Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

"Ρατσιστής" – Μία λέξη που εφευρέθηκε από τον Λέον Τρότσκι


Του Dustin Stanley (The Unpopular Truth) / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Η λέξη «ρατσιστής» για μεγάλο χρονικό διάστημα έχει γίνει το πιο αποτελεσματικό λεκτικό όπλο δημιουργίας φόβου στο αριστερό και νεοσυντηρητικό (νεοφιλελεύθερο) οπλοστάσιο. Για δεκαετίες, έχει χρησιμοποιηθεί με επιτυχία στην πολιτική αρένα για να συκοφαντήσει τους παραδοσιακούς (‘συντηρητικούς’), να τερματίσει κάθε συζήτηση, και να κάνει τον αντίπαλο να τρέχει να κρυφτεί. Στον κοινωνικό χώρο, έχει προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερη ζημιά από τη χρήση της με το να την χρησιμοποιούν για να κάνουν πλύση εγκεφάλου στις ευαίσθητες παιδικές ηλικίες και τους νέους φοιτητές, και να διδάξουν τους ανθρώπους να μισούν το έθνος τους, τις πολιτιστικές παραδόσεις τους, και το χειρότερο απ’ όλα, τον ίδιο τους τον εαυτό.

Αυτό που εκπληκτικά παραμένει σχεδόν ολοκληρωτικά έξω από κάθε συζήτηση, ακόμα και στο σκληρό πυρήνα της παραδοσιακής Δεξιάς, είναι η προέλευση της λέξης. Μήπως προέρχονται από κάποιον φιλελεύθερο κοινωνιολόγο; Κάποιον Μαρξιστή καθηγητή Πανεπιστημίου του 60; Ίσως κάποιον πολιτικό του Δημοκρατικού κόμματος; Όχι. Αποδεικνύεται ότι η λέξη δεν επινοήθηκε από κανέναν άλλον, παρά από έναν από τους κύριους αρχιτέκτονες του 74χρόνου Σοβιετικού εφιάλτη, του ιδρυτή και πρώτου ηγέτη του περίφημου Κόκκινου Στρατού, τον Λέον Τρότσκι. (Σχ. ΚΟ: Ο Leon Trotsky ήταν Εβραίος που γεννήθηκε στο μικρό χωριό Γιάνοφκα της Ουκρανίας, στις 7 Νοεμβρίου 1879. Το πραγματικό του όνομα ήταν Lev Davidovich Bronstein. Μετά τη διαγραφή του από το Κομμουνιστικό Κόμμα, εξορίστηκε από την Σοβιετική Ένωση και τελικά δολοφονήθηκε στο Μεξικό από τον Σοβιετικό πράκτορα Ραμόν Μερσάντερ).

Ρίξε μια ματιά σε αυτό το έγγραφο, εάν μπορείς…

Славянофильство, мессианизм отсталости, строило свою философию на том, что русский народ и его церковь насквозь демократичны, а официальная Россия -- это немецкая бюрократия, насажденная Петром. Маркс заметил по этому поводу: "Ведь точно так же и тевтонские ослы сваливают деспотизм Фридриха II и т. д. на французов, как будто отсталые рабы не нуждаются всегда в цивилизованных рабах, чтобы пройти нужную выучку". Это краткое замечание исчерпывает до дна не только старую философию славянофилов, но и новейшие откровения "расистов".

Πρόκειται για το έργο του 1930 του Λέον Τρότσκι, «Η Ιστορία της Ρωσικής Επανάστασης», από όπου είναι το παραπάνω απόσπασμα. Η τελευταία λέξη σε αυτό το χωρίο είναι "расистов," που αν το μεταφέρουμε στην λατινική γραφή είναι "racistov" δηλαδή, "ρατσιστές". Στο έργο αυτό βλέπουμε για πρώτη φορά στην ιστορία να εμφανίζεται η συγκεκριμένη λέξη.

Οι πιο δύσπιστοι μπορούν να το ελέγξουν στο Διαδίκτυο, στην τοπική τους βιβλιοθήκη, καθώς και σε πολυάριθμα βιβλία που παρατάσσονται κατά μήκος των ραφιών εκεί, αλλά δεν πρόκειται ποτέ να βρουν να χρησιμοποιείται νωρίτερα η λέξη «ρατσιστής», πριν από τον Τρότσκι που την χρησιμοποιεί εδώ.

Έτσι, το επόμενο λογικό ερώτημα είναι ποιος ήταν ο σκοπός του Λέον Τρότσκι στο να επινοήσει αυτή τη λέξη; Για να το μάθουμε, ας ρίξουμε μια ματιά σε μια μετάφραση της παραγράφου που είδαμε πριν.

"Η ‘Σλαβοφιλία’ (Slavophilism), ο μεσσιανισμός της καθυστέρησης, βασίζει τη φιλοσοφία της στην υπόθεση ότι ο ρωσικός λαός και η εκκλησία τους, είναι ολωσδιόλου δημοκρατικοί, ενώ η Ρωσία είναι η επίσημη γερμανική γραφειοκρατία που τους έχει επιβληθεί από το Μεγάλο Πέτρο. Ο Μαρξ σχολίασε πάνω σε αυτό το θέμα:" Με τον ίδιο τρόπο οι Τεύτονες "ηλίθιοι" κατηγόρησαν τον δεσποτισμό του Φρειδερίκου του Β’ στους Γάλλους, σαν οι καθυστερημένοι σκλάβοι να μην είχαν πάντα ανάγκη τους πολιτισμένους σκλάβους να τους εκπαιδεύσουν. "Αυτό το σύντομο σχόλιο αποτελειώνει εντελώς όχι μόνο την παλιά φιλοσοφία των Σλαβόφιλων, αλλά επίσης, και τις τελευταίες αποκαλύψεις των «ρατσιστών». "

Οι ‘Σλαβόφιλοι’ στους οποίους αναφέρεται ο Τρότσκι, υπήρξαν ιστορικά μια ομάδα Σλάβων παραδοσιοκρατικών που εκτιμούσαν ιδιαιτέρως τον αυτόχθονα πολιτισμό και τον τρόπο ζωής τους, και ήθελαν να τον προστατεύσουν. Ο Τρότσκι από την άλλη τους έβλεπε, όπως και άλλους σαν κι αυτούς, ως ένα εμπόδιο στα διεθνιστικά κομμουνιστικά σχέδιά του για τον κόσμο. Αυτός ο άνθρωπος δεν νοιάζονταν ούτε στο ελάχιστο για τους Σλάβους Ρώσους του οποίους, υποτίθεται υπηρετούσε. Για αυτόν, οι ‘Σλαβόφιλοι’, δηλαδή οι Σλάβοι που διέπραξαν το «έγκλημα» να αγαπάνε το λαό τους και να προσπαθούν να προστατεύσουν τη δική τους παράδοση, ήταν απλά "καθυστερημένοι", και άλλοι σαν και αυτούς ήταν απλά "ρατσιστές".

Η πραγματικότητα της προέλευσης της λέξης είναι στην πραγματικότητα μια κραυγή από την αριστερή-φιλελεύθερη εκδοχή της ιστορίας: ότι η λέξη επινοήθηκε για ‘καλό σκοπό’ για τον εντοπισμό ανθρώπων που είναι προκατειλημμένοι εναντίον ορισμένων φυλετικών ομάδων και ως σύνθημα για τους καλούς Φιλελεύθερους που θέλουν να προστατεύσουν τις φυλετικές μειονότητες από τους φανατικούς. Αντίθετα, η πραγματική έννοια πίσω από τη λέξη – ότι οι εθνοκεντρικοί «καθυστερημένοι» πρέπει να αφήσουν την θέση τους για τους "φωτισμένους" διεθνιστές - συχνά χρησιμοποιήθηκε από τον Κομισάριο του Στρατού και του Ναυτικού, Τρότσκι ως σύνθημα για τους καλούς κομμουνιστές του Κόκκινου Στρατού να ξεκινήσουν δολοφονικές επιδρομές εναντίον των λαών που αντιστέκονταν θέλοντας να προστατεύσουν τον παραδοσιακό τρόπο ζωής τους από το να αντικατασταθεί με έναν ξένο σύστημα.

Κάνοντας ένα άλμα στην σημερινή πραγματικότητα, θα δούμε ότι οι μόνες αλλαγές στη λέξη και τη βασική ιδέα της από το 1930, είναι ότι οι στόχοι της λέξης έχουν επεκταθεί από μόνο τους Σλάβους οι οποίοι δεν θα υποτάσσονταν στο μαρξιστικό διεθνιστικό σχέδιο να ξεριζώσουν και να καταστρέψουν τον πολιτισμό τους και τον παραδοσιακό τρόπο ζωής, σε όλους τους λευκούς ανθρώπους, Σλάβους ή όχι, οι οποίοι δεν υποτάσσονται στο ίδιο άθλιο μαρξιστικό σχέδιο. Επίσης, εκείνοι οι οποίοι εξοπλίζονται με τη λέξη αυτή έχουν επεκταθεί από μια χούφτα κομμουνιστές σε ολόκληρο το φιλελεύθερο και νεοσυντηρητικό κατεστημένο, σε όλα τα έθνη σε όλο τον κόσμο.

Ο Λέον Τρότσκι, αφού βοήθησε Λένιν στη δημιουργία της Σοβιετικής δολοφονικής μηχανής στην οποία ο ίδιος και ο Τρότσκι σκότωσαν 1 έως 4 εκατομμύρια άτομα, βγήκε από την εξουσία και εκδιώχθηκε από τη Σοβιετική Ένωση το 1929, αφού έχασε τη μάχη για την εξουσία για να γίνει διάδοχος του Λένιν από τον Ιωσήφ Στάλιν.

Ωστόσο, πριν ξεθωριάσει μέσα στις σελίδες της ιστορίας, ο Λέον Τρότσκι, θα έκανε ένα τελευταίο πράγμα, το 1930, που θα προκαλούσε αναμφισβήτητα μεγαλύτερη ζημιά στη Δύση από τον Στάλιν και ολόκληρο το σοβιετικό πυρηνικό οπλοστάσιο των διαδόχων του. Εφηύρε μια λέξη που κυριολεκτικά θα έδινε δύναμη σε κάθε λογής εαυτοφοβική και εθνοπροδοτική φωνή μέσα στη Δύση για τον να επανακαθορίσει τους ανθρώπους που θέλουν να μείνουν πιστοί στο λαό τους, τις πολιτιστικές παραδόσεις τους και τον τρόπο ζωής ως τους «χειρότερους ανθρώπους», και μέσω της προπαγάνδας να επηρεάσουν την κυβέρνηση, το εκπαιδευτικό σύστημα, και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και σχεδόν τον κάθε ένα γύρω τους. Θα πρέπει να απεικονίζεται ο λευκός άνδρας ως ο μοναδικός δράστης κάθε γενοκτονίας και δουλείας στον κόσμο, και αυτό θα πρέπει να συνεχίζεται μέχρι η Δύση να υποταχθεί στην τροτσκιστική διεθνιστική ατζέντα, χωρίς να προβάλει την παραμικρή αντίσταση. Μπορούμε να δούμε τα αποτελέσματα αυτής της πρακτικής τώρα, με τα φυλετικά διπλά μέτρα και σταθμά που δημιουργήθηκαν εδώ στην Αμερική (σε βάρος των λευκών Αμερικάνων, φυσικά), με τη δημιουργία των «ρατσιστικών» εγκλημάτων και των εγκλημάτων «μίσους» στην Ευρώπη (με στόχο μόνο τον γηγενή πληθυσμό, φυσικά), με την καναδική και την αυστραλιανή κυβέρνηση να έχουν εφαρμόσει την «πολυπολιτισμικότητα» ως την επίσημη κρατική πολιτική (σε βάρος των γηγενών πολιτών), και πάνω απ’ όλα, με το τεράστιο κύμα τριτοκοσμικών μεταναστών στη Δύση, που υποστηρίζεται από όλες τις δυτικές κυβερνήσεις, κάτι που μεταβάλλει ριζικά τη σύνθεση και τον πολιτισμό των χωρών αυτών, και απειλεί τον αρχικό τους πληθυσμό, μετατρέποντάς τους σε μειοψηφία μέσα στη ίδια τους τη χώρα. Κι όλα αυτά μέσα σε μόλις λίγες δεκαετίες.

Σχ. ΚΟ: Η λέξη «ρατσισμός» χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1933 από τον Magnus Hirschfeld, ένα Γερμανό, εβραϊκής καταγωγής, ομοφυλόφιλο μαρξιστή και ιδρυτή του Institut für Sexualwissenschaft (Ινστιτούτο Ερευνών για την Σεξουαλικότητα) στο Βερολίνο. Το ίδρυμα ήταν μέρος της Σχολής της Φρανκφούρτης που είχε ως πρότυπο το Ινστιτούτο Μαρξ- Ένγκελς της Μόσχας.

Το βιβλίο με το ίδιο όνομα (‘Ρατσισμός’) δημοσιεύθηκε το 1933 στα γερμανικά και αργότερα μεταφράστηκε στα αγγλικά το 1938 από τους μαρξιστές / κομμουνιστές φίλους του Hirschfeld, (Maurice Eden Paul και Cedar Paul).

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλό!

Ανώνυμος είπε...

Πρωτη φορα που γραφω σχολιο στον Κ.Ο. {αναθεωρωντας αποψη μου οτι τα σχολια ελαχιστα επηρεαζουν σε κατι...}
Τελικα μας μπερδεψες Κ.Ο. ... Τροτσκυ η Χιρσφελντ ? Παντως δεν εχει και πολυ σημασια ποιος πρωτοχρησιμοποιησε μια λεξη ... δηλαδη τους προγονους μας που ονοματοδοτησαν σχεδον τα παντα , τα καλυτερα αλλα και τα χειροτερα , πρεπει να αρχισομε να τους σιχτιριζομε για τα δευτερα ?
Οσο για το εργο του Χιρσφελντ ειναι τεραστιο , οσον αφορα τη συνειδητοποιηση των ομοφυλοφιλων και αυτο ισως τον καθιστα απεχθη σε ορισμενους καθυστερημενους κοινωνικα.
Σημερα ο ορος ρατσισμος τεινει, κακως κατα τη γνωμη μου, να συμπεριλαβει τα παντα. Φερ'ειπειν δε θεωρω ρατσισμο την αρνηση της αμερικανιδας αρτοποιου που αρνηθηκε σε λεσβιακο ζευγαρι να παρασκευασει τη γαμηλια τουρτα του { το θεμα δημοσιευσατε στις 11-11-2011 } ,αλλα θρησκευτικο συντηρητισμο και μαλιστα επιλεκτικο ...Δηλαδη αυτη η ''λαμπρη'' χριστιανη αν της ζητουσε γαμηλια τουρτα ενα πλουσιοτατο ετεροφυλοφιλο ζευγαρι θα αρνειτο να την ετοιμασει , επειδη ο ιδιος ο Χριστος καταδικασε απεριφραστα τους πλουσιους λεγοντας οτι ευκολοτερα θα περασει το καραβοσχοινο {απο καμηλοτριχα ... η καμηλος } απο την τρυπα της βελονας παρα ο πλουσιος την πυλη του Παραδεισου ?
Οσο για τον Τροτσκυ , εμπνευστη γενοκτονικων διωξεων κατα των αντιφρονουντων ,νομιζω οτι ειναι ο εσχατος που θα μπορουσε να κατακεραυνωσει το ρατσισμο η τη μισαλλοδοξια , ο χειροτερος και συντριπτικοτερος αντιπαλος του ειναι τα ιδια του τα εργα ...

Με εκτιμηση ,
Αχιλλεας Πατροκλος

SkyWatcher είπε...

Αχιλλέα Πάτροκλε,
Χαίρομαι που έγραψες για πρώτη φορά σχόλιο.
Φαίνεται ότι ο Magnus Hirschfeld ήταν εκείνος που εισήγαγε τον όριο στα αγγλικά το 1938 με το βιβλίο του ‘Racism’ (βιβλίο που έγραψε στα γερμανικά το 1934). Ένας σύνδεσμος είναι ΕΔΩ

Ανώνυμος είπε...

Il ne m'appartient pas de refaire ici le procès du racisme et du tra....
ΑΠΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ 1902...
http://www.archive.org/stream/larevueblanche29pariuoft/larevueblanche29pariuoft_djvu.txt
ΚΑΙ
http://books.google.gr/books?oe=UTF-8&hl=nl&id=cGkOAAAAMAAJ&q=racisme&redir_esc=y#search_anchor
ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΠΡΟ ΤΡΟΤΣΚΥ

12θεϊστής είπε...

Η λέξη racisme υπήρχε στα γαλλικά προερχόμενη κατευθείαν από το λατινικό razza. Μένει να αποδειχτεί αν η λέξη racisme έχει χρησιμοποιηθεί με έννοια συμβατή προς τη σημερινή, πότε και από ποιόν.

Αλλά, για να φύγουμε από το τεχνοκρατικό των όρων και να πάμε στην ουσία, το πραγματικό θέμα εδώ είναι ποιός πρωτο-προπαγάνδισε στο ευρύ κοινό μια αντι-φυλετική και α-φυλετική κοσμοθεωρία. Και νομίζω πως τα πρωτεία ανήκουν στον Σαούλ/Παύλο.

Unknown είπε...

αυτό πού χαίραμαι σέ σένα διαχειριστή αυτής τλης ιστοσελίδας ειναι,περαν από τήν πλούσια θεματολογία,τήν αποτύπωση καί τήν διατύπωση μέ καθαρά λεκτικά σχήματα,αποφεύγοντας τί επιφάσεις καί τά κουραστικά πλούσια ασυνάρτητα ρητορικά σχήματα πού τά βλέπεις σέ κάποιες άλλες σελίδες

Ανώνυμος είπε...

Εγώ δέν γνωρίζω πότε χρησιμοποιήθηκε αυτή ή λέξη γιά πρώτη φορά , θά δεχθώ τήν γνώμη τού σκάϊγουώτσερ άν μή τί άλλο γιά τήν πλούσια βιβλιογραφία του . Κολλάω όμως στό τί ακριβώς σημαίνει αυτή ή λέξη . Άν κάποιος φέρ'ειπείν μέ κατηγορίσει γιά ρατσιστή καί μ' αυτό εννοεί ότι αγαπάω τούς συμπατριώτες μου , καλά θά κάνει , γιατί έτσι είναι , αγαπάω τήν Πατρίδα μου αλλά ακόμα δέν καταλαβαίνω τήν έννοια - ετυμολογική , ουσιαστική , μεταφορά , οτιδήποτε .
Άν πάλι τό κάνει εννοώντας ότι μισώ μία άλλη φυλλή ανθρώπων , ναί , θά μπορούσε νά τό κάνει γιατί πάλι έτσι είναι αλλά καί πάλι δέν καταλαβαίνω τήν προέλευση τής λέξεως . Ποιούς μισώ ? Αυτούς , τούς οποιουσδήποτε , μή Έλληνες κι άς ζούν κάποιοι εξ ευτών εδώ , στήν Ελλάδα , οί οποίοι δέν φτάνει πού μού προκαλέσανε τήν δυστυχία μου , καταμεσής τής δυστυχίας μου επιμένουν νά ζορίζουν τούς κυβερνώντες τόν τόπο νά φέρνουν διάφορους "αντι-ρατσιστικούς" νόμους οί οποίοι μού στερούν τήν Ελευθερία μου , μές στήν ίδια μου τήν χώρα ! Μού αλλάζουν τόν πατροπαράδοτο τρόπο ζωής μου , όπως εξ άλλου αναφέρει καί τό άρθρο , φέρνωντας χίλια μύρια κακά - δικαιώματα τού ανθρώπου (όρος αντίθετος τής Δημοκρατίας) , γάμος μεταξύ τού ίδιου φύλλου κλπ κλπ κι όλα αυτά όταν εγώ είμαι αιμόφυρτος , κάτω , στό πάτωμα... Έ , εσείς πείτε ότι θέλετε , εγώ πάρ' αυτά αυτούς τούς ανθρώπους θά συνεχίσω νά τούς μισώ ! ξέρω , αυτό δέν κάνει καλό στό Χριστιανικό μου "προφίλ" , αλλά ουδείς τέλειος...
Πρίν από λίγο καιρό , στούς τελευταίους ολυμπιακούς , εκείνη τήν ταλαίπωρη τήν Ελληνίδα αθλήτρια τήν κόψανε , δέν τήν αφήσανε ν' αγωνιστεί - άν κι αυτό είναι ή δουλειά πού κάνει στή ζωή της , άρα είναι ή ζωή της - γιατί λέει έγραψε ένα ρατσιστικό σχόλιο στό διαδίκτυο , μέ τό οποίο (σχόλιο) συμφωνώ απολύτως κι εγώ . Καί δέν έγραφε καί κάτι κακό ή κοπέλα...
ΟΜΩΣ
γιά τόν αράπη τόν Αμερικάνο "δημοσιογράφο" πού έγραψε εκείνο τό σχόλιο τού στύλ "κλείστε την σ' ένα δωμάτιο μέ είκοσι αράπηδες" κανείς δέν είπε τίποτα κι ούτε έχασε τήν δουλειά του...
Αλλά ποιός κυβερνάει τήν Αμερική ? Ή άσπρη φυλή ? Ή μαύρη ? Μήπως ή κόκκινη ? Ή κίτρινη ? Καμία απ' αυτές : τήν κυβερνάει αυτή ή φυλή ή οποία έχει τήν δύναμη νά κατευθύνει τήν εσωτερική πολιτική της αλλα κυρίως τήν εξωτερική καί φυσικά πολύ περισσότερο τόν στρατό της . Άρα ξανάρχομαι στούς ανθρώπους πού έλεγα παραπάνω ότι μισώ , γιατί δυστυχώς όλα αυτά τά κακά αυτοί μού τά έφεραν στό κεφάλι μου...
Είμαι ρατσιστής ?
ΕΓΩ ?
Εντάξει , άν θέλετε είμαι , μόνον παρακαλώ εξηγήστε μου καί τί διάολο σημαίνει τέλος πάντων αυτή ή λέξη , μέ φράσεις πού βγάζουν νόημα - άν μπορείτε...

Παναγιώτης

Ανώνυμος είπε...

Ρε Αχιλλέα Πάτροκλε, γιατι συγκρινεις τα ανόμοια; Τους πλούσιους κ τους αρρενοκοίτες; Υποψηιάζομαι πως εχεις κάποιο πρόβλημα με τη λεγομενη χριστιανικη ηθικη, που κακως τη λεμε ετσι, ειναι η ορθοδοξη ερμηνεια περι ψυχης που μοιαζει στο θε ι κο αρχετυπο, ειναι τροπος θεραπειας κ θεωσης. Μπορει να μη συμφωνεις, αλλα προσεχε λιγο.

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου ρε φιλε Αχιλλεα! Η κριση σου δειχνει οτι εισαι εξυπνος ανθρωπος! Αλλα οφειλω να σου επισημανω.....αυτο το μπλογκ γενικα καταγγελει τη νεα εποχη, τον ρατσισμο-αντιρατσισμο, την ομοφυλοφιλικη ατζεντα, τον ελεγχο του νου κλ......υπαρχει η πιθανοτητα πολλες φορες να μην ειμαστε απολυτα συμφωνοι με οσα γραφονται εδω, ή στην αρχη να νομιζαμ οτι βρηκα μ ενα μπλογκ στα μετρα μας, μετα ομως να αλλαξαμε γνωμη. Αν νομιζεις οτι η ατμοσφαιρα εδω δεν ειναι η καταλληλη , ο καθενας απο εμας δηλ πρεπει να το σκεφτεται, φευγεις, δε μπαινεις εδω....γιατι το μπλογκ αυτο δεν θα το αλλαξεις εσυ ή εγω. Μπορει καποιες φορες να εχεις καποιες αντιρησεις αλλα πρεπει σε γενικες γραμμες να σε εκφραζει ο χωρος. Αυτο περι γαμου που σχολιαζεις, ειναι σοφιστεια, θελει οντως νου να γινεις σοφιστης, αλλά αλλο σοφιστης αλλο φιλοσοφος.Ειναι σοφιστεια γιατι στον γαμο δε μετρανε τα τυχει ή επικτητα χαρακτηριστικά, αλλα τα φυσει, δηλ το " αντρας νυμφευεται γυναικα", αυτο ειναι γαμος, καμια θρησκεια, ουτε οι ιδιοι οι αρχαιοι ελληνες που θεωρουνται απο πολουσ ως φιλοομοφυλοφιλοι, δεν θεσπισαν ποτε ομοφυλοφιλο γαμο. Τι φταιει η δικαστης? Καλα εκανε κ αρνηθηκε . Ετσι της ειπε η συνειδηση της. Η φωνη του θεου μεσα της. Ελευθερια δεν εψουμε?

Ανώνυμος είπε...

Καλημερα,πρωτη φορα στα Ελληνικα το ειχα διαβασει πριν χρονια στο μλπογκ της KKK Hellas (Greek Knights of K.K.K) το οποιο ομως σβηστηκε απο την ιδια την google ως "ρατσιστικο",τι ειρωνεια ετσι;
Οπως και αν εχει ευχαριστουμε παρα πολυ τον Κ.Ο για το αρθρο,οχι μονο για αυτο μονο δηλαδη....

DIONI είπε...

Πάντως πχ ο Μέγας Αλέξανδρος δεν είχε πρόβλημα να συναναστραφεί με ανθρώπους αλλων φυλών, υιοθετώντας τους τρόπους τους, έχοντας έρθει σε γάμο με δυο τρεις απο τις γυναίκες τους... κλπ

DIONI είπε...

Πάντως πχ ο Μέγας Αλέξανδρος δεν είχε πρόβλημα να συναναστραφεί με ανθρώπους αλλων φυλών, υιοθετώντας τους τρόπους τους, έχοντας έρθει σε γάμο με δυο τρεις απο τις γυναίκες τους... κλπ

Μιχαήλ είπε...

Στα ελληνικά, η λέξη ρατσισμός είναι αντιδάνειο από την λατινική razza (φυλή) κι έπρεπε να λέγεται φυλετισμός. Ο φυλετισμός δεν ενέχει το μίσος για άλλη/άλλες φυλή/φυλές, απλώς αναγνωρίζει ότι υπάρχει διαφορετικότητα ανάμεσα στις διάφορες φυλές, χωρίς να αναγνωρίζει ανώτερες και κατώτερες. Η έννοια, λοιπόν, τού ρατσισμού έχει παραποιηθεί, όπως και πολλών άλλων λέξεων και τής έχει δοθεί το νόημα τού διαφυλετικού μίσους.

λακισ είπε...

πολυ ενδιαφερον το αρθρο αυτο και συγχαρητηρια...Ειλικρινα εχω μπερδευτει με τισ "ονομασιες"....Ρατσιστης,Αντιφα,Φασιστας,Ναζι,Φιλελευθερος,Νεο-Φιλελευθερος,Κομμουνιστης,Δεξιος,Αριστερος,Ακροδεξιος,Ακροαριστερος,κλπ,κλπ
Για μενα υπαρχουν 2 κατηγοριες...αυτοι που αγαπανε την πατριδα τους,το Εθνος τους,τις Παραδοσεις τους,την Σημαια,την οικογενεια τους,την Θρησκεια τους,δεν μισουν τους αλλους αλλα και δεν θελουν "οι αλλοι" να προσπαθουν μα επιβαλλουν τα δικα τους "προτυπα" στην χωρα που φιλοξενουνται...και υπαρχουν οι αλλοι που ειναι αντιθετοι σ'ολα τα παραπανω