Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

ΗΠΑ: Τα media απαξιούν να αναφέρουν την ετήσια πορεία χιλιάδων χριστιανών κατά των αμβλώσεων, με δυναμική φέτος την παρουσία Ορθοδόξων


LifeSiteNews.com / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Η ‘Πορεία για τη Ζωή’ (‘March for Life’) είναι μια ετήσια εκδήλωση – πορεία κατά των εκτρώσεων, που πραγματοποιείται στην Ουάσιγκτον, αλλά και σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ, με αφορμή την επέτειο της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, την λεγόμενη ‘Roe v. Wade’ (1973), με την οποία νομιμοποιήθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες οι αμβλώσεις. Η 38η ετήσια Πορεία για την Ζωή έγινε την Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2011. Κάθε χρόνο συμμετέχουν πάνω από 250.000 άτομα. Το 2011 υπολογίζεται ότι ήταν 400.000.

Τα media, όπως κάνουν συνήθως, αποφεύγουν να κάνουν κάποια αναφορά στην Πορεία ή όταν κάνουν προσπαθούν να την παρουσιάσουν με αρνητικά χρώματα (π.χ. φωτογραφία με κάποια καλόγρια που φωνάζει σε κάποιον «αντι-διαδηλωτή» κλπ).

Έτσι π.χ. στις 21 του Ιανουαρίου, στο Ντάλας, στην Πορεία συμμετείχαν αρκετές χιλιάδες άνθρωποι. Το μισό κέντρο της πόλης έκλεισε. Τριάντα τρεις αστυνομικοί και ένα ελικόπτερο της αστυνομίας ήταν η επίσημη συνοδεία. Κατ’ εκτίμηση υπήρχαν 8.000 άτομα. Όμως η τοπική εφημερίδα, η εφημερίδα Dallas Morning News, δεν κάλυψε το γεγονός. Ούτε μια φωτογραφία. Ούτε καν μια λέξη. (Σχ. ΚΟ: Εάν δέκα ομοφυλόφιλοι «ακτιβιστές» φιλιόντουσαν μπροστά από κάποια εκκλησία (“kiss in”), η «είδηση» θα είχε καταγραφεί και θα είχε γίνει πλήρες ρεπορτάζ).

Στην Πορεία της Δυτικής Ακτής υπήρχαν 50.000 άτομα που και αυτά αγνοήθηκαν από τα τοπικά media.

Στην Ουάσιγκτον, το πλήθος υπολογίστηκε ότι αριθμούσε μεταξύ 100.000 έως και 400.000 άτομα. Οι New York Times «σνομπάρισαν» και δεν έκαναν καμία αναφορά. Έκαναν, όμως, αναφορά στην ενότητα “Happenings in Washington” την επίσκεψη στο Λευκό Οίκο των πρωταθλητών του NHL Stanley Cup (χόκεϋ επί πάγου) και την υπογραφή μιας περιβαλλοντικής συμφωνίας συνεργασίας με τον πρέσβη της Νότιας Κορέας.

Σύμπτωση; Οι γνωστοί μας "καλοί δημοσιογράφοι" θέλουν να κάνουν τον κόσμο να πιστέψει ότι ίσως μισό εκατομμύριο ή και περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι που βγαίνουν στους δρόμους κάθε χρόνο για να διαδηλώσουν κατά των αμβλώσεων και υπέρ της ζωής δεν είναι άξιοι αναφοράς.

Φέτος, στην θρησκευτική αυτή εκδήλωση στην οποία συχνά συμμετέχουν μαζικά Ρωμαιοκαθολικοί, τα μέλη της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας συμμετείχαν με μια παρουσία πιο δυνατή από ποτέ. Για πρώτη φορά, άνοιξε με προσευχή την εκδήλωση μπροστά από το Ανώτατο Δικαστήριο, ο Σεβασμιότατος Ιωνάς (Paffhausen), Μητροπολίτης Πάσης Αμερικής και Καναδά για την Ορθόδοξη Εκκλησία στην Αμερική (OCA), καθώς και οι Ρωμαιοκαθολικοί ιεράρχες Καρδινάλιος Daniel DiNardo και Καρδινάλιος Timothy Dolan.

"Είμαστε μιας καρδιάς και ενός σκοπού", είπε καθώς έψελνε μια λιτανεία υπέρ της ζωής μπροστά από εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές.

Ο Μητροπολίτης ήταν ενωμένος μαζί με διάφορους αδελφούς του επισκόπους, συμπεριλαμβανομένων του Σεβ. Μελχισεδέκ του Πίτσμπουργκ, του Σεβ. Matthias του Σικάγο, και του Σεβ. Μιχαήλ της Νέας Υόρκης. Υπήρξαν τουλάχιστον 15 ιερείς μαζί του. Αρκετοί μεμονωμένοι εκπρόσωποι της Καρπαθο-Ρωσικής Ορθόδοξης, της Ελληνικής Ορθόδοξης, και της Αντιοχειανής Ορθόδοξης Εκκλησίας συμμετείχαν επίσης.

Ο π. Chad Hatfield, πρύτανης της Ορθόδοξης Θεολογικής Σχολής του Αγίου Βλαδίμηρου στο Syosset της Νέας Υόρκης, υπολόγισε ότι πάνω από 100 Ορθόδοξοι Χριστιανοί είχαν έρθει με την ομάδα του. Από το Σεμινάριο του Αγίου Τύχωνα στην Πενσυλβάνια είχαν έρθει επίσης οι μαθητές για να συμμετάσχουν στη δημόσια εκδήλωση.

"Το έθνος πρέπει να σέβεται τη ζωή από τη σύλληψη μέχρι τη στιγμή που το άτομο αφήνει φυσικά την τελευταία του πνοή," είπε ο Μητροπολίτης Ιωνάς στο LifeSiteNews.com. Η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία, το δεύτερο μεγαλύτερο χριστιανικό δόγμα του κόσμου, διδάσκει δογματικά ότι η ζωή αρχίζει κατά τη σύλληψη και ότι η έκτρωση είναι μια σοβαρή αμαρτία.

Είπε ότι οι πιστοί θα πρέπει να θυμούνται ότι σε περίπτωση που κατά την διάρκεια του έτους κάποιες γυναίκες έκαναν έκτρωση, η συγχώρεση και η θεραπεία υπάρχει στη διάθεσή τους. Θα πρέπει να στηρίζουν διακονίες που φροντίζουν για έγκυες γυναίκες, για παράδειγμα, χρηματοδοτώντας κέντρα εγκυμοσύνης κρίσης. Αυτό είναι το είδος της διακονίας που θα θέσει τέρμα στην έκτρωση σε αυτό το έθνος», είπε.

Ανέθεσε σε ενορίτες της OCA να φέρουν προσευχές για το τέλος της έκτρωσης, ενώ την Κυριακή της 22ης Ιανουαρίου, η OCA την έχει ανακηρύξει σε «Κυριακή της Ιερότητας της ανθρώπινης ζωής».

Ο π. Chad Hatfield είπε στο LifeSiteNews.com "ελπίζω το επόμενο έτος να έχουμε μεγαλύτερη συμμετοχή και από άλλες Ορθόδοξες χώρες και ιδιαίτερα και από άλλους επισκόπους».

Μερικές εκκλησίες αρνήθηκαν να συμμετάσχουν με το αιτιολογικό ότι «Η Πορεία για τη Ζωή» είναι ένα πολιτικό γεγονός. Αλλά Ορθόδοξοι Χριστιανοί είπαν στο LifeSiteNews ότι η Πορεία «δεν είναι πολιτική, είναι μια απόδειξη για την θρησκευτική πίστη μας. Τα ίδια πράγματα που λέμε στους Δημοκρατικούς τα λέμε και στους Ρεπουμπλικάνους».

Η Ανατολική Εκκλησία έχει δραστηριοποιηθεί στην υλοποίηση προγραμμάτων στο κίνημα υπέρ της ζωής εδώ και δεκαετίες. Ο πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Kowalczyk, συν-ιδρυτής της Ορθόδοξης Παρουσίας στην Πορεία για τη Ζωή, αναφέρει σε ανακοίνωσή του, «Για πάνω από 25 χρόνια, Ορθόδοξοι Χριστιανοί από όλη τη χώρα συγκεντρώνονται στην πρωτεύουσα του έθνους για να δείξουν τη δυσαρέσκειά τους για τα εκατομμύρια των παιδιών τα οποία αποβάλλονται μετά την περίφημη δικαστική απόφαση Roe v. Wade». Αυτό το Κίνημα της Πορείας για τη Ζωή έχει ενώσει πολλούς Χριστιανούς όλων των δογμάτων πάνω στην αρχή, αυτού που ο Άγιος Γρηγόριος Νύσσης λέει,
«Η ζωή ξεκινά από τη σύλληψη».

Ο Μητροπολίτης Ιωνάς είπε ότι πιστεύει ότι ο ακτιβισμός υπέρ της ζωής και η προάσπιση του πολιτισμού της ζωής θα γίνεται ολοένα και πιο πολύ ένα όχημα για πρακτική συνεργασία με άλλους Χριστιανούς. Ο π. Kowalczyk, δήλωσε, "Η Ορθόδοξη παρουσία σε αυτή την Πορεία έχει εμπνεύσει άλλους Χριστιανούς να δουν ότι η Ορθοδοξία δεν είναι απλώς μια εθνική ταυτότητα, αλλά μια Εκκλησία με ηθική διδασκαλία."

Μέλη της Ορθοδόξου Εκκλησίας έλαβαν μέρος σε εκδηλώσεις υπέρ της ζωής και εκτός της αμερικάνικης πρωτεύουσας. Στην Πορεία για την Ζωή της Δυτικής Ακτής, ο π. Άρης Metrakos, πρωτοπρεσβύτερος της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αγίας Τριάδος του Σαν Φρανσίσκο, έδωσε τον εναρκτήριο λόγο για την εκδήλωση. «Η έκτρωση έχει τεμαχίσει τον ηθικό ιστό της κοινωνίας μας, ενθαρρύνοντας την ασυδοσία, εξαλείφοντας την έννοια της προσωπικής ευθύνης και της λογοδοσίας, και κάνοντας τον εγωισμό νόμιμο δικαίωμα», είπε. "Είναι παρωδία της τιμής των ανδρών και της ευγένειας του ιατρικού επαγγέλματος, εκθέτοντας την υποκρισία και τον καιροσκοπισμό της πλειοψηφίας της πολιτικής τάξης."



ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές: ΕΔΩ και ΕΔΩ

2 σχόλια:

ΚΗΡΟΠΟΙΟΣ είπε...

Αν μια διάσημη δείξει κάτι από το σώμα της δημοσίως θα το προωθούν όλα τα ΜΜΕ.
Αν η ίδια καταδικάσει τις εκτρώσεις δεν θα ασχοληθούν ποτέ ξανά μαζί της.

konion είπε...

Ὀρθῶς δὲν λένε τίποτε, δὲν εἶναι πολιτικῶς ὀρθόν.
Μόνο ποὺ ἡ δημοκρατία στὴν ἀρχαία Ἀθῆνα δὲν εἶχει τέτοια, τότε ἐξοστράκιζαν.