Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

ΗΠΑ: Λεσβία δικαστής αρνείται να παντρέψει ετεροφυλόφιλους


ΝΤΑΛΑΣ - Μια ανοιχτά λεσβία δικαστής στην κομητεία του Ντάλλας του Τέξας αρνείται να χοροστατήσει σε γαμήλιες τελετές ετεροφυλόφιλων ζευγαριών, μέχρι, όπως λέει, η πολιτεία του Τέξας να επιτρέψει σε ζευγάρια του ίδιου φύλου να παντρεύονται.

Η Δικαστής Tonya Parker, η οποία ήταν η πρώτη ανοιχτά λεσβία δικαστής που εξελέγη το 2010, είπε σε μια συγκέντρωση των ‘Stonewall Democrats’ (ομοφυλοφιλική οργάνωση που ανήκει στους Δημοκρατικούς) στο Ντάλας, ότι είναι «οξύμωρο» να είναι σε θέση να εκτελεί γάμους για μια συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων.

Η Parker είπε ότι τους παραπέμπει σε άλλους δικαστές, λόγω της ανισότητας της πολιτείας στο θέμα του γάμου, πληροφορώντας τους ότι αυτός είναι ο λόγος που δεν τους παντρεύει.

"Θα το χρησιμοποιήσω σαν την δική μου ευκαιρία να τους δώσω ένα μάθημα σχετικά με την ανισότητα στο γάμο σε αυτή την πολιτεία, γιατί νιώθω ότι πρέπει να τους πω γιατί τους διώχνω", είπε η Parker. "Γι 'αυτό συνήθως τους λέω ότι «Λυπάμαι. Δεν εκτελώ τελετές γάμου, επειδή είμαστε σε μια πολιτεία που δεν εφαρμόζει την ισότητα στο γάμο, και μέχρι να το κάνει, δεν πρόκειται να εφαρμόσω εν μέρει το νόμο για μια ομάδα ανθρώπων, ενώ αυτός δεν ισχύει για μια άλλη ομάδα ανθρώπων. "

"Είναι κάπως οξύμωρο για μένα να εκτελώ τελετές που δεν μπορούν να γίνουν για μένα, γι’ αυτό δεν πρόκειται να το κάνω", πρόσθεσε.

Εδώ είναι το βίντεο:

Η Parker κυκλοφόρησε μια δήλωση την Πέμπτη που διευκρίνιζε τη θέση της:

«Πιστά και πλήρως εκτελώ τα καθήκοντά μου ως πρόεδρο του 116ου Πολιτικού Επαρχιακού Δικαστηρίου, όπου είναι τιμή μου να υπηρετώ τους πολίτες της κομητείας του Ντάλλας και εκείνους που έχουν θέματα ενώπιον του Δικαστηρίου. Το να εκτελώ τελετές γάμου δεν είναι ένα καθήκον που έχω ως πρόεδρος ενός πολιτικού δικαστηρίου", είπε η Parker.

«Είναι ένα δικαίωμα και ένα προνόμιο για μένα στο πλαίσιο του Οικογενειακού Κώδικα. Επιλέγω να μην το ασκήσω, όπως πολλοί άλλοι δικαστές δεν το ασκούν. Επειδή δεν είναι μέρος των καθηκόντων μας, κάποιοι δικαστές χρεώνουν ακόμη και μια αμοιβή για την εκτέλεση των τελετών. Εγώ δεν κάνω, και ποτέ δεν θα παρεμποδίσω το δικαίωμα οποιουδήποτε προσώπου να παντρευτεί», πρόσθεσε.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλα, η τυπισα εχει καβαλησει κάλαμον υψηλη και εχει χοντρο προβλημα, οπως ολοι οσοι πασχουν απο παθη. Ας επισκεφθει ενα ψυχίατρο, μηπως γινει καλα διανοητικα και επιπλεον θεραπευσει το νευρικο της συστημα.
Επειδη ομως τιποτα πλεον δεν ειναι οπως φαινεται - η σεξουαλικη διαστροφη ειναι αριστοτεχνικη μεθοδος χειραγωγησης- το ολο ζητημα δημιουργειται απο τους σιωνιστες και τους δουλους τους.
Πισω απο ολο αυτο το ανωμαλο κλιμα κρυβεται η εξόντωση του ανθρωπου.

Τάσος είπε...

Η διευκρίνηση στο τέλος της ανάρτησης μάλλον βάζει τα πράματα στη θέση τους.
Έχει δικαίωμα κι όχι υποχρέωση τέλεσης γάμων.
Πέραν αυτού,μου θυμίζει Έλληνες δημοσίους υπαλλήλους στο ΥΠΟΜΕΔΙ (τεως δημοσίων έργων).
Τους λέει η διεύθυνση ότι έχουν έργο προς επίβλεψη στην επαρχία,αυτοί αρνούνται να πάνε και δεν τρέχει τίποτα!
Αν αρνηθώ εγώ στην εταιρία μου τότε απλά θα ψάχνω για δουλειά.

ΚΗΡΟΠΟΙΟΣ είπε...

Ξεσηκώθηκαν οι Ελληνες ομοφυλόφιλοι κατα του 11880.
Πηγη seleo.gr 27-2-2012 ωρα 19.20

Ανώνυμος είπε...

Πολυ λογικα και συγκροτημενα μιλαει η δικαστης και με εντυπωσιακο θαρρος .
Επιτελους πρεπει να καταλαβομε οτι η ισονομια ειναι υποχρεωτικη για ολους και δεν ειναι δυνατον στον 21ο αιωνα μια ομαδα πολιτων με διαφορετικη απο την πλειονοτητα σεξουαλικη κατευθυνση , η οποια κανεναν απολυτως δεν βλαπτει ,να θεωρειται μειωμενων δικαιωματων.
Το θεμα δεν ειναι ηθικο , ειναι καθαρα θεμα δικαιωματων του πολιτου και του ανθρωπου .
Αχιλλεας Πατροκλος.

Ανώνυμος είπε...

Καλώς ή κακώς, αυτά τα περιβόητα "δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη" έχουν γίνει ο θεμέλιος λίθος του εκφασισμού της κοινωνίας. Προσωπικά, βρίσκω ενδιαφέρουσα τη στάση της συγκεκριμένης δικαστού. Όμως, ο γάμος ομοφυλοφίλων είναι μια νοσηρή ιδέα, που ξαφνικά μια ωραία πρωία ανακάλυψαν κάποιοι για να δημιουργήσουν ένα ακόμη κοινωνικό πρόβλημα, μία ακόμη εστία διχόνοιας. Ελάχιστοι ομοφυλόφιλοι, στατιστικά, θέλουν να παντρευτούν αλλά θέλουν -απλά και αντιδραστικά- να τους αναγνωρίζεται το δικαίωμα να παντρεύονται. Το λυπηρό συμπέρασμα και από αυτή την ιστορία είναι πως, σήμερα, η ισότητα, που αποτελεί τον πυρήνα της δημοκρατίας, έχει καταντήσει να σημαίνει πως οι διάφορες μειοψηφίες κάνουν κουμάντο ενόσω αφαιρούνται δικαιώματα από την πλειοψηφία...