03:30 π.μ. κατά την παραπάνω ημερομηνία.

Μία ανώτερη πηγή εξήγησε: «Πιστεύουμε ότι αυτό που συνέβη το βράδυ είχε ως κίνητρο το ρατσισμό - που σημαίνει ρατσισμό ενάντια στους λευκούς ανθρώπους.

"Όταν οι ύποπτοι για πρώτη φορά ανακρίθηκαν προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν το ρατσισμό ως άμυνα - προσπάθησαν να πουν ότι είχαν φυλετικά κακοποιηθεί λεκτικά από τα θύματα επειδή ήταν μαύροι.

"Αλλά απολύτως κανένα πειστικό στοιχείο δεν βρέθηκε από την αστυνομία που να βεβαιώνει ότι οι ένοχοι είχαν προσβληθεί φυλετικά."

Δεκάδες άνθρωποι ήταν μάρτυρες της συγκλονιστικής αλυσίδας των γεγονότων που άρχισαν όταν δύο νεαροί άνδρες και μια γυναίκα δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση στην Eustace Street.

Σε διάστημα λιγότερο από τρία λεπτά, πέντε άνθρωποι είχαν υποστεί σωματικές βλάβες, από μπουκάλια, γροθιές και κλοτσιές που χρησιμοποιήθηκαν από τους δράστες για να βλάψουν τα θύματά τους.

Στο πιο σοβαρό περιστατικό, ένας DJ που στεκόταν στην Curved Street χτυπήθηκε τόσο πολύ που σχεδόν σκοτώθηκε από την συμμορία των κακοποιών.

Μια πηγή εξήγησε: "Ο DJ στεκόταν έξω από τις εγκαταστάσεις, ενώ άλλες επιθέσεις συνέβαιναν γύρω του. Η τσάντα του DJ - με τους δίσκους μέσα σε αυτήν - ήταν στο έδαφος δίπλα του..

"Ένας από τη συμμορία πήρε την τσάντα του DJ και έτρεξε μακριά, και το θύμα άρχισε να τρέχει πίσω του. Στη συνέχεια ο επιτιθέμενος γύρισε και χτύπησε σκληρά το θύμα, αφήνοντάς τον αναίσθητο.

«Όταν ο DJ χτύπησε στο πάτωμα, ο κακοποιός ποδοπάτησε με τρομερή αγριότητα το κεφάλι του πεσμένου ανθρώπου.

"Το θύμα είναι πολύ τυχερός που είναι ζωντανός – όλη η αριστερή πλευρά του κεφαλιού του ήταν σπασμένη."

Πηγές αποκάλυψαν ότι ένα άλλο θύμα υπέστη κάταγμα στο κρανίο σε ένα περιστατικό στο οποίο οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι χρησιμοποιήθηκε γυάλινη φιάλη.

Η συμμορία πλέον αναμένεται να αντιμετωπίσει ένα μεγάλο αριθμό κατηγοριών.

Η μητέρα ενός από τους υπόπτους έχει καταδικαστεί για διακίνηση παιδιών (trafficking) στη Γαλλία από τη Νιγηρία και είχε μπει στο παρελθόν στη φυλακή.

Η συμμορία είναι ύποπτη για συμμετοχή σε άλλες επιθέσεις στους δρόμους και έχει δεσμούς με έναν εγκληματία που συμμετείχε σε ληστείες καταστημάτων και άλλα αδικήματα.

- - Τρομερά επεισόδια τυφλής φυλετικής βίας, είχαν ξεσπάσει πέρσι, στο ετήσιο φεστιβάλ Techno Parade 2010’, στο Παρίσι, όταν όχλοι μαύρων νεαρών άρχισαν ξαφνικά να επιτίθενται σε λευκούς στην τύχη. Πολυάριθμοι λευκοί δέχτηκαν επίθεση και χρειάστηκαν ιατρική βοήθεια, ενώ πολλές λευκές γυναίκες δέχτηκαν σεξουαλική επίθεση.

Δείτε το βίντεο

Περιττό να πούμε ότι υπήρχε σιγή από τα media,όπως άλλωστε γίνεται σε ανάλογα περιστατικά. Tα πράγματα θα ήταν διαφορετικά, εάν οι φυλές είχαν αντιστραφεί. Εάν λευκοί επιτίθονταν σε μαύρους. Μια τέτοια ιστορία θα είχε γίνει η μεγαλύτερη είδηση ​​στον κόσμο. Όμως ο "mainstream" Τύπος δεν ‘αντέχει’ τέτοιες ειδήσεις και επιλέγει το ‘θάψιμο’.

Αυτή ήταν η δεύτερη φορά μέσα στον ίδιο μήνα που όχλοι μαύρων δημιούργησαν επεισόδια και πραγματοποίησαν επιθέσεις με ρατσιστικά κίνητρα στο Παρίσι. Πριν από την συγκεκριμένη επίθεση, μια παρέλαση από Κινέζους που ζουν στη Γαλλία έκλεισε με επιθέσεις όχλου μαύρων.


Πρόσφατα, άλλη μια απρόκλητη έκρηξη τυφλής φυλετικής βίας έγινε στο Μιλγουόκι των ΗΠΑ, όταν άνθρωποι που παρακολουθούσαν τα πυροτεχνήματα, την Κυριακή 4 Ιουλίου, ημέρα που οι Αμερικάνοι γιορτάζουν την ανεξαρτησία τους, δέχτηκαν επίθεση.

Η Shaina Perry θυμάται την γροθιά στο πρόσωπό της, τη συνεχή ροή του αίματος από ένα κόψιμο πάνω από το μάτι της, και την κλοπή του σακιδίου της.

"Το άτομο που την χτύπησε είπε: «Ω, λευκό κορίτσι που αιμορραγεί πολύ», είπε η 22χρονη Perry, που δέχθηκε επίθεση στο Πάρκο Kilbourn Reservoir στις 4 Ιουλίου.

Αν και ο αρχηγός της αστυνομίας του Μιλγουόκι, Edward Flynn, είπε ότι το έγκλημα ‘δεν έχει χρώμα’, κάλεσε μια άλλη λεηλασία, το βράδυ της Κυριακής σε ένα ψιλικατζίδικο κοντά στο πάρκο και τους ξυλοδαρμούς από την ομάδα των ανθρώπων που είχαν πάει στο πάρκο ενοχλητικούς, εξωφρενικούς και βάρβαρους.

Δείτε το βίντεο με την λεηλασία

Η Perry ήταν μεταξύ των πολλών που τραυματίστηκαν από έναν όχλο που χτυπούσε και λήστευε και πέταγε γεμάτα μπουκάλια μπύρας κάνοντας ταυτόχρονα φυλετικά χλευαστικά σχόλια. Οι τραυματίες ήταν λευκοί. Οι επιτιθέμενοι ήταν Αφρο-Αμερικανοί, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες.

Ο 28χρονος James Zajackowski, είπε πως η κατάσταση ήταν εντελώς χαοτική.

«Άρχισαν να πετούν μπουκάλια και να χτυπάνε με γροθιές ανθρώπους. Είχα σοκαριστεί. Σκέφτηκα, «Αλήθεια; Συμβαίνει αυτό πραγματικά; "Βρέθηκα στο έδαφος και κάποιοι προσπαθούσαν να βάλουν χέρι στις τσέπες μου», δήλωσε ο Zajackowski.

Η 27χρονη Emily Mowrer, δεν χτύπησε, αλλά είδε τους φίλους να δέρνονται άσχημα. Ο φίλος της ήταν διάτρητη. Είδε την Perry να βρίσκεται με αίματα στο πρόσωπό της, χωρίς να κινείται. Κάλεσε βοήθεια με το κινητό της.

«Η κατάσταση δεν φαινόταν σαν ληστεία - φαινόταν σαν μια επίθεση. Δεν υπήρχε λόγος.. Απλά, βία" δήλωσε η Mowrer.

Δεν υπάρχουν σχόλια: