Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Σκότωσαν χριστιανούς γιατί δεν ψήφισαν τον Μορσί


ΚΑΪΡΟ, Αίγυπτος (BosNewsLife) – Αιγύπτιοι χριστιανοί ιεραπόστολοι ισχυρίζονται ότι τουλάχιστον δύο χριστιανοί σκοτώθηκαν από ισλαμιστές από την στιγμή που ο Mohammed Morsi ανακηρύχθηκε πρόεδρος της χώρας.

Οι Μουσουλμάνοι Αδελφοί του Morsi, "ανακοίνωσαν ότι θα κατέστρεφαν τη χώρα εάν ο Morsi δεν κέρδιζε, αλλά είπαν επίσης ότι θα εκδικηθούν όλους εκείνους που ψήφισαν τον αντίπαλό του, Ahmed Shafiq, κυρίως τους χριστιανούς, καθώς είναι σίγουροι ότι ψήφισαν τον Shafiq , "είπε ένας Αιγύπτιος ιεραπόστολος σε μια επιστολή που διανεμήθηκε από την ομάδα Christian Aid Mission (CAM).

«Χθες άρχισαν με τη δολοφονία δύο πιστών στην περιοχή της el Sharqiya εξ αιτίας αυτού», πρόσθεσε ο ιεραπόστολος, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Τα ονόματα των δύο Χριστιανών είναι γνωστά στους ιεραποστόλους αλλά δεν ανακοινώθηκαν αμέσως.

Στην επιστολή του, ο Αιγύπτιος ιεραπόστολος πρόσθεσε ότι "αμέσως μόλις κέρδισε ο Morsi, Χριστιανοί στην άνω Αίγυπτο εμποδίστηκαν βίαια από το να πάνε στις εκκλησίες."

Πολλοί μουσουλμάνοι, ισχυρίστηκε, "άρχισαν επίσης να μιλούν στις γυναίκες στους δρόμους ότι πρέπει να φορούν την ισλαμική ενδυμασία, συμπεριλαμβανομένης της μαντίλας που καλύπτει το κεφάλι. Ενεργούν σαν να είναι δικιά τους η χώρα, είναι δικιά τους τώρα."

Ο ιεραπόστολος πρόσθεσε ότι, «πολλοί χριστιανοί εδώ είναι τρομοκρατημένοι». Είπε ότι "πολλοί" χριστιανοί είχαν ήδη χάσει φίλους και μέλη της οικογένειας τους «από  ισλαμικές επιθέσεις» πριν από τις εκλογές.

Οι χριστιανοί, (Κόπτες) στην Αίγυπτο, αντιπροσωπεύουν περίπου το 10 τοις εκατό του πληθυσμού της Αιγύπτου, αλλά τουλάχιστον 100.000 έχουν ήδη εγκαταλείψει τη χώρα, σύμφωνα με την ‘Open Doors’, μια διεθνής ομάδα που υποστηρίζει τους διωκόμενους χριστιανούς.

Ωστόσο, «φιλελεύθεροι μουσουλμάνοι, επίσης, φοβούνται», είπε ο ιεραπόστολος στην επιστολή, προσθέτοντας ότι, "δεν θέλουν η χώρα να μετατραπεί σε ένα θεοκρατικό κράτος όπως το Ιράν."

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: