Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

ΗΠΑ: 65χρονη γυναίκα κυνηγά και διώχνει με το όπλο της 5 ένοπλους ληστές


The American Dream / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Στο Γκάρντεν Γκρόουβ της Καλιφόρνια, πριν δύο ημέρες, μια γυναίκα 65 ετών με ένα όπλο κυνήγησε και έδιωξε από το κοσμηματοπωλείο της 5 ένοπλους κακοποιούς. Το βίντεο αυτού του περιστατικου (δείτε το παρακάτω) μοιάζει αστείο, αλλά δείχνει επίσης ένα πολύ σοβαρό ζήτημα. Οι δρόμοι πολλών από τις μεγαλύτερες αμερικάνικες πόλεις, (προσθέστε και ελληνικές) αργά αλλά σταθερά μετατρέπονται σε κόλαση, καθώς η κοινωνία σαπίζει. Οι εγκληματίες πάντα πρόκειται να έχουν αφθονία όπλων. Αν δεν έχουμε κανένα τρόπο να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας, τότε πολλοί από εμάς θα είναι στο «έλεος» των εγκληματιών. Για παράδειγμα, φανταστείτε τι θα είχε συμβεί αν αυτοι οι 5 ένοπλοι  ληστές είχαν εισβάλλει στο σπίτι της τη νύχτα; Χωρίς όπλο, τι θα μπορούσε μια 65χρονη ηλικιωμένη γυναίκα να κάνει; Το καλύτερο που θα μπορούσαμε να ελπίζουμε είναι ότι οι εγκληματίες θα έπαιρναν ό, τι ήθελαν και δεν θα ασκούσαν βία στην ίδια ή την οικογένειά της. Φυσικά, η αστυνομία θα εμφανιστεί αργότερα και «να κάνει μια έκθεση», αλλά η αστυνομία δεν θα είναι σε θέση να προλάβει οποιαδήποτε από τις ζημιές που οι κακοποιοί θα έχουν ήδη κάνει. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν πρόκειται για βία κατά των γυναικών. Μπορείτε να αντικαταστήσετε πάντα τα υπάρχοντά σας, αλλά δεν μπορείτε ποτέ να αναιρέσετε μια σεξουαλική επίθεση ή ένα βιασμό. Στην Αμερική αλωνίζουν οι εγκληματίες και οι κάθε είδους ψυχάκηδες και αν δεν έχετε ένα όπλο πως θα καταφέρετε να φυλαχτείτε από εγκληματίες που έχουν στόχο εσάς ή μέλη της οικογένειάς σας; Σε κανέναν «φιλήσυχο πολίτη» δεν αρέσει η ιδέα να οπλοφορεί, αλλά έχουμε μπει σε πολύ σκοτεινούς καιρούς και καθώς η κοινωνία συνεχίζει να καταρρέει πρόκειται να δούμε εισβολές από καοποιούς σε σπίτια πιο διεστραμμένες και πιο τρομακτικές από ποτέ.

Χωρίς ένα όπλο, η ηλικίας 65 ετών γυναίκα στο βίντεο που ακολουθεί και οι εργαζόμενοιι στο κατάστημα θα ήταν στο έλεος των εγκληματιών.

Θα έλπιζαν ότι οι εγκληματίες θα άρπαζαν ένα μάτσο από κοσμήματα και θα έφευγαν από το κατάστημα, αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

Το παρακάτω είναι μια περιγραφή αυτού του περιστατικού από τους Los Angeles Times....

Η απόπειρα ληστείας σημειώθηκε την Κυριακή στο κοσμηματοπωλείο Continental Jewelry Continental στο μπλοκ 12000 στην οδό Brookhurst. Η κάμερα του καταστήματος παρουσιάζει ένα λευκό SUV να παρκάρει στο μπροστινό μέρος του κτιρίου και πέντε άνδρες να βγαίνουν έξω, με μαξιλαροθήκες στο χέρι.

Οι άνδρες τρέχουν μπροστά στο ταμείο και το σημαδεύουν με περίστροφα τους υπαλλήλους και έναν πελάτη. Δευτερόλεπτα αργότερα, ακούγονται πυροβολισμοί και οι άνδρες τρέχουν βιαστικά προς την πόρτα, προσπαθώντας να βγούν έξω ενώ η γυναίκα τρέχει πίσω τους.

Δείτε το βίντεο :


Δυστυχώς, στον απόηχο των πρόσφατων πυροβολισμών στο κινηματογράφο Aurora στο Κολοράντο σε όλα τα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης γίνονται συζητήσεις σχετικά με την ανάγκη να απαγορευθούν τα όπλα.

Αλλά η αλήθεια είναι ότι το έγκλημα φαίνεται καλπάζει σε πόλεις των ΗΠΑ, όπου τα όπλα απαγορεύονται.

Απλά κοιτάξτε στο Σικάγο, Ιλλινόις.

Οι αυστηροί νόμοι για τα όπλα έπρεπε να μειώσουν σε μεγάλο βαθμό την εγκληματικότητας στο Σικάγο, αλλά σήμερα το Σικάγο ονομάζεται «η πιο θανατηφόρος πόλη στον κόσμο».

Αν κοιτάξετε έξω από τις Ηνωμένες Πολιτείες θα δείτε παρόμοια αποτελέσματα.

Ένα πρόσφατο άρθρο από τον Mac Slavo του shtfplan.com παραθέτει ορισμένα στατιστικά στοιχεία σχετικά με το πώς το έγκλημα έχει αυξηθεί στην Αυστραλία από τότε που τα όπλα απαγορεύτηκαν....

  • Οι ένοπλες ληστείες αυξήθηκαν κατά 69%
  • Οι επιθέσεις με όπλα 28%
  • Οι δολοφονίες από όπλα κατά 19%

Λοιπόν, τι γίνεται με περιοχές όπου η οπλοχρησία επιτρέπεται;

Το παρακάτω είναι από ένα πρόσφατο άρθρο από τον J. Vanne J. στο οποίο αναφέρονται λεπτομερώς πώς τα όπλα συνέβαλαν στη μείωση της εγκληματικότητας σε πολλές περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών ....

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι ‘Gun Owners of America’ (Ιδιοκτήτες Όπλων της Αμερικής), με στατιστικά στοιχεία που παραθέτουν,  δείχνουν ότι τα όπλα χρησιμοποιήθηκαν 2,5 εκατομμύρια φορές το χρόνο σε αυτοάμυνα, ή περίπου 80 φορές την ημέρα. Αυτό περιλαμβάνει 200.000 γυναίκες το χρόνο που χρησιμοποίησαν όπλα για να αμυνθούν κατά μιας σεξουαλικής κακοποίησης εναντίον τους. Μάλιστα, από το 2008, οι ένοπλοι πολίτες σκότωσαν περισσότερους βίαιους κακοποιούς από την αστυνομία (1.527 έναντι 606)!

Στατιστικά στοιχεία από το πρόσφατο παρελθόν, δείχνουν ότι όπου επετράπηκε το όπλο (concealed carry / κρυφή οπλοφορία) μειώθηκαν οι δολοφονίες κατά 8,5%, οι βιασμοί κατά 5% και οι ληστείες κατά 3%. Η Φλόριντα, η οποία το επέτρεψε το 1987, είδε τα υψηλά ποσοστά ανθρωποκτονιών να πέφτουν κατά 52% τα επόμενα 15 χρόνια, κάτω από τον εθνικό μέσο όρο.

Οι εγκληματίες πάντα θα είναι σε θέση να πάρουν όπλα.

Αυτό έχει αποδειχθεί ξανά και ξανά και ξανά.

Αλλά εάν οι εγκληματίες ξέρουν ότι είναι πιθανό να πυροβοληθούν, τότε αυτό θα τους κάνει πολύ πιο διστακτικούς να το πράξουν.
  

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: