Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

ΗΠΑ: Σχολείο επιβάλει συσκευές που θα παρακολουθούν τα χοντρά παιδιά ακόμα και στο σπίτι τους


The Vigilant Citizen / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Μερικά σχολεία Νέα Υόρκη έχουν αποφασίσει να φορέσουν στους χοντρούς μαθητές συσκευές που θα τους παρακολουθούν 24 ώρες το 24ωρο. Η συσκευή θα συλλέγει όλα τα είδη πληροφοριών από τους μαθητές και θα τις στέλνει σε μια βάση δεδομένων που θα διαβάζεται από την διεύθυνση του σχολείου.

Προφανώς αυτό έγινε χωρίς τη συγκατάθεση των γονιών και αντιπροσωπεύει μια άνευ προηγουμένου εισβολή στην ιδιωτική ζωή του μαθητή. Κάποιοι μπορεί να πουν "Ε, και τι έγινε, είναι μια προσπάθεια για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας και μπλα μπλα μπλα."

Εγώ λέω:
1. Είναι κυρίως μια προσπάθεια να βγάλει χρήματα η εταιρεία που φτιάχνει αυτά τα πράγματα

2. Αυτές οι παραβιάσεις της ιδιωτικής ζωής πάντα "εξαγιάζονται" γιατί γίνονται δήθεν για «καλό σκοπό» και

3. Γιατί δεν παρακολουθούμε και τους χοντρούς δασκάλους στο σχολείο το ίδιο; Και τους χοντρούς διευθυντές. Και τους χοντρούς γονείς των παιδιών. Βλέπετε που θα μπορούσαμε να φτάσουμε; Εδώ είναι το άρθρο από τη NY Post.

Big Brother Σχολείο "κατασκοπεύει" τα χοντρά παιδιά

Μια ομάδα μαθητών του Long Island σύντομα θα φοράει ηλεκτρονικές συσκευές που θα επιτρέπουν στο σχολείο να παρακολουθεί τη φυσική δραστηριότητά τους όλο το εικοσιτετράωρο.

Ο επικεφαλής του τομέα της γυμναστικής για τα σχολεία του Shore Bay έχει παραγγείλει 10 συσκευές Polar Active, οι οποίες θα αρχίσουν να χρησιμοποιούνται την άνοιξη. Θα καταγράφεται ο αριθμός των καρδιακών παλμών, θα ανιχνεύεται η κίνηση και ακόμα θα καταγράφονται οι συνήθειες ύπνου των μαθητών σε μια προσπάθεια να καταπολεμηθεί η παχυσαρκία.

Οι πληροφορίες θα εμφανίζονται σε μια χρωματικά κωδικοποιημένη οθόνη και θα μεταδίδονται σε μια προστατευμένη με password ιστοσελίδα που θα μπορούν να έχουν πρόσβαση εκπαιδευτικοί και μαθητές.

Οι συσκευές είναι ήδη σε χρήση σε σχολικές περιοχές του Σαιντ Λούις και του South Orange στο New Jersey και πολλοί γονείς έχουν εγείρει ανησυχίες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Αλλά ο Ted Nagengast, επικεφαλής της γυμναστικής λέει: «Είναι μια μεγάλη ενίσχυση για την καταπολέμηση της επιδημίας της παχυσαρκίας. Λέει στα παιδιά, κάθε ώρα, «Είμαι ενεργός; Δεν είμαι ενεργός; "Θέλουμε να δώσουμε στα παιδιά την ευκαιρία να γίνουν ενεργά."

Οι οθόνες που διανέμονται από την Polar Electro που είναι παράρτημα φινλανδικής επιχείρησης.
Οι εκπαιδευτικοί χρησιμοποιούν υπολογιστές χειρός για τη συλλογή δεδομένων από την οθόνη του καρπού του κάθε μαθητή στην τάξη, στη συνέχεια φορτώνουν τα στοιχεία στο σύστημα του υπολογιστή του σχολείου για την αποθήκευση και τη μακροχρόνια παρακολούθηση.

Όμως κάποιοι γονείς και υποστηρικτές της προστασίας της ιδιωτικότητας ανησυχούν ότι τα σχολεία κάνουν χρήση ηλεκτρονικών συστημάτων παρακολούθησης χωρίς τη γνώση ή τη συγκατάθεση των οικογενειών.

«Δεν ήξερα καν ότι ήταν σε εξέλιξη ένα τέτοιο πρόγραμμα, και είμαι ενεργός στο σχολείο", δήλωσε η Beth Huebner από το Σαιντ Λούις.

Ο γιος της, μαθητής τετάρτης τάξης φόρεσε το Polar Active Monitor στην τάξη, χωρίς να δώσει την συγκατάθεσή της στο Δημοτικό Σχολείο Ross.

"Δεν μας έδωσαν πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια του Web-site ή για του που θα πάνε τα δεδομένα» είπε η Huebner.

"Όταν αρχίζεις και παρακολουθείς τους ανθρώπους και τα ζωτικής σημασίας βιολογικά στοιχεία τους, αυτή είναι μια αρκετά ενοχλητική μέτρηση", δήλωσε ο Τζέι Στάνλεϊ της Αμερικανικής Ένωσης Πολιτικών Ελευθεριών. «Υπάρχουν άλλα θεμελιώδη θέματα ιδιωτικής ζωής που τους ενδιαφέρουν».

Τουλάχιστον, λέει ο Stanley, οι γονείς πρέπει να έχουν λόγο για το πόσο καιρό τα δεδομένα θα αποθηκεύονται και ποιοι θα έχουν πρόσβαση σε αυτά και τα σχολεία θα πρέπει να έχουν τη συγκατάθεση των γονέων.

"Ένα πρόγραμμα όπως αυτό θα πρέπει να είναι εθελοντικό. Κανείς δεν πρέπει να αναγκάζεται να αποκαλύψει τους βιολογικούς του δείκτες», είπε.

Η Virginia Rezmierski, εμπειρογνώμον σε θέματα ιδιωτικής ζωής και τεχνολογίας πληροφοριών στο Πανεπιστήμιο του Michigan, λέει «Μήπως τα δεδομένα θα μεταφέρονται από σχολείο σε σχολείο; Και τι θα γίνει εάν οι ασφαλιστικές εταιρείες θελήσουν να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτά;
Πως θα αντιδράσει το σχολείο σε ένα παιδί που η συσκευή θα αναγνωρίζει ότι είναι υπερκινητικό; Είμαστε σε πολύ επικίνδυνο έδαφος».
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αυτό είναι το άκρον άωτον του φασισμού!

Τι δουλειά έχει το σχολείο να επεμβαίνει στην ζωή των παιδιών και να ποινικοποιεί τα παχύσαρκα παιδιά;
Αυτά έχουν τους λόγους τους που κρατούν κιλά.

Η αστυνόμευση σ' αυτήν τη χώρα δεν έχει τέλος και όριο!

Αυτά τα παιδάκια είναι σαν να ζουν σε φυλακή ανηλίκων όπου υπάρχει ένας δεσμοφύλακας να τα επιτηρεί και να τα καλεί σε απολογία.

Θα έλεγα ευτυχώς που ζω στην Ελλάδα αλλά δυστυχώς η παραγωγή χούντας απ' αυτή τη χώρα είναι τόσο μαζική που έχει μολύνει και το δικό μας γαλάζιο ουρανό.

Ευτυχώς η διαμαντομέγαιρα έχει κάνει τα σχολεία ****χανία σαν το υπουργείο της και δεν είναι δυνατόν να ευδοκιμήσουν τέτοια καραγκιοζηλίκια για τεχνικούς λόγους.