Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Οι μαθητές στο στόχαστρο της κυβέρνησης της Αυστραλίας. To σχολικό πρόγραμμα θα αναγκάζει τα παιδιά να αποδεχτούν την πολυπολιτισμικότητα


Οι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου βρίσκονται στο στόχαστρο σε μια νέα μεγάλη προσπάθεια προώθησης της αποδοχής της πολυπολιτισμικότητας μέσω της «ενσωμάτωσης», με βάση το εθνικό πρόγραμμα σπουδών.

Οι νεαροί Αυστραλοί θα εκπαιδευτούν στην «πολιτιστική επάρκεια» κατά κατηγορίες, ως μέρος του σχεδίου της κυβέρνησης Gillard να αυξήσει την υποστήριξη για την πολυπολιτισμικότητα και την εκτός νόμου αρνητική στάση.

Χιλιάδες καθηγητές έχουν εξετασθεί για το πώς δουλεύει η πολιτική και για να αποκαλυφθεί ο ρατσισμός μέσα από μία ειδική έρευνα με τίτλο «Επανεξετάζοντας την Πολυπολιτισμικότητα / Επανεξετάζοντας την Διαπολιτισμική Εκπαίδευση».



Το πολυσχιδές σχέδιο της κυβέρνησης περιλαμβάνει επίσης την αποστολή 40 «Πρεσβευτών του Λαού της Αυστραλίας» στην κοινότητα για την προώθηση των οφελών της πολυπολιτισμικότητας και μία νέα επίθεση κατά του ρατσισμού.

Η κυβέρνηση Gillard, απαντώντας σε 10 συστάσεις που έγιναν από την Αυστραλιανή Πολυπολιτισμική Συμβουλευτική Επιτροπή, έχει συμφωνήσει ότι η πολυπολιτισμικότητα θα πρέπει να είναι διάχυτη μέσα στο σχολικό πρόγραμμα του Λυκείου.

Οι Αυστραλοί έφηβοι θα πρέπει να «κατανοήσουν και να εκτιμήσουν την αξία των άλλων πολιτισμών», αποφάσισε η κυβέρνηση.

«Θα διασφαλίσουμε ότι η ανάπτυξη των πολιτιστικών ικανοτήτων των μαθητών σε ένα παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον θα ενσωματωθεί στο εθνικό πρόγραμμα σπουδών μας."

Ο Δρ Megan Watkins από το Πανεπιστήμιο του Δυτικού Σύδνεϋ, ο οποίος ερευνά την πολυπολιτισμικότητα στα σχολεία με το NSW Department of Education and Communities, είπε ότι ο στόχος είναι να βοηθήσει τους μαθητές να γίνουν «πολιτισμικά αρμόδια πολίτες».

«Ειδικότερα, η πολυπλοκότητα του τι είναι ο πολιτισμός χρειάζεται να γίνει καλύτερα κατανοητή», είπε.

Ο καθηγητής Kevin Dunn από τη Σχολή Θετικών Επιστημών UWS δήλωσε ότι η έρευνα δεν ήταν «μία αντίδραση μετά από ταραχές».

«Δεν υπάρχει καμία πραγματικά σοβαρή εναλλακτική λύση για την πολυπολιτισμικότητα ως μέσο για την αντιμετώπιση της πολιτιστικής ποικιλομορφίας μας», είπε.

"Είναι καλό ότι η πολιτική αυτή έχει επιβεβαιωθεί ιδιαίτερα, δεδομένου ότι διεθνώς είχαμε ορισμένες δυτικές κυβερνήσεις να κάνουν δηλώσεις κατά της πολυπολιτισμικότητας».

«Υπάρχει ρατσισμός, το ξέρουμε, και αυτό απαιτεί μια απάντηση».

Έρευνα δείχνει ότι περίπου ένας στους 10 Αυστραλούς έχουν φυλετικές ‘ρατσιστικές’ πεποιθήσεις και περίπου ο ίδιος αριθμός αντιτίθενται στον διαφυλετικό γάμο και πιστεύει ότι οι φυλές θα πρέπει να διατηρούνται χωριστά.

Μια μελέτη από το Ίδρυμα Σκάνλον βρήκε ότι περίπου 9 τοις εκατό των Αυστραλών πιστεύει ότι «η εθνοτική ποικιλομορφία διαβρώνει την ασφάλεια μιας χώρας».

Με την υποβολή της προς την ομοσπονδιακή κοινοβουλευτική έρευνα για την πολυπολιτισμικότητα, το Γραφείο του Πρωθυπουργού και του Υπουργικού Συμβουλίου, λέει ότι η κυβέρνηση «εργάζεται για να οικοδομήσουμε ένα ισχυρότερο, πιο δίκαιο έθνος μέσω της ατζέντας της κοινωνικής ένταξης».

Για να μην ξεχνάμε: Περί Gillard διάβασε: ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Η κυβέρνηση της άθεης πρωθυπουργού αφαιρεί το ‘προ Χριστού’ και το ‘μετά Χριστόν’ από τα σχολικά εγχειρίδια


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μα η Αυστραλία δεν έχει μια σθεναρή πολιτική εναντίον των σύγχρονων μεταναστευτικών ροών; Κάνω λάθος ότι και στον Κόκκινο Ουρανό είχε παλιότερα δημοσιευτεί το βίντεο με τον αρχηγό του πολεμικού ναυτικού της να αποτρέπει τους επίδοξους (λαθρο)μετανάστες; Από την άλλη μήπως καλώς προσπαθεί να αντιμετωπίσει κάποια κοινωνικά προβλήματά της καθώς είναι κράτος δημιουργημένο από μετανάστες που βάλανε στην άκρη τους Αβορίγινες; Τελικά αυτό που κάνει η Αυστραλία κατά πόσο μπορεί να συγκριθεί με αυτό που κάνει π.χ. η Ελλάδα; Νομίζω ότι ένα από τα χειρότερα προβλήματά μας είναι ο κλονισμός κάθε βεβαιότητας, εν μέσω του οποίου μπορούν και να συμβούν τα μύρια όσα...