Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

ΕΛΒΕΤΙΑ: Δήμαρχος που εκφράστηκε θετικά για την μετανάστευση, παραιτείται μετά από απειλές


Ο δήμαρχος μιας μικρής πόλης στη βόρεια Ελβετία άφησε την θέση του καθώς μετά τα θετικά σχόλια που έκανε πρόσφατα, σχετικά με τους μετανάστες, ακολούθησαν προσβολές και απειλές κατά της οικογένειάς του.

Ο Josef Butler, ο δήμαρχος της πόλης Spreitenbach, πήρε αυτή την απόφαση αφού ανακάλυψε ότι η υπεράσπιση της ένταξης των μεταναστών στην Ελβετία μπορεί να μετατραπεί σε εφιάλτη. Περισσότερο από το ήμισυ των 11.000 κατοίκων της πόλης είναι ξένης προέλευσης.

Στις 24 Αυγούστου, ο Bütler συμμετείχε στην τηλεοπτική εκπομπή Schweiz Aktuell. Ερωτηθείς σχετικά με το υψηλό ποσοστό των αλλοδαπών στην Spreitenbach, ο δήμαρχος που ανήκει στους Χριστιανούς Δημοκράτες, εξήρε τη συνύπαρξη Ελβετών και αλλοδαπών και είπε ότι γι’ αυτόν η μετανάστευση παρουσιάζεται ως μία «πρόκληση εμπλουτισμού».

Ήταν αυτή η παρατήρηση που προκάλεσε μία ανώνυμη εκστρατεία μηνυμάτων μίσους εναντίον του. Μετά την εμφάνισή του στην τηλεόραση, έλαβε αρκετά προσβλητικά τηλεφωνήματα και είχε απειλές που διατυπώθηκαν εναντίον του και εναντίον της οικογένειάς του.

Μη μπορώντας πλέον να αντισταθεί στην πίεση, έκανε την επίσημη παραίτησή του στα τέλη της περασμένης εβδομάδας. Ο Butler ήταν δήμαρχος της Spreitenback από το 2006.

«Ως πατέρας, πρέπει και θα προστατεύσω το προσωπικό μου περιβάλλον», είπε τη Δευτέρα, και πάλι στην εκπομπή Schweiz Aktuell. Εξήγησε επίσης ότι η απόφασή του είχε έρθει μετά από μακρά και έντονη σκέψη.

Τα μέλη του Συμβουλίου από όλο το πολιτικό φάσμα καταδίκασαν τις ανώνυμες απειλές και εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για την παραίτηση του Bütler.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ εύκολη την έχουν την παραίτηση οι..."κουτόφραγκοι"!Δεν παραδειγματίζονται από τους (εν Ελλάδι) Έλληνες κατέχοντες δημόσια θέση.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ λέω καλύτερα να παραδειγματιστεί ο λαός και να πάρει την κατάσταση στα χέρια του