Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2012

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Ομοφυλόφιλος pop star: Να συλλαμβάνονται οι ιερείς που λένε ότι ο ‘γάμος’ των ομοφυλοφίλων είναι «αποτρόπαιος»


Ο ανοιχτά ομοφυλόφιλος ποπ σταρ Will Young πιστεύει ότι όποιος ιερέας χαρακτηρίζει τον ‘γάμο’ των ομοφυλοφίλων «αποτρόπαιο» θα πρέπει να διώκεται για «εγκλήματα μίσους».

Τα σχόλια αυτά τα έκανε ζωντανά στην εκπομπή ‘Ώρα των Ερωτήσεων’ (‘Question Time’) του BBC1 συζητώντας για τις παρατηρήσεις που έκανε ο καρδινάλιος Keith OBrien για τον ‘γάμο’ των ομοφύλων.

Η αρθρογράφος της Daily Mail, Janice Atkinson, η οποία ήταν επίσης στην εκπομπή, προειδοποίησε ότι η αστυνομία θα μπορούσε να οδηγεί τους ιερείς στο αστυνομικό τμήμα λόγω των πεποιθήσεών τους για τον παραδοσιακό γάμο, κάτι στο οποίο ο Young απάντησε «ναι, θα ήταν δίκαιο».

Η Atkinson πρόσθεσε ότι αυτό θα οδηγούσε την Βρετανία να γίνει «ένα αστυνομικό κράτος, αν ακολουθήσουμε αυτή την οδό».

Νωρίτερα στην εκπομπή ο ποπ σταρ υποστήριξε ότι αν ο Καρδινάλιος O'Brien είχε κάνει παρόμοιες παρατηρήσεις σχετικά με τη φυλή ή τη θρησκεία "θα βρισκόταν ήδη στο δικαστήριο τώρα".

Ο υπουργός της κυβέρνησης Eric Pickles είπε, "το να εκφράζει κάποιος απλώς την άποψή του ότι είναι λάθος, σύμφωνα με το πώς το βλέπει η θρησκεία του, και να το μετατρέπουμε αυτό σε ένα έγκλημα μίσους, θα ήταν το χειρότερο είδος καταπίεσης».

Τον περασμένο μήνα ο Αρχιεπίσκοπος του Γιορκ έλαβε «προσβλητικά και απειλητικά" ρατσιστικά e-mails μετά από μία ομιλία του εναντίον του ‘γάμου’ μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.

Και πέρυσι ένας διευθυντής στέγαση στο Μάντσεστερ υποβιβάστηκε και του μείωσαν τον μισθό κατά 40 τοις εκατό λόγω των απόψεών του που εξέφρασε για το γάμο στην σελίδα του στο Facebook.

Η κυβέρνηση αναμένεται να ξεκινήσει μια διαβούλευση αυτό το μήνα σχετικά με το αν ο γάμος πρέπει να επαναπροσδιοριστεί ή όχι.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / ΠηγήΣύνδεσμος

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεδομενου οτι πανω απο το 65% των ανδρων στην Βρετανια ειναι ομοφυλοφιλοι, και επισης οτι το συστημα θελει ολους τους ανθρωπους ελαττωματικους και ανικανους να υποστηριζουν πολιτισμο αρετης, τοτε δεν ειναι παραξενο να υποστηριζονται οι ανωμαλοι και να διωκονται οι ομαλοι.
Τα οπισθιά μας κατασκευαστηκαν για να εξαγουμε ακαθαρσιες και οχι να εισαγουμε ενα κομματι κρεας προκειμενου να καλμαρουμε το νευρικο μας συστημα ή γενικοτερα τον εγκεφαλο μας.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι δεν ζητούν πλέον την ανοχή ούτε καν την ισότητα. Επιβάλλουν την ανωτερότητα και την εξουσία τους χωρίς καμιά διάθεση ανοχής και ισότητας ακόμα και προς όσους τους ανέχονται σιωπηλά κι ευγενικά. Για να δούμε που θα τους οδηγήσει αυτή η ύβρις...