Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη, 15 Μαΐου 2012

Στην Πορτογαλία καταργούν γιορτές «εξαιτίας της κρίσης»…


 Πρόκειται για δύο θρησκευτικές γιορτές και δύο ακόμα αργίες, με το μέτρο να έχει διάρκεια πέντε χρόνων…

Η Πορτογαλία πασχίζει να ξεπεράσει την κρίση που έχει πλήξει σε μεγάλο βαθμό την οικονομία της, την ίδια στιγμή που οι δανειστές ζητούν από τον πρωθυπουργό της χώρας, να… σφίξει κι άλλο το ζωνάρι. Με μια ακόμα κίνηση «καλής θέλησης» ο επικεφαλής του κυβερνώντος κόμματος ανακοίνωσε πως θα καταργηθούν τέσσερις από τις 14 επίσημες αργίες, αρχής γενομένης από το 2013.

Ήδη η Πορτογαλία έχει προχωρήσει στην επιβολή σκληρής φορολογίας, μειώνοντας παράλληλα το κόστος του Δημοσίου σε μια προσπάθεια να περιορίσει τα ελλείμματα, βάσει του Μνημονίου που έχει υπογράψει. Συνολικά, έχει συμφωνήσει να λάβει 78 δισ. ευρώ ως οικονομική βοήθεια από την Ε.Ε., την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ.

Οι αργίες που… κόβονται από το ημερολόγιο:
Α) Εορτασμός των Αγίων Πάντων (1η Νοεμβρίου)
Β) Το Corpus Christi (60 ημέρες μετά το Πάσχα)
Γ) Εγκαθίδρυση Δημοκρατίας το 1910 (5 Οκτωβρίου) και
Δ) Ημέρα Ανεξαρτησίας από την Ισπανία το 1640 (1 Δεκεμβρίου).

Σημειώνεται πως στη διάρκεια του Corpus Christi πραγματοποιούνται μεγάλες παρελάσεις στο κέντρο της πρωτεύουσας, Λισαβόνα.

Σχ. ΚΟ: Εντελώς τυχαία οι εορτές είναι εθνικές και θρησκευτικές. Λέτε να μην έχει και κάποιο ελληνικό μυαλό την φαεινή ιδέα, «λόγω κρίσης» και ως κίνηση «καλής θέλησης» να καταργηθούν καμιά ντουζίνα εορτές; Τίποτα «αναχρονιστικές» και «εθνικιστικές»… Πρέπει να είσαι «προφήτης» για να καταλάβεις ότι η κατάργηση εορτών θα πάει σύννεφο εάν βγει «κυβέρνηση αριστεράς» ;;;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Προς το παρον η αριστερα στην Ελλαδα αποδεικνυεται πολυ πιο πατριωτικη απο τη δεξια (βλ.αντιμνημονιακες θεσεις).Κ τις αργιες δεν τις εκοψε στην ουσια η κυβερνηση αλλα η τροικα τους δηλ οι ξενοι