Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Ο Αττίλας και οι βιαιότητες κατά των χριστιανών


Του Κωνσταντίνου Χολέβα, εφημερίδα ‘ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ’, 24/7/2012

Πολύ συγκινητική ήταν η αναφορά του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στις καταστροφές που προκάλεσε ο Αττίλας στούς Ορθόδοξους ναούς, μοναστήρια, κοιμητήρια κ.α στην Κατεχόμενη Κύπρο. Η αναφορά περιέχεται στο μήνυμα του Πρωθυπουργού με την ευκαιρία της μαύρης επετείου της τουρκικής εισβολής του Ιουλίου 1974. Είναι θλιβερό να διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν και σήμερα διάφορες μορφές βίας κατά του Χριστιανισμού και μάλιστα στην Ευρώπη! Μπορεί να πέρασαν αιώνες από τους ρωμαϊκούς διωγμούς κατά των Χριστιανών, αλλά μόλις πριν από λίγα χρόνια κατέρρευσαν τα κομμουνιστικά καθεστώτα που οδήγησαν στον θάνατο ή στις φυλακές πολυάριθμους κληρικούς κυρίως Ορθοδόξους.

Ακόμη και μετά την πτώση των αθεϊστικών καθεστώτων υπάρχουν διεθνείς θεσμοί που ανησυχούν για τα διάφορα φαινόμενα βίας και μίσους κατά των Χριστιανών. Μάλιστα όσο κι αν σας φαίνεται απίστευτο στις αρχές του 21ου αιώνος ο Χριστιανισμός, είτε εκφράζεται με την πίστη, είτε αφορά ανθρώπους που τον ενσαρκώνουν είτε αφορά χώρους λατρείας, γίνεται στόχος εγκλημάτων μίσους από οπαδούς διαφόρων δοξασιών, θρησκειών ή ιδεολογιών.  
Ακριβώς με αυτό το θέμα ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) μέσω του Γραφείου του για τους Δημοκρατικούς Θεσμούς και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (ODIHR) διοργάνωσε στη Ρώμη Σεμινάριο από 26 έως και 27 Ιουνίου (βλ. εδώ). Ο τίτλος του Σεμιναρίου ήταν «Ο ρόλος της Κοινωνίας των Πολιτών στην Καταπολέμηση Εγκλημάτων Μίσους κατά Χριστιανών». Έλαβε χώρα στο κτήριο του Ιταλικού Υπουργείου Εξωτερικών και από ελληνικής πλευράς συμμετείχε ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών (έδρα Καλλιθέα) με εκπρόσωπο τον πρώην Πρόεδρό του Γεώργιο Λεύκαρο.
Σκοπός του Σεμιναρίου ήταν να αναδειχθεί το ζήτημα των εγκλημάτων μίσους (hate crimes) και μισαλλοδοξίας εις βάρος Χριστιανών ώστε να αναπτυχθούν ιδέες και προτάσεις για την καταγραφή, καταγγελία και αποτροπή τους εκ μέρους των οργανώσεων και κυρίως των κυβερνήσεων των χωρών του ΟΑΣΕ. Στο Σεμινάριο εκπροσωπήθηκαν 40 χώρες, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ και η Ρωσία, ενώ με ενδιαφέρον σημειώνεται και η προσφώνηση από εκπρόσωπο της Αγίας Έδρας και του Πάπα.
Οι ομιλητές ανέφεραν παραδείγματα διακρίσεων εις βάρος Χριστιανών όπως π.χ. η απόλυση Βρετανής αεροσυνοδού επειδή φορούσε φανερά το σταυρουδάκι της. Τρομακτικά ήταν τα στοιχεία από την Σκωτία όπου το 95% των εγκλημάτων μίσους εναντίον χώρων λατρείας, κοιμητηρίων και άλλων καθιδρυμάτων αφορά επιθέσεις κατά Χριστιανικών στόχων. Έντονη συζήτηση έγινε και για τη νομική μάχη στην Ιταλία και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου περί του Εσταυρωμένου στις σχολικές αίθουσες., Τελικά, η Ιταλία κέρδισε τη μάχη στη δεύτερη δίκη. Το Δικαστήριο έκρινε ότι έστω και αν στην αίθουσα υπάρχει πλειοψηφία μη Χριστιανών μαθητών, ο Χριστιανισμός παραμένει η βάση της κουλτούρας και του Δικαίου της Ιταλίας και έτσι ο Εσταυρωμένος μπορεί να αναρτάται σε όλες τοις σχολικές αίθουσες. Οι περισσότεροι ομιλητές τόνισαν ότι το μίσος και οι επιθέσεις κατά Χριστιανών δεν προκαλούνται τόσο από οπαδούς άλλων θρησκειών, αλλά περισσότερο από φανατικούς του εκκοσμικευμένου –άθρησκου κράτους, οι οποίοι ακολουθούν ορισμένες ακραίες τάσεις που εμφανίσθηκαν κατά τη Γαλλική Επανάσταση (κατήργησαν το Χριστιανικό ημερολόγιο, έβαλαν μία πόρνη πάνω στην Αγία Τράπεζα της Παναγίας των Παρισίων κ.λπ).
Ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών υπογράμμισε τις καταστροφές Ορθοδόξων Χριστιανικών κοιμητηρίων στην Ίμβρο (2010) και στην Κωνσταντινούπολη (2009) και το γενικότερο κλίμα που καλλιεργείται κατά των Χριστιανών στην Τουρκία, όπου είχαμε το 2006 τη δολοφονία ενός Ρωμαιοκαθολικού κληρικού και το 2010 τον φόνο ενός Αρμενίου δημοσιογράφου. Η βία κατά των των Χριστιανών επισημαίνεται ακόμη και από άρθρα του τουρκικού τύπου (π.χ. ΖΑΜΑΝ, 10.2.2012), τα οποία ζητούν την καθιέρωση νόμου για την αποτροπή των εγκλημάτων μίσους. Ο Χριστός ξανασταυρώνεται!
  
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οι χριστιανοί είναι πολύ ανεκτικοί αφού γυρνάνε και τα δύο μάγουλα.
Πως μπορεί ένας άθεος αριστερός να θέλει να καταργήσει τον χριστιανισμό από τα σχολεία ;
Ενώ υπερασπίζεται τους ισλαμιστές να κάνουν τζαμί.
Νομίζω οτι οι αριστεροί φοβούνται τους ισλαμιστές.

Πάνος.