Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Οι γυναίκες της Σαουδικής Αραβίας που έχουν «ελκυστικά μάτια» μπορεί να υποχρεωθούν να τα καλύπτουν



Ριάντ, Σαουδική Αραβία – Οι γυναίκες στη Σαουδική Αραβία με ελκυστικά μάτια μπορεί να υποχρεωθούν να τα καλύπτουν,σύμφωνα με όσα αναφέρει η ειδησεογραφική ιστοσελίδα Bikya Masr, σε μια κίνηση που θα μπορούσε να σηματοδοτήσει την τελευταίο κατασταλτικό μέτρο που λαμβάνεται σε βάρος των γυναικών από το ισλαμικό κράτος.

Ένας εκπρόσωπος της Επιτροπής της Σαουδικής Αραβίας για την Προώθηση της Αρετής και την Πρόληψη του Ανηθικότητας (CPVPV), Σείχης Motlab al Nabet, δήλωσε ότι η επιτροπή είχε το δικαίωμα να σταματήσει τις γυναίκες που αποκαλύπτουν δημόσια "δελεαστικά" μάτια.

Οι γυναίκες στη Σαουδική Αραβία έχουν ήδη την υποχρέωση να καλύπτουν τα μαλλιά τους, και, σε ορισμένες περιοχές, τα πρόσωπά τους, σε δημόσιους χώρους. Εάν δεν το κάνουν, αντιμετωπίζουν ποινές, συμπεριλαμβανομένων προστίμων και δημοσίων μαστιγώσεων.

Η CPVPV έχει επανειλημμένα κατηγορηθεί για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ιδρύθηκε το 1940, η λειτουργία της είναι η εξασφάλιση ότι οι ισλαμικοί νόμοι τηρούνται σε δημόσιους χώρους στη Σαουδική Αραβία.

Το 2002 η επιτροπή αρνήθηκε να επιτρέψει σε μαθήτριες να βγουν από ένα σχολείο που καιγόταν στη Μέκκα, επειδή δεν φορούσαν το σωστό κάλυμα της κεφαλής, ανέφερε η έκθεση. Η απόφαση τους αυτή συνέβαλε να ανέβει το ποσοστό των θανάτων μεταξύ των 15 ατόμων που σκοτώθηκαν στη φωτιά.

Ένα έγγραφο από τα Wikileaks που κυκλοφόρησε το περασμένο έτος αναφέρει ότι "άγρια ​​δυτικού τύπου πάρτι" τακτικά πραγματοποιούνται στα βασιλικά παλάτια στη Τζέντα, μακριά από την εμβέλεια της επιτροπής, η οποία στέκεται ανήμπορη εναντίον οποιωνδήποτε βασιλικών παραβιάσεων.

Αναφέρθηκε ότι στα πάρτι περιέχουν αλκοόλ, ναρκωτικά, χορό και σεξ, σύμφωνα με τ πληροφοριοδότη της Wikileaks.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

3 σχόλια:

konion είπε...

Καζάνι ποὺ βράζει.

Ανώνυμος είπε...

Αμ,άδικο έχουν;Ένα υπέροχο ζευγάρι μάτια σε συνδιασμό με τσαντόρ κάνει τη φαντασία να οργιάζει!

ΚΗΡΟΠΟΙΟΣ είπε...

Ετσι που πάνε αυτοί θα απαγορεύσουν τελείως την ύπαρξη της γυναίκας.
Θα κάνουν κοινωνίες αποκλειστικά ανδρών.
Ισως να το σκεφτούν καλύτερα να μετακομίσουν σε άλλο πλανήτη.