Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Αγαπώντας τα δεσμά μας


Του Alex (henrymakow.com) / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Μου έρχονται στο μυαλό ορισμένα από τα άρθρα αυτής της σελίδας (henrymakow.com) σχετικά με αυτό που ο Aldous Huxley έλεγε «η αγάπη της δουλείας» και την επίδρασή της στην κοινωνία.

Βλέπω όλο και περισσότερο αυτό το πάθος για την δουλεία (σκλαβιά) καθώς περνάνε οι ημέρες, αλλά το είδα και στην "πόρτα του σπιτιού μου" να το πω έτσι, όταν το είδα στη γενέτειρά μου, το St Louis του Missouri που στοιχειώθηκε από το φάντασμα των τεθωρακισμένων οχημάτων που θυμίζουν την επιβολή στρατιωτικού νόμου.

Φυσικά, οι πολίτες σε μεγάλο βαθμό αρνούνται να αναγνωρίσουν αυτές τις απειλές και ως εκ τούτου δεν είναι σε θέση να αντισταθούν.

Νομίζω ότι είναι σημαντικό να επισημάνω ένα άλλο απόσπασμα του Huxley: "Καθώς η οικονομική και πολιτική ελευθερία μειώνεται, η σεξουαλική ελευθερία τείνει να αυξηθεί ως ‘αποζημίωση’. Και ο δικτάτορας θα κάνει τα πάντα για να ενθαρρύνει αυτή την ελευθερία».

Το αναφέρω αυτό το απόσπασμα γιατί την ίδια εβδομάδα που θωρακισμένα οχήματα διέσχισαν τους δρόμους του Σεντ Λούις, η πόλη πραγματοποίησε το ετήσιο "Pridefest", την παρέλαση των ομοφυλόφιλων και την προβολή της σεξουαλικής ασυδοσίας.

Την ώρα που μας κατευθύνουν να αγωνιστούμε για τα "σεξουαλικά δικαιώματά" μας, χάνουμε συνεχώς τα πραγματικά δικαιώματά μας. Πόσα mainstream ΜΜΕ και ενημερωτικά έντυπα μπορεί κανείς να δει αυτές τις μέρες να προωθούν ενεργά την ατζέντα της σεξουαλικής ελευθεριότητας; Και από την άλλη, πόσα από αυτά κάνουν μια σύντομη αναφορά στις πολυάριθμες παραβιάσεις των συνταγματικών δικαιωμάτων και της ιδιωτικής ζωής μας, καθώς και τη σημασία αυτών των καθημερινών παραβιάσεων;

Γιατί επιτρέπεται οι άνδρες αυτοί να σέρνουν ο ένας τον άλλον στους δρόμους με δερμάτινα λουριά μπροστά στα μάτια των παιδιών, αλλά όταν ένας πολίτης διαμαρτυρηθεί για την καταπάτηση των δικαιωμάτων του από την παράνομη έρευνα και την κατάσχεση (και την ‘νόμιμη’ σεξουαλική παρενόχληση από κρατικούς υπαλλήλους στα σημεία ελέγχου των αεροδρομίων και των σταθμών) χτυπιέται με το σιδερένιο σφυρί του κράτους;

Είναι να απορεί κανείς πως ο σαδισμός έγινε mainstream. Πάρτε, για παράδειγμα, την πάρα πολύ δημοφιλή σειρά πορνογραφικών βιβλίων, "Fifty Shades of Grey" («Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι», το χαρακτηριζόμενο και ως ‘Mommy Porn’, το οποίο βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των e-books των «New York Times», με 250.000 πωλήσεις) – μια μακάβρια ιστορία μιας νεαρής γυναίκας που υποκύπτει σεξουαλικά σε ένα δισεκατομμυριούχο και μυείται στο σαδομαζοχισμό.

Λόγω της δημοτικότητας της σειράς, το ενδιαφέρον (και η αγορά) των γυναικών για το σαδομαζοχισμό έχει αυξηθεί. Αλλά αυτή η σειρά δεν μπορεί να προσδιοριστεί μόνο ως μια πραγματεία για τη διαστροφή.
Είναι σημαντικό να εξετάσουμε το θέμα από κοινωνική και οικονομική σκοπιά, κάτι που έχει σημασία για μια ανίδεη και υπερχρεωμένη κοινωνία που εξαρτάται από μια υπερ-ελίτ που ‘νοιάζεται’ για εμάς και τις ανάγκες μας. Η υποταγή μας γίνεται χωρίς καμία έγνοια ή σκέψη για το βαρύ κόστος ως προς τις ελευθερίες μας, την αξιοπρέπειά μας και την ανθρώπινη υπόστασή μας.
 
Στο μυθιστόρημά του, "Brave New World", ο Χάξλεϋ θα γράψει ότι ο Μαρκήσιος ντε Σαντ «θεωρούσε τον εαυτό του ως τον απόστολο της πραγματικής επαναστατικής επανάστασης, πέρα από την απλή πολιτική και την οικονομία, της επανάστασης των ανδρών, των γυναικών και των παιδιών, των οποίων τα σώματα στο εξής θα γίνονταν η κοινή σεξουαλική ιδιοκτησία όλων, των οποίων τα μυαλά επρόκειτο να εξαγνιστούν από κάθε καλό τρόπο και από όλες τις αναστολές του παραδοσιακού πολιτισμού που αποκτήθηκαν με κόπο".

Με άλλα λόγια, η επανάσταση ενάντια στα θεμέλια της κοινωνίας μας, συμβαίνει σε πολλά επίπεδα, όχι μόνο σε μία σφαίρα της ύπαρξής μας.

Όπως και η πρωταγωνίστρια του βιβλίου, θέλουμε να υποβάλουμε τους εαυτούς μας ως δούλους στους ελίτ που κουμαντάρουν τη κοινωνία μας.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

H διεστραμμενη "λογικη" μιάς "αγωνιζόμενης" πολιτικάντζας.

http://www.triklopodia.com/2012/06/blog-post_6482.html

Ανώνυμος είπε...

Πραγματι ειναι να απορεει κανεις πως μερικοι ανθρωποι κανουν την τριχα τριχια {δηλαδη σχοινι τριχινο}...
Αδραξε μια φωτογραφια ακραιας σαδομαζοχιστικης μεταμφιεσης δυο φρικιων σε μια γκει παρειντ και προσπαθει να μας πεισει οτι το δικαιωμα να εξουσιαζομε το σωμα μας εμεις και οχι ο ταδε επισκοπος η το κρατος η το ταδε κομμα ειναι συνωνυμο του αχαλινωτου πανσεξουαλισμου οπου ολοι θα κανουν τα παντα με ολους ...Τον πειραξε ο εξευτελισμος του αλυσοδεμενου {οχι ομως κυριολεκτικως αλλα ως ερωτικο παιχνιδι}αλλα οχι ο εξευτελισμος και η καταρρακωση και ο αγριος ξυλοδαρμος αμετρητων χιλιαδων γυναικων απο αυταρχικους, υπερσυντηρητικους , φαλλοκρατες αντρες...
ΕΛΕΟΣ πια με τις εξωπραγματικες εμμονες ιδεες των υπερσυντηρητικων αμερικανων !
Μας διαφευγει οτι ανεκαθεν υπηρχαν ανθρωποι που τραβουσαν στα ακρα το παιχνιδι της ερωτικης ηδονης ?Ο σαδομαζοχισμος παντα υπηρχε απλως τωρα με την ελευθερια λογω διαδικτυου εγινε ευρυτερα γνωστος.Ξεχναμε τα φρικτα ''σεξουαλικα'' βασανιστηρια των χριστιανων ιεροεξεταστων στα χιλιαδες θυματα τους αντρες και γυναικες ?
Τελος γιατι πιανεται ο αρθρογραφος απο μια περιθωριακη και με εμφανη διαθεση να σοκαρει και να προκαλεσει εμφανιση σε μια γκει παρειντ και δεν σχολιαζει το γεγονος οτι συγχρονως διαδηλωνουν δεκαδες χιλιαδες ζευγαρια γκει και λεσβιων με συνηθισμενη εμφανιση, τα οποια εν παση περιπτωσει δεν προκαλουν τον μικροαστικο καθωσπρεπισμο ,που προφανως ο αρθρογραφος εχει αναγαγει σε Ευαγγελιο του...
Τελος ο αρθρογραφος , αφου θεωρει οτι το καταπιεστικο και ανελευθερο συστημα αντι της ελευθεριας που μας στερει μας δινει σεξουαλικη ελευθερια ως αντισταθμισμα...,
πως εξηγει οτι απαντα τα ολοκληρωτικα καθεστωτα που εχουν εμφανιστει στη Γη χαρακτηριζονταν απο βαναυση σεξουαλικη καταπιεση και συχνα εξοντωση της σεξουαλικης μειονοτητας των ομοφυλοφιλων ???
Στο κατω κατω της γραφης βρε αδερφε ας δοκιμασουμε κι ενα ανελευθερο καθεστως , οπου τουλαχιστον θα υπαρχει σεξουαλικη ελευθερια εστω και ασυδοσια... Αυτο θα μας χαλασει δηλαδη τωρα ?
Η Επιστημη παντως σηκωνει ψηλα τα ποδια εμπρος σε αυτες τις θεωριες των υπερσυντηρητικων Αμερικανων περι επερχομενων φασιστικων πανσεξουαλικων Σοδομων και Γομορων ...
Αχιλλεας Πατροκλος