Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Σάλο προκαλεί η «αναγκαστική άμβλωση» σε έγκυο επτά μηνών στην Κίνα


Κύμα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η υπόθεση μίας 23χρονη στην κινεζική επαρχία Σανσί που φέρεται να εξαναγκάστηκε από τις τοπικές υπηρεσίες σε άμβλωση ενώ ήταν επτά μηνών έγκυος στο δεύτερο παιδί της, καθώς δεν μπορούσε να πληρώσει το πρόστιμο των 40.000 γιουάν (4.880 ευρώ) που επιβάλλεται σε όσες γυναίκες δεν σέβονται την πολιτική του ενός παιδιού.

Φωτογραφία της εγκύου με το ματωμένο έμβρυο δίπλα της δημοσιεύεται στο Διαδίκτυο (Προσοχή είναι σκληρό το περιεχόμενο) ξεσηκώνοντας την οργή πολιτών και οργανώσεων προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων..

Η Εθνική Επιτροπή Οικογενειακού Προγραμματισμού της Κίνας δηλώνει ότι θα εξετάσει τη γνησιότητα της φωτογραφίας και της καταγγελίας, δεσμευόμενη ότι εάν όντως έλαβε χώρα το περιστατικό θα τιμωρηθούν οι τοπικές υπηρεσίες οικογενειακού προγραμματισμού.

Βάσει της καταγγελίας, η Φενγκ Τζιαμέι από την επαρχία Σανσί οδηγήθηκε διά της βίας στο νοσοκομείο, όπου της χορηγήθηκε ένεση για να θανατωθεί το έμβρυο στις 2 Ιουνίου. Φωτογραφία που φέρεται να δείχνει τη μητέρα και το νεκρό παιδί στο κρεβάτι του νοσοκομείου αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο μία εβδομάδα αργότερα.

Ο σύζυγος της Φενγκ δήλωσε στην εφημερίδα Global Times ότι πέντε άνδρες χορήγησαν διά της βίας την ένεση στην 23χρονη, δένοντάς της τα μάτια και αναγκάζοντάς να υπογράψει ότι συναινεί στην άμβλωση.

Οι τοπικές υπηρεσίες ανέφεραν ότι η άμβλωση διενεργήθηκε βάσει νόμου με τη συναίνεση της εγκύου, γεγονός που διαψεύδει η οικογένειά της.

Χρήστες του Διαδικτύου εξέφρασαν την αγανάκτησή τους, συγκρίνοντας τους υπεύθυνους της αναγκαστικής άμβλωσης με τους ναζί.

Η πολιτική του ενός παιδιού ισχύει από την δεκαετία του 1970 στην Κίνα και στο πλαίσιό της οι αναγκαστικές αμβλώσεις είναι πολύ συνηθισμένες. Οι Κινέζοι που ζουν στις πόλεις μπορούν να αποκτούν μόνο ένα παιδί και αυτοί που ζουν στις αγροτικές περιοχές δύο εφόσον το πρώτο είναι κορίτσι.
πηγή: Τα ΝΕΑ

Σχ. ΚΟ: Διάβασε το συγκλονιστικό για το τι συμβαίνει στην Κίνα, με την οποία όλοι θέλουν να έχουν «καλές σχέσεις». (Εάν ήταν άλλο κράτος θα είχε ξεσηκωθεί η υφήλιος από τους «ανθρωπιστές». Τι υποκρισία Θεέ μου…)  :

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Το είδα στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ

3 σχόλια:

Σταύρος Α είπε...

Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο! Διάβασα ρεπορτάζ που στρέφονται με ιερή αγανάκτηση κατά των "φονιάδων". Από τους ίδιους ρεπόρτερ που υπερασπίζονται με την ίδια ιερή αγανάκτηση το δικαίωμα των γυναικών της Δύσης στην έκτρωση. Όταν σκοτώνει το (κομμουνιστικό) κράτος είναι φόνος. Όταν σκοτώνει η (δυτική) μάνα είναι επιλογή και αυτοδιάθεση. Λες και το αποτέλεσμα δεν είναι το ίδιο για τον παθόντα: τον αγέννητο άνθρωπο!

mnk είπε...

Η Κίνα είναι η υπερδύναμη του μέλλοντος -έτσι λένε. Ελπίζω, να μην έρθει η μέρα που θα νοσταλγήσουμε το αγγλοσαξωνικό μπλοκ, μην σου πω και τους Ναζί.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΤΗ ΚΑΡΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΩΤΟΝΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΘΩΕΣ ΨΥΧΕΣ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ ΘΑ ΤΟ ΒΡΟΥΝ.........
,