Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: «Μη το κάνεις!» Καρδινάλιος προειδοποιεί τις γυναίκες που σκέφτονται να παντρευτούν μουσουλμάνους


«Προσβλητικά» θεωρούν πολλοί αυτά τα οποία είπε ένας Καθολικός καρδινάλιος στην Πορτογαλία, ο οποίος προειδοποιεί τις γυναίκες να το σκεφτούν δύο φορές πριν αποφασίσουν να παντρευτούν έναν μουσουλμάνο. Ο καρδινάλιος θεωρεί ότι τέτοιοι γάμοι μόνο σε προβλήματα οδηγούν.

Η Πορτογαλία σε μεγάλο βαθμό παραμένει μία συντηρητική και καθολική χώρα, όπου η αύξηση των μουσουλμάνων μεταναστών έχει γίνει ένα ακανθώδες ζήτημα για την καθολική εκκλησία της Λισαβόνας.

Ο ηγέτης της, καρδινάλιος Jose Policarpo (Χοσέ Πολύκαρπο) δίνει δημόσια συμβουλές για τις γυναίκες της Πορτογαλίας.

«Να είστε προσεκτικές με την αγάπη», είπε. "Σκεφτείτε δύο φορές πριν συνάψετε γάμο με μουσουλμάνο ... Επειδή τέτοιες ενώσεις προκαλούν μια ολόκληρη σειρά από προβλήματα, και ούτε και ο Αλλάχ δεν μπορεί να πει τι μπορεί να συμβεί».

Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν αναταραχές στην μουσουλμανική κοινότητα της Λισαβόνας. Ο Ιμάμης της Λισαβόνας Σέιχ David λέει ότι ούτε στο όνειρό του δεν θα έδινε τέτοιες συμβουλές στους μουσουλμάνους.

«Εγώ δεν συμβουλεύω τους μουσουλμάνους να μην παντρευτούν με μια χριστιανή γυναίκα μόνο και μόνο επειδή είναι χριστιανή», είπε. «Όχι, λέω στους μουσουλμάνους, ότι θα παντρευτείτε μια χριστιανή γυναίκα, γι 'αυτό παρακαλώ σεβαστείτε την πίστη της."

Οι Μουσουλμάνοι στη Λισαβόνα λένε ότι αισθάνονται ‘ενσωματωμένοι’ στην πορτογαλική κοινωνία, αλλά τώρα ανησυχούν ότι τα λόγια του Καρδινάλιου Policarpo θα μπορούσαν να υποκινήσουν μισαλλοδοξία και διακρίσεις.

Η Πορτογαλία είναι 85 τοις εκατό Καθολική και υπάρχουν μόνο περίπου 40.000 μουσουλμάνοι στην Πορτογαλία. Πολλοί είναι μετανάστες από τη Βόρεια Αφρική.

Ο καρδινάλιος, λέει ο διάλογος είναι δύσκολος με τη μουσουλμανική κοινότητα, επειδή «σκέφτονται ότι η αλήθεια τους είναι η μόνη αλήθεια».

Οι Χριστιανοί υπερασπίζονται τον Καρδινάλιο.

Ο Manuel Marujao, εκπρόσωπος για την Επισκοπική Κοινότητα στη Λισσαβόνα, δήλωσε ότι ο καρδινάλιος δεν έχει πει κάτι περισσότερο από «ρεαλιστικές συμβουλές για να είμαστε προνοητικοί και προσεκτικοί στο γάμο με ανθρώπους διαφορετικής θρησκείας και πολιτισμού» και για τις γυναίκες "να γνωρίζουν το πώς αντιμετωπίζονται οι γυναίκες στη μουσουλμανική κοινωνία. "

Δείτε το βίντεο:

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / ΠηγήΣύνδεσμος

Δεν υπάρχουν σχόλια: