Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη, 19 Απριλίου 2012

ΗΠΑ: Ελεύθερα τα μέλη χριστιανικής πολιτοφυλακής. "Το FBI κατασκεύασε στοιχεία για να τους παρουσιάσει ως τρομοκράτες" λέει Δικαστής


AFP / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Η Ομοσπονδιακή Επαρχιακή Δικαστής Βικτώρια Ρόμπερτς απέρριψε σχεδόν όλες τις κατηγορίες εναντίον επτά μελών της λεγόμενης πολιτοφυλακής ‘Hutaree’ στις 27 Μαρτίου, δηλώνοντας ότι οι θυμωμένες «κριτικές» και το «μίσος κατά των αρχών επιβολής του νόμου» δεν σχηματίζουν μια ανατρεπτική συνωμοσία για υποκίνηση ένοπλης εξέγερσης κατά της κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Η Hutaree ιδρύθηκε το 2008 από μια μικρή ομάδα χριστιανών πολιτών του Michigan που ένιωθαν ότι θα πρέπει να προετοιμαστούν για την ημέρα που η κοινωνία θα καταρρεύσει. Αλλά η ομάδα δεν είχε καμία επίσημη ύπαρξη μέχρι που συνάντησε το Southern Poverty Law Center, γνωστή αριστερή οργάνωση που ψάχνει και βρίσκει «ομάδες μίσους» στις ΗΠΑ) και το FBI, το οποίο φύτεψε πολλούς πληροφοριοδότες μεταξύ των μελών του και παρουσίασε αυτήν την άτυπη ομάδα συζήτησης σε μια ένοπλη οργάνωση. Οι πληροφοριοδότες, σύμφωνα με τη μαρτυρία του δικαστηρίου, κατέγραφαν κρυφά τα μέλη να μιλούν για το πόσο αντιπαθούν τους κυβερνητικούς αξιωματούχους.

ΣΧ. ΚΟ: Τα media παρουσίασαν την Hutaree ως «ένοπλη χριστιανική τρομοκρατική – παραστρατιωτική οργάνωση», με μέλη «φανατικούς χριστιανούς που προβάλλουν εσχατολογικά μηνύματα και διακηρύσσουν πως προετοιμάζονται για την έλευση του Αντιχρίστου». Άλλος χαρακτηρισμός που τους έδωσαν οι εγχώριοι ειδήμονες είναι «ταλιμπάν του χριστιανισμού». «Ο Ιησούς ήθελε από εμάς να είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας και να μείνουμε ζωντανοί χρησιμοποιώντας όπλα... Εμείς, στη Hutaree, προετοιμαστήκαμε να υπερασπιστούμε όλους εκείνους που ανήκουν στον Χριστό και να σώσουμε αυτούς που δεν ανήκουν. Ακολουθούμε τα λόγια του Ιησού που είπε: Μεγαλύτερη από τούτη την αγάπη δεν έχει κανένας, το να βάλει κάποιος την ψυχή του για χάρη των φίλων του, Ιωαν. 15:13», γράφει η ιστοσελίδα τους. Αρχηγός φέρεται ο 44χρονς Ντέιβιντ Μπράιν Στόουν, και ως ακτίνα δράσης της ομάδας το Μίσιγκαν, η Ιντιάνα, το Οχάιο και τα προάστια του Σικάγο. Μεταξύ των στοιχείων που σχηματίζουν το "τρομοκρατικό προφίλ" είναι η ότι «τα μέλη της αποφεύγουν να έχουν φορολογικό μητρώο», δηλαδή κάτι σαν το ΑΜΚΑ. Και ότι προμηθεύονται διάφορα όπλα από τη μαύρη αγορά χωρίς να είναι καταγεγραμμένα. Στα «επιβαρυντικά» της ομάδας είναι επίσης, ότι είναι αντίθετοι στον ΟΗΕ, είναι survivalists, έχουν "δεξιές αντιλήψεις", είναι "συνομωσιολόγοι", είναι αντίθετοι στην πολιτική του Ομπάμα, κάποιοι υποστηρίζουν τον Ron Paul, φορούν στρατιωτικές φόρμες, στις οποίες διακρίνεται ένα σήμα που απεικονίζει έναν σταυρό με δύο κόκκινες λόγχες. Και επίσης είναι λευκοί.

Οι επίσημες κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν ήταν «συνωμοσία και προτροπή σε στάση και προσπάθεια να χρησιμοποιήσουν όπλα μαζικής καταστροφής», χωρίς όμως να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες. Στην ιστοσελίδα της η οργάνωση προβάλει τα μέλη της να επιδίδονται σε στρατιωτικές ασκήσεις και τους προσδιορίζει ως «Χριστιανούς Μαχητές

Τον Μάρτιο του 2010, το FBI και Η Υπηρεσία για το Αλκοόλ, το Καπνό, τα Πυροβόλα Όπλα και τα Εκρηκτικά (Bureau of Alcohol, Tobacco, Firearms and Explosives) επιτέθηκαν σε μέλη της ομάδας στα σπίτια τους, χρησιμοποιώντας ελικόπτερα και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού κατά αθώων πολιτών. Αθώοι άνθρωποι φυλακίστηκαν στη συνέχεια – μερικοί σε κατάσταση απομόνωσης, σε βάναυσες συνθήκες - για μήνες, έως ότου τελικά ένας δικαστής έκρινε ότι μπορούν να αφεθούν ελεύθεροι με εγγύηση μέχρι τη δίκη τους.

Στη συνέχεια, ενεργώντας κατόπιν εντολής του Γενικού Εισαγγελέα Eric Holder, το FBI χρησιμοποίησε τα καθιερωμένα μέσα ενημέρωσης για να εκθέσει τα μέλη της Hutaree, ως εξτρεμιστές αποφασισμένους να ανατρέψουν την κυβέρνηση.

Η Δικαστής Ρόμπερτς δεν συμφωνεί. Σχετικά με τον David Stone, ένα φερόμενο μέλος της πολιτοφυλακής, το δικαστήριο έγραψε, «Η κριτική του δεν αποδεικνύει τίποτα περισσότερο από το δικό του μίσος - ίσως ακόμη και επιθυμία για να πολεμήσει ή να σκοτώσει – τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου. Αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει ανατρεπτική συνωμοσία. . . Δηλώσεις και ασκήσεις δεν μαρτυρούν μια συγκεκριμένη συμφωνία βίαιης αντίστασης κατά της εξουσίας της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών. "

Η υπόθεση είναι το τελευταίο πλήγμα κατά του Υπουργείου Δικαιοσύνης, που έχει ευρέως κατηγορηθεί για διαφθορά στις προσπάθειές του να κατασκευάσει μια ανύπαρκτη τρομοκρατική απειλή εναντίον του αμερικανικού λαού. Σε αυτές τις ψεύτικες υποθέσεις τρομοκρατίας δίνεται μέγιστη προσοχή από τα μέσα ενημέρωσης, που θέλουν να περάσει στο μυαλό του μέσου Αμερικανού ότι βρίσκεται συνεχώς υπό απειλή. Με το να κρατούνται οι Αμερικανοί συνεχώς σε ένα φόβο, η τεράστια ομοσπονδιακή μηχανή επιβολής του νόμου δικαιολογεί την ύπαρξή της και αποσπά την προσοχή από τα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα που είναι συνυφασμένα με το διεθνές σύστημα.

Η δίκη θα γίνει μόνο κατά δύο μελών της οργάνωσης Hutaree για οπλοκατοχή.

Βίντεο για την ομάδα λίγο πριν αρχίσει η δίκη

Από την απελευθέρωση των μελών

Σχόλια από τον Alex Jones

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: