Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Οι Τούρκοι μετέτρεψαν σε τζαμί την ιστορική εκκλησία της Νίκαιας, στην οποία διεξήχθη η πρώτη Οικουμενική Σύνοδος


Σε τζαμί μετατράπηκε ξανά η ιστορική εκκλησία της Νίκαιας, κοντά στην Προύσα, στην οποία διεξήχθη η πρώτη Οικουμενική Σύνοδος.Η Νίκαια καταλήφθηκε από τους Τούρκους το 1331, οι οποίοι την ονόμασαν Ιζνίκ (εις την Νίκαια). Παρήκμασε αργότερα, όταν αναπτύχθηκε η Κωνσταντινούπολη ως πρωτεύουσα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Σήμερα, το τζαμί (παλαιότερα λειτουργούσε ως Μουσείο) άνοιξε τις πύλες του για πρώτη φορά, ύστερα από 90 χρόνια, υποδεχόμενο τους μουσουλμάνους, για τον εορτασμό του Μπαϊραμιού.

Οι προετοιμασίες είχαν γίνει εδώ και καιρό. Χαλιά, μεγαφωνικές, διορισμός ιμάμη και όλα τα συναφή. Σήμερα, πλήθος κόσμου έσπευσε για να προσευχηθεί, όπως και βουλευτές του Ερντογάν, ενώ οι βουλευτές της αντιπολίτευσης αντέδρασαν για τη λειτουργία της εκκλησίας σε τζαμί. (σχ. ΚΟ: Οι Έλληνες βουλευτές δεν ασχολούνται με τέτοια "ευτελή" θέματα...)

Μάλιστα, οι Τούρκοι έβγαλαν την ταμπέλα που ήταν τοποθετημένη σε κολόνα, εδώ και πολλά χρόνια, στην οποία αναγραφόταν το όνομα της εκκλησίας Αγία Σοφία και πλέον διαβάζει κάποιος τη λέξη Orhan.

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.


Πηγή

1 σχόλιο:

Αργοναυτης είπε...

Νομίζω πως εκεί αποφασίστηκε η καταστροφή όλων των αγαλμάτων που είχαν απομείνει από τον Θεοδόσιο.