Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

‘Έγκλημα τιμής’ στη Βρετανία. Οι γονείς 17χρονης Πακιστανής συλλαμβάνονται ως ύποπτοι για το φόνο της κόρης τους, 8 χρόνια μετά


Η Σαφίλα Άχμεντ (Shafilea Ahmed), ήταν 17 χρόνων όταν εξαφανίσθηκε από το σπίτι της στο Γουόριγκτον της βορειοδυτικής Αγγλίας, τον Σεπτέμβριο του 2003. Και ήταν το 2004 οπότε και το αποσυντεθημένο της κορμί βρέθηκε στις όχθες ενός ποταμού της περιοχής με τον υπεύθυνο ιατροδικαστή να λέει ότι είχε να κάνει με ένα «στυγερό έγκλημα».

Οι γονείς της, που όλο εκείνο το διάστημα θρηνούσαν, επρόκειτο λίγο πριν εξαφανισθεί η κόρη τους να την παντρέψουν με γάμο-συνοικέσιο, έτσι όπως ορίζουν τα έθιμα των Μουσουλμάνων. Δεν είναι ίσως τυχαίο πως η κοπέλα παραπονιόταν έντονα γι’ αυτό λίγο προτού χαθούν τα ίχνη της.

Αρχικά, ο 51χρονος πατέρας της Ιφτικάρ Άχμεντ οδηγός ταξί στο επάγγελμα και η μητέρα της Φαρζάνα, 48 ετών θεωρήθηκαν ύποπτοι για απαγωγή της κόρης τους και συνελήφθησαν για να αφεθούν ελεύθεροι λίγους μήνες μετά, διότι δεν υπήρχαν αρκετά ενοχοποιητικά στοιχεία εναντίον τους.

Οκτώ χρόνια αργότερα, οι γονείς της νεαρής συνελήφθησαν εκ νέου και βάσει νέων στοιχείων τα οποία παρέθεσε στη δικαιοσύνη η αδελφή του θύματος, κατηγορήθηκαν για το φόνο της κόρης τους.

Στην φωτογραφία ο Ifitkhar και η Farzana Ahmed, το 2004

Όλοι βρίσκονται υπό κράτηση ενώ, όπως γράφει η Daily Mail, η 22χρονη αδελφή του θύματος είναι στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, θεωρήθηκε συμμέτοχος στο φόνο, αποδέχθηκε τις κατηγορίες και περιμένει την ετυμηγορία.

Η Alisha ήταν μόλις 15 χρονών, όταν η μεγαλύτερη αδελφή της, εξαφανίστηκε το 2003, λίγο μετά που απέρριψε ένα μνηστήρα στο Πακιστάν που της πρότειναν οι γονείς της. Η Shafilea προφανώς αρνήθηκε να δεχτεί έναν τακτοποιημένο γάμο με τον άγνωστο άνδρα, επειδή ήθελε να ακολουθήσει μια σταδιοδρομία ως δικηγόρος.

Η αριστούχος μαθήτρια ήπιε λευκαντικό σε μια προφανή απόπειρα αυτοκτονίας, ενώ ήταν στο Πακιστάν, και επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο για να συνεχίσει τις σπουδές της. Εβδομάδες αργότερα εξαφανίστηκε. Αναφέρθηκε ως αγνοούμενη από ένα δάσκαλο.

Ο πατέρας της αρνήθηκε ότι είχε προσπαθήσει να αναγκάσει την κόρη του σε έναν τακτοποιημένο γάμο, υποστηρίζοντας ότι ήπιε κατά λάθος το λευκαντικό κατά τη διάρκεια μιας διακοπής ρεύματος, μετά από λάθος νομίζοντας ότι ήταν χυμός φρούτων. Ο κ. Ahmed είπε ότι δεν είχε αναφέρει την κόρη του ως αγνοούμενη, επειδή αστυνομία δεν τον είχε πάρει στα σοβαρά όταν είχε φύγει πριν.

Πολλά τραγούδια γραμμένα από την Shafilea κατά την περίοδο που προηγήθηκε μέχρι το θάνατό της ανακαλύφτηκαν αργότερα. Το ένα έλεγε: «Νιώθω παγιδευμένη»

Ένα άλλο έλεγε: «Το μόνο που σκέφτονται είναι η τιμή, ήμουν σαν ένα φυσιολογικό παιδί στην εφηβεία, δεν ζητούσα πολλά, θα ήθελα απλώς να ταιριάξω, αλλά η κουλτούρα μου ήταν διαφορετική. Τώρα κάθομαι εδώ και παίζω την ευτυχισμένη οικογένεια εξακολουθώντας να κλαίω».

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές: ΕΔΩ και ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: