Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Η κυβέρνηση της άθεης πρωθυπουργού αφαιρεί το ‘προ Χριστού’ και το ‘μετά Χριστόν’ από τα σχολικά εγχειρίδια

Οι Χριστιανοί στην Αυστραλία είναι εξοργισμένοι με τις αλλαγές στο εθνικό σχολικό πρόγραμμα που σύμφωνα με φήμες, θα προχωρήσουν στην αφαίρεση της χρήσης του ‘Προ Χριστού’ (π.Χ.) και ‘Μετά Χριστόν’ (AD) από τα σχολικά εγχειρίδια για χάρη μιας περισσότερο ‘πολιτικά ορθής’ άποψης.

Σχ. ΚΟ: Η πρωθυπουργός Julie Gillard, (του κόμματος των Εργατικών) έχει δηλώσει ότι δεν πιστεύει στον Θεό, αλλά όμως νιώθει, λέει, «μεγάλο σεβασμό για την θρησκεία». Επίσης, ως Υπουργός Παιδείας είχε παρουσιάσει ένα ‘πρόγραμμα’ αριθμοποίησης των μαθητών, σύμφωνα με το οποίο σε όλα τα παιδιά που πηγαίνουν σχολείο στην Αυστραλία, θα έχουν έναν αριθμό ταυτότητας ο οποίος ονομάστηκε ''αναγνωριστικός αριθμός του κάθε μαθητή'.

H Daily Telegraph από το Λονδίνο, αναφέρει ότι η Αυστραλιανή Αρχή Προγράμματος Σπουδών, Αξιολόγησης και Υποβολής Εκθέσεων (ACARA) θέλει να αντικαταστήσει το π.Χ. (B.C.) και το μ.Χ. (A.D. - Anno Domini στα λατινικά για «το έτος του Κυρίου μας») με λιγότερο θρησκευτικούς όρους, όπως π.Κ.Χ. (πριν από την κοινή εποχή, στα αγγλικά: BCE - Before Common Era), π.Σ. (πριν από το σήμερα, στα αγγλικά: Before Present - BP) και κ.Ε. (Κοινή Εποχή, στα αγγλικά: Common Era - CE).

Ο Christopher Pyne, εκπρόσωπος εκπαιδευτικός για την Ομοσπονδιακή Αντιπολίτευση, λέει ότι οι αλλαγές "προσπαθούν να αρνηθούν αυτό που είμαστε ως λαός."

"Η Αυστραλία είναι αυτό που είναι σήμερα, εξαιτίας των θεμελίων του έθνους μας στην ιουδαιο-χριστιανική κληρονομιά που κληρονομήσαμε από το δυτικό πολιτισμό», είπε.

Το BCE και το CE δεν είναι νέες εφευρέσεις. Οι όροι δημιουργήθηκαν στο 6ο αιώνα και απέκτησαν δημοτικότητα στα τέλη του 20ου αιώνα ως μέσο περιγραφής χρόνου με μια πιο καθολική απήχηση.

Αν και τα πράγματα θα αλλάξουν στο νέο πρόγραμμα σπουδών, οι φράσεις εξακολουθούν να ισχύουν για το Γρηγοριανό ημερολόγιο σύμφωνα με το οποίο δημιουργήθηκαν τα π.Χ. και μ.Χ.

Ο Peter Jensen, ο Αρχιεπίσκοπος του Σύδνεϋ, αποκάλεσε αυτές τις αλλαγές μια «διανοητικά παράλογη προσπάθεια για να ξεγράψουν τον Χριστό από την ανθρώπινη ιστορία».

"Είναι παράλογο, διότι η έλευση του Χριστού παραμένει το κεντρικό σημείο της χρονολόγησης και επειδή η φράση «κοινή εποχή», δεν έχει νόημα και είναι παραπλανητική», είπε σε μια συνέντευξη για τη Sydney Daily Telegraph.

Το BP (πριν από το σήμερα) είναι ίσως η λιγότερο γνωστή συντομογραφία από τις τρεις. Σημαίνει είτε «Πριν από το Παρόν» ή «Πριν από τη Φυσική» και χρησιμοποιείται από τους επιστήμονες όταν γίνεται αναφορά στον χρόνο πριν από το 1950, όταν η χρήση αξιόπιστης τεχνολογίας χρονολόγησης μέσω του άνθρακα, έγινε διαθέσιμη.

Η Sydney Daily Telegraph αναφέρει ότι ορισμένα βιβλία, όπως και το βιβλίο διδασκαλίας των μαθητών ‘Teaching And Learning In Aboriginal Education (Διδασκαλία και Μάθηση στην Εκπαίδευση για τους Αβοριγίνες) του Neil Harrison, είχε ήδη αρχίσει να χρησιμοποιεί το BP, εν αναμονή των αλλαγών στο πρόγραμμα σπουδών.

Ένας εκπρόσωπος του ACARA λέει ότι οι αλλαγές έγιναν επειδή το BCE και το CE γίνονται όλο και περισσότερο πρότυπο συντομογραφιών που χρησιμοποιούνται για να αντιπροσωπεύουν ημερομηνίες.

Το πρόγραμμα σπουδών, το οποίο υποτίθεται ότι έχει αρχίσει να ισχύει το επόμενο έτος, έχει τώρα καθυστερήσει.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εάν θέλετε διαβάστε στο Ας μιλήσουμε επιτελούς:


Τι προμηνύει για την Αφρική η κατάρρευση της Λιβύης;


http://kostasxan.blogspot.com/2011/09/blog-post_9948.html

ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΖΗΤΩ ΝΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ .

HEIL GAP

Ανώνυμος είπε...

Προς τον ΚΟΚΚΙΝΟ ΟΥΡΑΝΟ
Καλημέρα ΕΑΝ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ( γιατί κατά λάθος δημοσιεύτηκε το μισό άρθρο )ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ Σας ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ σε σχόλια στο ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ
Δηλαδή εδώ
http://xristos1954.wordpress.com/2011/09/04/%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B9%CF%84%CF%83%CE%B9%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%B9-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%AE-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC-%CE%B1%CE%BA%CE%B9/

HEIL GAP (or mind the GAP )

Ανώνυμος είπε...

Να βάλουμε τα στοιχήματα πότε θα έρθει αυτή η...μόδα και στη χώρα μας.