Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Η άνοδος των ευρωσκεπτικιστών – ο τρόμος των ευρωκρατών


Graffiti και αυτοκόλλητα με συνθήματα κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρώ γέμισαν την Χάγη και το Άμστερνταμ (Πηγή).

Δείτε το βίντεο


Γράφει μεταξύ άλλων στο Huffington Post, ο Nigel Farage, ηγέτης του UKIPΣύνδεσμος

"Είναι αλήθεια ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σε απόλυτο χάος. Οι οργανισμοί αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας έχουν υποβαθμίσει τα χρέη της Ιρλανδίας σε ‘junk (σκουπίδια), οι Έλληνες δεν τα καταφέρνουν, οι Ιταλοί βρίσκονται σε χάος και φήμες κυκλοφορούν για το ενδεχόμενο μιας μαζικής συνταγματικής αλλαγής, προκειμένου να υπερασπιστεί τα όνειρά της.

Η επιλογή που αντιμετωπίζουν οι θιασώτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι σαφής - είτε να πέσουν όλοι μαζί ή να καταρρεύσουν. Το πρόβλημα βέβαια είναι ότι, ενώ η ελίτ θα έκαναν το άλμα, οι λαοί της Ευρώπης δεν θα πείθονταν. Αυτό που βλέπουν γύρω τους είναι τα θεμέλια του ευρώ, τα κέρματα στην τσέπη τους, να υπονομεύονται και μαζί με αυτό η προσωπική τους ευημερία. Και να θυμάστε ότι μόνο δύο από τις 27 χώρες είχαν ψηφίσει αν θέλουν το ευρώ, η Δανία και η Σουηδία, και οι δύο είχαν ψηφίσει ‘ΟΧΙ’. Στους υπόλοιπους τους επιβλήθηκε. Έφτασε με τον πληθωρισμό και τεχνάσματα. Υπάρχει μια σιωπηρή αποδοχή ενός οικονομικού γεγονότος, αλλά όχι η πίστη, ούτε η αγάπη για το σύμβολο.


Ακόμη χειρότερα, η επιλογή για την ελίτ περιπλέκεται από τη θέση του Ηνωμένου Βασιλείου. Απλά κοιτάζοντας τις δημοσκοπήσεις αυτή την εβδομάδα φαίνεται καθαρά το πρόβλημα. Το YouGov και το Angus Reid και τα δύο έχουν τους Βρετανούς να παίρνουν μια εντυπωσιακά στάση ανάλογη του UKIP (του κόμματος του Frage) για απόσυρση από την ΕΕ με ποσοστό ο 1 στους 2! Για πρώτη φορά το 50% των ερωτηθέντων λέει αρκετά. Η στατιστική ανάλυση είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Από όλους τους τομείς της κοινωνίας, από όλα τα μέρη της χώρας και με υποστηρικτές από όλα τα κόμματα, όλοι θέλουν τώρα την απόσυρση.

Η θέση αυτή υποστηρίζεται τώρα από μια τεράστια πλειοψηφία εκείνων που ενδέχεται να ψηφίσουν, και μια σχεδόν απόλυτη πλειοψηφία εκείνων που δικαιούνται να το πράξουν. Αλλά δεν υποστηρίζεται από τα κουρασμένα παραδοσιακά πολιτικά κόμματα στη Βρετανία, ενώ το UKIP έχει την απόσυρση από την ΕΕ ως την βασική του πολιτική. Και ειλικρινά αυτό τρομάζει όσους βρίσκονται στην εξουσία, ξέρουν ότι βρίσκονται σε ξεκάθαρη δυσαρμονία με το κοινό".

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

2 σχόλια:

Πετρος ο Μποεμ είπε...

Tο μεγιστο πολιτικο ελλειμα της Ελλαδας,ειναι πως ενω ειναι η χωρα η οποια εχει πληγει περισσοτερο απο την νεοκομμουνιστικη ΕΕ,παρολα αυτα η πολιτικη σκηνη ειναι 100% ευρωλιγουρικη. Φτασαμε στο σημειο και τα δυο κομματα της αριστερας να δηλωνουν νομιμοφροσυνη στο Ευρω,ενω μεχρι και ο Μιχαλολιακος της Χ.Α. δηλωσε κομμα ευρωπαικης ολοκληρωσης.
Στον χωρο της Δεξιας,παραδοσιακο χωρο του ευρωσκεπτικισμου διεθνως,ακρα του ταφου σιωπη. Δυστυχως το Ελληνικο κομμα της Ανεξαρτησιας ή Ελληνικο Tea Party,εμεινα ονειρα θερινης νυχτως.
Ωραιος παντως ο Farage,με εκφραζει 100%.

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΙΚΗ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΤΗΣ Ε.Ε
http://isxys.blogspot.com/2011/08/blog-post_4014.html