Από Daily Mail/ μετ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
Βρετανικό ‘trendy’ think-tank (δεξαμενή σκέψης) αξιώνει ότι οι περισσότεροι από τους Βρετανούς ζουν σε ‘εναλλακτικές σχέσεις’.
Μόνο ένας στους έξι Βρετανούς πιστεύει ότι ζει σε μια «παραδοσιακή οικογένεια», σύμφωνα με την έκθεση. Οι Βρετανοί είναι όλο και πιο πιθανό να περιγράψουν τις μονογονεϊκές οικογένειες, τα ζευγάρια ατόμων του ιδίου φύλου, ή τα άγαμα ζευγάρια ως «κανονικές» οικογένειες
Μόνο ένας στους έξι ανθρώπους στη Βρετανία πιστεύει ότι ζει στο πλαίσιο μιας παραδοσιακής οικογένειας, σύμφωνα με τις αξιώσεις ενός νέου think-tank.
Προφανώς, μόνο μια μικρή μειοψηφία προέρχεται από «παραδοσιακές πυρηνικές οικογένειες» με νόμιμο γάμο και δύο ή περισσότερα παιδιά, όπως αναφέρει το ‘Κέντρο για τη Μοντέρνα Οικογένεια’ (Centre for the Modern Family).
Η έκθεσή του αναφέρει ότι η παραδοσιακή οικογένεια είναι «ξεπερασμένη» και ότι η κυβέρνηση πρέπει να εξετάσει τρόπους για την υποστήριξη «εναλλακτικών μορφών οικογένειας» που έχουν υιοθετηθεί από την πλειοψηφία.
Αλλά η έρευνα και τα ευρήματα της ομάδας είχαν επικριθεί από αναλυτές που λένε ότι σύμφωνα με επίσημες στατιστικές, έξι στις δέκα από όλες τις οικογένειες έχουν δύο παντρεμένους γονείς.
Ο ερευνητής σε θέματα οικογένειας και συγγραφέας Jill Kirby, δήλωσε: «Η μεγάλη πλειοψηφία των ζευγαριών είναι ακόμα παντρεμένα.
«Με το να χαρακτηρίζει την παραδοσιακή οικογένεια ως μια μικρή μειοψηφία αυτή η έκθεση δίνει μια ψευδή εικόνα της ζωής στη Βρετανία. Είναι να διερωτάται λοιπόν κανείς για το ποια είναι η ατζέντα τους.
«Τα δεδομένα τους είναι παράλογα κατασκευασμένα. Είναι σε αντίθεση με τα επίσημα στοιχεία για την οικογένεια».
Και ένας από το πάνελ των εμπειρογνωμόνων που συνέταξε την έκθεση, η οποία χρηματοδοτείται από τον ασφαλιστικό όμιλο Scottish Widows, αναγνώρισε ότι το χαμηλό ποσοστό που τίθενται από την έρευνα της ήταν συνδεδεμένο με τον τρόπο που οι τίθεντο οι ερωτήσεις.
Η έκθεση έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για την κυβερνητική πολιτική για την οικογένεια, με ένα χάσμα που εμφανίζεται να διευρύνεται μεταξύ των υποστηρικτών υπουργών, όπως ο Iain Duncan Smith, οι οποίοι θα ήθελαν να δουν τα συστήματα φόρων και παροχών να αλλάζουν και να υποστηρίζουν τα παντρεμένα ζευγάρια, και εκείνων που πιστεύουν ότι η υποστήριξη από το κράτος στο γάμο θα πρέπει να έχει χαμηλή προτεραιότητα.
Η τελευταία υπόσχεση του Ντέιβιντ Κάμερον είναι να επεκταθεί ο πλήρης τίτλος του γάμου σε ζευγάρια του ίδιου φύλου οι οποίοι, προς το παρόν, μπορεί να κάνουν συμβόλαιο συμβίωσης, αλλά δεν έχουν το δικαίωμα να αυτοαποκαλούνται παντρεμένοι.
Το Κέντρο για τη Μοντέρνα Οικογένεια έβγαλε τα αποτελέσματά της από έρευνα που είχε «εις βάθος συνεντεύξεις», με μια απροσδιόριστη ομάδα ανθρώπων και μια τηλεφωνική έρευνα 3.000 ανθρώπων που πραγματοποίησε η Εταιρεία Futures.
Η έρευνα εξετάστηκε στη συνέχεια από ένα πάνελ που περιλάμβανε τον πρόεδρο της Scottish Widows Λόρδο Leitch, ένα Εργατικό χρηματοδότη, ο οποίος ενημέρωνε τον Τόνι Μπλερ και διατηρούσε στενές σχέσεις με τη κυβέρνηση του Γκόρντον Μπράουν, και την Δρ Κάθριν Γκανιότα, η οποία ηγείται του Family and Parenting Institute, μια χρηματοδοτούμενη από το κράτος ΜΚΟ .
Η έκθεση ανέφερε ότι «μόνο 16 τοις εκατό των ανθρώπων χαρακτηρίζουν τους εαυτούς τους ως μέρος μιας «παραδοσιακής» οικογένειας με δύο παντρεμένους γονείς που ζουν μαζί με δύο ή περισσότερα παιδιά».
Ο λόρδος Leitch είπε: «Αυτό που είναι εντυπωσιακό για την νέα έρευνά μας είναι το πόσο γρήγορα οι νέες οικογενειακές δομές και η στάση μας απέναντί τους έχουν αλλάξει τις τελευταίες δεκαετίες.
«Τόσο γρήγορα, που στην πραγματικότητα, υποψιαζόμαστε ότι η κοινωνία απέτυχε να συμβαδίσει με τις δραματικές αλλαγές που βλέπουμε στη ζωή της οικογένειας σε όλη τη Βρετανία.
«Λέγοντας κοινωνία, εννοώ τη κυβέρνηση και τη δημόσια πολιτική. Αλλά εννοώ, επίσης, τις εταιρείες, τα φιλανθρωπικά ιδρύματα και τις δημόσιες υπηρεσίες μας».
Η έκθεση αναφέρει ότι: «Η πλειοψηφία των ανθρώπων αισθάνεται ότι η οικογένειά τους δεν εκπροσωπείται από τους πολιτικούς, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τη διαφήμιση, με το 52 τοις εκατό να ισχυρίζονται ότι η κυβέρνηση δεν λαμβάνει την δική τους οικογενειακή κατάσταση υπ’ υπόψη.
«Τα ευρήματα δείχνουν οι οικογενειακές δομές διαφοροποιούνται ολοένα και περισσότερο. Το ένα τέταρτο όλων των ζευγαριών είναι άτεκνο, και ένας στους πέντε ζει μόνος.
«Εκτός από τις παντρεμένες μαμάδες και μπαμπάδες με δύο ή περισσότερα παιδιά, οι Βρετανοί είναι όλο και πιο πιθανό να περιγράψουν μονογονεϊκές οικογένειες, ζευγάρια του ιδίου φύλου, ή άγαμα ζευγάρια ως "σωστές "οικογένειες".
Όμως ο καθηγητής Cary Cooper του Lancaster University, που ανήκει στο πάνελ, αναγνώρισε ότι τα πορίσματα σχετικά με τον αριθμό των παραδοσιακών οικογενειών έχουν επηρεαστεί από τις χρησιμοποιούμενες μεθόδους έρευνας.
Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι το 60 τοις εκατό των οικογενειών που ζουν με παιδιά ηλικίας 16 ετών και κάτω, ή κάτω των 18 ετών και πάνε ακόμα στο σχολείο, είναι σε οικογένεια με δύο παντρεμένους γονείς.
Εάν όλες οι οικογένειες – στις οποίες συμπεριλαμβάνονται όλα τα ζευγάρια, και αυτά του ίδιου φύλου και τα ζευγάρια που αδυνατούν να τεκνοποιήσουν ή των οποίων τα παιδιά έχουν μεγαλώσει, μαζί με τις μονογονεϊκές οικογένειες – υπολογιστούν, τότε οι οικογένειες με παντρεμένους γονείς αποτελούν το 68 τοις εκατό του συνόλου.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή
3 σχόλια:
Ξυπνᾶτε, μόνο οἱ γόνοι τῶν ἀξίων ἀνθρώπων μὲ ἀρχὲς καὶ σχέδιο θὰ ἐπιβιώσουν, αὐτοὶ τὴν στιγμὴ γίνεται ἕνα μεγάλο ξεκαθάρισμα ἀπὸ τὴν ἴδια τὴν ζωἠ.
Ἡ πλήρης ἐλευθερία στὸν δυτικὸ πολιτισμὸ ἔβγαλε ὅλη τὴν ἀνωμαλία καὶ διαστροφὴ στὸ προσκήνιο. Ὅσο καὶ νὰ θέλουν οἱ πάσης φύσεως ἀνώμαλοι καὶ διεστραμμένοι, ὄχι μόνο στὸν σεξουαλικὸ τομέα ἀλλὰ καὶ στὶς ἄλλες ἐκδηλώσεις τῆς ζωῆς, δὲν θὰ γίνουν ποτέ τους κανονικοὶ εὐτυχισμένοι ἄνθρωποι, διὸτι ἡ ἴδια ἡ ζωὴ τὴν ἀνωμαλία καὶ διαστροφὴ τὴν ἐμμέσει, ἔστω καὶ ἂν ἡ ίδια τὴν γεννᾶ.
Τέλος, ἐπειδὴ οἱ κανονικοὶ ἄνθρωποι ἀναπαράγουν τὴν ζωή, ὅλοι οἱ ὑπόλοιποι θὰ εἶναι πάντα περιθώριο.
Είναι σημαντικό για την Βρετανία να θυμηθεί και να ξεθάψει από το παρελθόν το ένδοξο Χριστιανικό της φρόνημα όπως αυτό φαίνεται σε αυτό το θέμα http://orthodoxy-rainbow.blogspot.com/2011/11/blog-post_7759.html
Σε λίγο το φυσιολογικό θα είναι είδος προς εξαφάνιση
πως λέμε χελόνα careta-careta
φώκια monachus-monachus
θα λέμε άνθρωπος ethicus-ethicus.
Δημοσίευση σχολίου