Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ - Το νέο βιβλίο του Κόκκινου Ουρανού

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ - Το νέο βιβλίο του Κόκκινου Ουρανού

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

‘Ενωθείτε ενάντια στους λευκούς’, λέει η Εβραϊκής καταγωγής Αμερικανίδα Γερουσιαστής Wasserman-Schultz


Οι Μαύροι, οι Εβραίοι και οι Λατίνοι θα πρέπει να ενωθούν εναντίον των Λευκών, λέει η γεννημένη στη Νέα Υόρκη, Εβραϊκής καταγωγής Αμερικάνα Γερουσιαστής Debbie Wasserman-Schultz.

Η ‘αριστερή’ Wasserman-Schultz, που αντιπροσωπεύει στο Κογκρέσο την περιοχή της Φλώριδας, προέτρεψε τις μειονότητες να ενωθούν ενάντια στους λευκούς ψηφοφόρους το 2012:

«Αυτό που προσπαθώ να εντυπωσιάσω τους ψηφοφόρους της βάσης μας στις κοινότητες των Αφροαμερικάνων, των Εβραίων και των Ισπανόφωνων φίλων μας και μεταξύ των προοδευτικών φίλων μας είναι ότι το 2008 ήταν ιστορικό (που κέρδισε ο Ομπάμα). Το 2012 είναι προσωπικό", δήλωσε η Δημοκρατική Debbie Wasserman Schultz της Φλόριντα. «Δουλεύω σε αυτό, επειδή δεν γυρνάω πίσω στην εποχή όπου η πολιτική επικεντρώθηκε αποκλειστικά στα οφέλη για τους πλουσιότερους και πιο τυχερούς Αμερικανούς."

Η Wasserman Schultz εξέθεσε τις παρατηρήσεις της σε μια συνάντηση με Αφροαμερικάνούς δημοσιογράφους και bloggers. Κατά την διάρκεια μίας ώρας - μακράς συνομιλίας, η Wasserman Schultz εξέθεσε το σχέδιο του κόμματος για την αναζωογόνηση της βάσης των Δημοκρατικών ψηφοφόρων. Οι Μαύροι Αμερικανοί ψηφίζουν Δημοκρατικούς 90 τοις εκατό και αποτελούν ένα σημαντικό μέρος του Δημοκρατικού Κόμματος.

Η συνάντηση ήταν μέρος της προσπάθειας για την επικοινωνία με βάση του κόμματος και με εκείνους που παρέχουν ειδήσεις και σχόλια σε μαύρους ψηφοφόρους.

Φυσικά, όταν η Wasserman-Schultz αναφέρεται σε "πλουσιότερους και πιο τυχερούς Αμερικανούς" προφανώς αναφέρεται σε λευκούς ανθρώπους, τη μόνη μεγάλη ομάδα που άφησε έξω από τις φυλετικές αναφορές της. Παρά το γεγονός ότι εκατομμύρια των λευκών δεν είναι πλούσιοι ή "τυχεροί" (στην πραγματικότητα, υφίστανται διακρίσεις σε όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης με προτιμησιακή μεταχείριση για τους μη λευκούς) η αριστερή Γερουσιαστής προφανώς δεν ενδιαφέρεται για αυτούς. Να αναμείνετε τέτοιες ανοιχτά φυλετικές αναφορές κατά της ολοένα συρρικνωμένης λευκής πλειοψηφίας να αυξάνονται τα επόμενα χρόνια, καθώς τα κύματα μεταναστών από χώρες του Τρίτου Κόσμου και τα χαμηλά ποσοστά γεννήσεων των λευκών δημιουργούν νέα δεδομένα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σχ. ΚΟ: Η Wasserman Schultz υπερασπίζεται τις αμβλώσεις (pro-choice), είναι υπέρ το ελέγχου των όπλων και υπέρμαχος των «δικαιωμάτων» των ομοφυλοφίλων.

Η Wasserman Schultz επίσης και ο Γερουσιαστής Arlen Specter ήταν οι κινητήριες δυνάμεις πίσω από τις προσπάθειες να καθιερωθεί με νόμο, κάθε Μάιος του έτους ως «Μήνας Αμερικανο-Εβραϊκής Κληρονομιάς». Ο ετήσιος εορτασμός δημιουργήθηκε για να αναγνωριστούν "τα επιτεύγματα των Εβραίων της Αμερικής και ο σημαντικός ρόλος που τα μέλη της εβραϊκής κοινότητας έχουν παίξει στην ανάπτυξη της αμερικανικής κουλτούρας".

Το νομοσχέδιο πέρασε ομόφωνα τόσο από τη Βουλή όσο και από τη Γερουσία και υπογράφηκε από τον Πρόεδρο George W. Bush. Η Wasserman Schultz είπε για την ανακήρυξη «Αυτή είναι μια ιστορική ευκαιρία. Οι επόμενες γενιές θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν χωρίς τον αντισημιτισμό με μεγαλύτερη κατανόηση και γνώση του σημαντικού ρόλου που οι Αμερικάνοι Εβραίοι έχουν παίξει στην ιστορία των ΗΠΑ”.

Το μέτρο επικρίθηκε από τον Gary Cass, διευθυντή του Κέντρου για την Ανάκτηση της Αμερικής, μιας εθνικής χριστιανικής οργάνωσης με έδρα το Fort Lauderdale. Ο Cass αντέδρασε στο "να διδάσκουμε εβραϊκή ιστορία, χωρίς να μιλάμε για θρησκευτικές πρακτικές και αξίες", ενώ "δεν μπορούμε να έχουμε μια ειλικρινή συζήτηση για την χριστιανικές ρίζες της Αμερικής". Επίσης αναρωτήθηκε "Πόσο ανοχή θα έδειχνε [η Wasserman Schultz] για ένα Μήνα χριστιανικής κληρονομιάς;»

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: