Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Οι Βρετανοί θα πληρώνουν το Οργουελιανό τους μέλλον



Russia Today / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
Η βρετανική κυβέρνηση πιέζει για την εφαρμογή ενός αντιτρομοκρατικού νόμου που θα της επιτρέπει να παρακολουθεί όλες τις ιδιωτικές ηλεκτρονικές επικοινωνίες, συμπεριλαμβανομένων των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης. Κατά ειρωνικό τρόπο, οι άνθρωποι που θα παρακολουθούνται θα είναι αυτοί που θα πληρώσουν για το προνόμιο.
Η Βρετανία είναι ήδη μία από τις πιο-παρακολουθούμενες κοινωνίες στον κόσμο. Με κατ’ εκτίμηση 2 εκατομμύρια κάμερες παρακολούθησης, έχει τις περισσότερες κάμερες CCTV ανά άτομο από σχεδόν οποιοδήποτε άλλο έθνος στη Γη. Το να είσαι στο Ηνωμένο Βασίλειο σημαίνει ότι παρακολουθείσαι ασταμάτητα.
Και τώρα η κυβέρνηση σχεδιάζει να ρίξει το αδιάκριτο μάτι της στην ιντερνετική δραστηριότητα, τις τηλεφωνικές κλήσεις και τα γραπτά μηνύματα, και όλα αυτά υπό το πρόσχημα του αντιτρομοκρατικού νόμου. Δεν θα γνωρίζουν μόνο ποιες ιστοσελίδες επισκέπτεται ένα άτομο, αλλά θα κατασκοπεύει τα ιδιωτικά μηνύματα στο Facebook.
Ο νέος νόμος ορίζει ότι δεν θα τηρούνται μόνο οι ιδιωτικές κλήσεις και τα μηνύματα αλλά η κυβέρνηση θα γνωρίζει ακριβώς σε ποιον μιλάει κάποιος, πότε και πού.
Όποιος και να είναι κάποιος, όλα τα προσωπικά του δεδομένα θα αποθηκεύονται για ένα χρόνο μέσω των εταιρειών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, και παρόχων υπηρεσιών Διαδικτύου. Προφανώς, οι υπηρεσίες ασφαλείας θα έχουν πρόσβαση σε αυτές τις βάσεις δεδομένων με το πάτημα ενός κουμπιού – και έτσι μυστικά θα ζουν τη δική σας ζωή μαζί με σας.
Όσοι υπερασπίζονται την προστασία προσωπικών δεδομένων στη Βρετανία καταδικάζουν την πρωτοβουλία, συγκρίνοντας το νόμο με τις πρακτικές της κινεζικής κυβέρνησης.
«Αυτό είναι το πρώτο βήμα προς την κυβέρνηση να αναλάβει τον έλεγχο του Διαδικτύου», επιμένει ο Nick Pickles, Διευθυντής του ‘Big Brother Watch’. «Το μόνο μέρος στον κόσμο που έχει οδηγηθεί σε τέτοιου είδους ρυθμίσεις είναι η Κίνα. Και λυπάμαι, αλλά η Βρετανία δεν είναι η Κίνα. "
Ομάδες για τα Ψηφιακά Δικαιώματα υποστηρίζουν ότι η νέα νομοθεσία θα αφήσει τους ανθρώπους να ζουν μέσα στο φόβο του Μεγάλου Αδελφού.
«Το πρόβλημα είναι ότι θα μπορεί να είναι χρήσιμο παντού. Σε θέματα φορολογικά, διαζυγίου, παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων», λέει ο Jim Killock από το ‘Open Rights Group’.
«Η τρομοκρατία και τα σοβαρά εγκλήματα αποτελούν ένα μικρό μονό υποσύνολο των δυνατοτήτων που αυτές οι πληροφορίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν», προειδοποιεί.
Εμπειρογνωμόνων σε θέματα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο προβλέπουν ότι θα κοστίσει στους φορολογούμενους πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια για να τους κατασκοπεύουν, αλλά ακόμα και τότε δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα είναι ασφαλείς από τα αδιάκριτα μάτια άλλων.
«Όποιος σας εγγυάται απόλυτη ασφάλεια είναι ηλίθιος», λέει ο καθηγητής Peter Sommer.
Η προσπάθεια της προηγούμενης κυβέρνησης για να κατασκοπεύει τους πολίτες της, διεξήχθη το 2008 με τον φόβο για την ασφάλεια των δεδομένων.
Ο μεγαλύτερος φόβος αυτή τη φορά είναι η απειλή για την εθνική ασφάλεια, σε γεγονότα όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες, όπως δικαιολογεί η κυβέρνηση.
Έτσι μπορεί να μην είναι πολύ μακριά η ημέρα που ό, τι πιστεύεται ότι είναι προσωπική θα γίνεται γνωστό σε ένα πολύ ευρύτερο κοινό.
Σύνδεσμος
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

3 σχόλια:

Μπακούνιν είπε...

Ο παππάς ο παχύς έφαγε παχιά φακή. ΓΙΑΤΙ παππά παχύ έφαγες παχιά φακή; Ε; ΓΙΑΤΙ ΡΕ;

Ανώνυμος είπε...

Β. ΝΤΡΙΤΣΑΣ / 11.3.2012
Το μόνο που μπορώ να δηλώσω είναι, αίσχος για μια χώρα που θέλει να εφαρμόζει τέτοια μέτρα. Μήπως ξεφεύγουμε από τις δημοκρατικές μας ελευθερίες και οδεύουμε σιγά - σιγά προς μια παγκόσμια δικτατορία ; Πόσο γελοίο και ανυπόστατο είναι το επιχείρημά τους ότι αυτό γίνεται για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας ! Μήπως πρέπει να ξεσηκωθούν και να αντιδράσουν οι λαοί ; Γίνεται φανερό πια ότι αυτά είναι απάνθρωπες επιδιώξεις της νέας παγκόσμιας τάξης.

ΚΗΡΟΠΟΙΟΣ είπε...

Η λύση είναι μία
Να ξαπλώνουν όλοι στα κρεβάτια τους
Να βάλουν ορό με θρεπτικά συστατικά στο χέρι
Να βάλουν καθετήρα
Να βλέπουν μόνο τηλεόραση
Να χαμογελούν στην κάμερα CCTV με έκφραση ευτυχίας
Να περιμένουν να πεθάνουν
Ομορφες ιδιωτικές στιγμές

Σχετική ταινία ΄WALL-E΄