Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Οι Νιγηριανοί δεν υποκύπτουν στις απειλές του Κάμερον, για την επιβολή του «γάμου» των ομοφυλόφιλων και υποστηρίζουν τον αληθινό γάμο

Λάγος, Νιγηρία, 7 Νοεμβρίου 2011 (HLIWorldWatch.org) – Ομάδες και άτομα στη Νιγηρία που υποστηρίζουν την οικογένεια και τη ζωή (κατά των αμβλώσεων) συσπειρώνονται γύρω από ένα νομοσχέδιο που εξετάζει η νιγηριανή Γερουσία που θα απαγορεύει τον "γάμο" ατόμων του ιδίου φύλου ​​στην πολυπληθέστερη χώρα της Αφρικής εν μέσω απειλών από το Ηνωμένο Βασίλειο ότι θα προβεί σε μείωση της ενίσχυσης σε χώρες που δεν προστατεύουν τα "δικαιώματα" των ομοφυλόφιλων.

"Η οργάνωση ‘Human Life International Nigeria’ (HLI) ενώνει τις δυνάμεις της με άλλες οργανώσεις που υπερασπίζονται τη ζωής και Νιγηριανούς πολίτες για την εξασφάλιση στήριξης για την υπεράσπιση αυτού του νομοσχεδίου», δήλωσε ο Chizoba Nnagboh, διευθυντής της HLI. Οργανώσεις που υπερασπίζονται τις αμβλώσεις μετασχηματίζονται σε οργανώσεις «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και κινητοποιούνται για να σταματήσουν το νομοσχέδιο».

Ένας κορυφαίος υποστηρικτής του νομοσχεδίου, ο γερουσιαστής Domingo Obende, πρόσφατα αναγνώρισε ότι η πίεση της παγκόσμιας συζήτησης για τον «γάμο» των ομοφύλων έχει οδηγήσει ορισμένες χώρες να νομιμοποιήσουν την πρακτική, ενώ άλλες είναι στα πρόθυρα να το κάνουν. Τόνισε ότι η Νιγηρία χρειάζεται να δράσει πολύ γρήγορα η τάση αυτή να μην βρει έδαφος στη χώρα. Ο κ. Nnagboh ανέφερε ότι ο γερουσιαστής Obende προέτρεψε τη Γερουσία να απαγορεύει τον «γάμο» των ομοφύλων, δεδομένου ότι αυτό «θα οδηγήσει στην διάλυση της κοινωνίας».

Μια εκδοχή του νομοσχεδίου ήρθε ενώπιον της βουλής της Νιγηρίας το 2006, αλλά ποτέ δεν πήγε σε ψηφοφορία. Το νομοσχέδιο είχε εισαχθεί εκ νέου το 2008, και πέρασε από δύο αναγνώσεις, αλλά και ποτέ δεν ήρθε για ψήφιση.

Οργανισμοί όπως το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η Διεθνής Αμνηστία και το Διεθνής Ομοφυλοφιλική και Λεσβιακή Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων πιέζουν τον Πρόεδρο της Νιγηρίας Goodluck Jonathan να ασκήσει βέτο στο νομοσχέδιο για να περάσει στο νομοθετικό σώμα. Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον πρόσφατα απείλησε να κόψει την βοήθεια προς τις αφρικανικές χώρες όπως η Νιγηρία, που επιδιώκουν να προστατεύσουν την ιερότητα του γάμου, στο όνομα των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Ο Κάμερον δήλωσε ότι εκείνοι που λαμβάνουν ενίσχυση από το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να «τηρούν τα ορθά ανθρώπινα δικαιώματα». Ο τερματισμός των απαγορεύσεων που συνιστά "διακρίσεις" εναντίον της ομοφυλοφιλίας ήταν η σύσταση μιας εσωτερικής έκθεσης από τους αρχηγούς της Κοινοπολιτείας, που συνήλθαν στο Περθ της Αυστραλίας.

Την περασμένη εβδομάδα, το HLI έστειλε μια επιστολή για τη στήριξη του νομοσχεδίου για την απαγόρευση του "γάμο" μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου στη Νιγηριανή Γερουσία πριν από την δημόσια ακρόαση του νομοσχεδίου.

"Το HLI επιθυμεί να δηλώσει ότι, ενώ σέβεται όλους τους ανθρώπους όπως είναι, δεν πρέπει να σεβαστεί την μεγαλειώδη επίθεση σε κάθε τι που είναι ιερό για μας και καλό για την κοινωνία μας», ανέφερε η επιστολή.

"Ο " γάμος " μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου είναι μια προσβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών ευαισθησιών μας," και "αποτελεί προσβολή για το θεσμό του γάμου και της οικογένειας," γράφει η επιστολή, υπογεγραμμένη από τον κ. Nnagboh.

Ο Πρόεδρος της Νιγηριανής Γερουσίας David Mark εξέφρασε την στήριξη για το νομοσχέδιο κατά τη δημόσια ακρόαση.

"Η πίστη μου ως Χριστιανός το απεχθάνεται αυτό. Είναι αδιανόητο να συλλογιστούμε γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου. Δεν μπορώ να το καταλάβω. Δεν μπορώ να συμμετάσχω σε αυτό », είπε ο γερουσιαστής, προειδοποιώντας ενάντια σε αυτό που αποκάλεσε "εισαγωγή μίας ξένης κουλτούρας. "

Υπάρχει μια «ισχυρή αποφασιστικότητα στους Νιγηριανούς να συνεχίσουν να διατηρούν την κουλτούρα της ζωής παρά τις εξωτερικές επιδράσεις που εργάζονται για να την υπονομεύσουν», είπε ο κ. Nnagboh. "Οι Νιγηριανοί είναι πολύ παθιασμένοι με τη διατήρηση της ιερότητας του γάμου και την παραδοσιακή οικογένεια, και αυτό το νομοσχέδιο έχει έρθει για να εξασφαλίσει ότι ο ‘γάμος’ των ομοφυλοφίλων, ο οποίος δεν είναι μόνο ένα ταμπού για το Νιγηριανό πολιτισμό, αλλά και προσβλητικό για τις θρησκευτικές ευαισθησίες των Νιγηριανών, δεν θα ριζώσει στην Νιγηρία. "

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: