Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Κάτω τα ξερά σας από τα πιράνχας! Να σταματήσουν τα ρατσιστικά πογκρόμ στον ποταμό Έβρο!


Διακόπτουμε την εθελούσια αφάνειά μας δια να σας μεταδώσωμεν σηματικότατη είδηση:

Η "πολυπολιτισμικότητα" στα ποτάμια είναι καταστροφική! Ο "εμπλουτισμός" των υδάτινων πολιτισμών με "ξενικά είδη" απαγορεύεται! Η "ενσωμάτωση" ξένων ειδών είναι απαράδεκτη! Για "γενετικό ανακάτεμα" ούτε καν συζητάμε! Το "όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι" απορρίπτεται! Το "πατρίδα μας όλη η γη" (ή όλη η θάλασσα, ή όλα τα νερά γενικώς) απορρίπτεται επίσης ασυζητητί!
Αυτά τα άκρως "ρατσιστικά" διαβάζουμε και φρίττουμε! Που είναι οι αντιρατσιστικές οργανώσεις; Που είναι οι υπερασπιστές της "διαφορετικότητας"; Χωρίς πλάκα, διαβάστε το παρακάτω άρθρο από το in.gr και βάλτε στις θέσεις των ιχθύων τα δύσμοιρα δίποδα και θα καταλάβετε την υποκρισία της "αντιρατσιστικής" ρητορίας! Διαβάστε επίσης το σχετικό άρθρο του ΚΟ: Ο "οικολογικός ρατσισμός" των οικολόγων "αντιρατσιστών".
Τελικά, στην Ελλάδα υπάρχει ελπίδα να επιβιώσεις μόνο αν είσαι... πέστροφα! 

Αθήνα
Στα γλυκά νερά του Έβρου, προφανώς δεν υπάρχουν πιράνχας. Όμως στο ύψος της Βύσσας, στα σύνορα Ελλάδας-Βουλγαρίας-Τουρκίας, ψαρεύτηκε δεύτερο πιράνχας 25 εκατοστών που ανήκει στο είδος Red Belly. Οι εκτιμήσεις οδηγούν στο προφανές: κάποιοι το βαρέθηκαν (ή τρόμαξαν) και από το ενυδρείο ο πέταξαν στο ποτάμι.

Το πρώτο πιράνχας είχε βρεθεί στα δίχτυα Τούρκου ψαρά πριν από λίγο καιρό.


«Είναι ένα από τα τουλάχιστον δέκα διαφορετικά είδη που ζουν στη Νότια Αμερική, στον Αμαζόνιο, ιδιαίτερα στον παραπόταμό του, τον Παρανά» λέει στα Νέα, ο βιολόγος-ιχθυολόγος Αργύρης Καλλιανιώτης, διευθυντής στο Ινστιτούτο Αλιευτικής Ερευνας (ΙΝΑΛΕ) στη Νέα Πέραμο Καβάλας.


Οι επιστήμονες  είναι
καθησυχαστικοί, αφού το συγκεκριμένο είδος ζει σε θερμοκρασία νερού που κυμαίνεται από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου με αποτέλεσμα, μόλις πιάσουν τα πρώτα κρύα, να μην μπορεί να επιβιώσει.

«Στο Νέστο έχουμε ήδη εντοπίσει
εννέα ξενικά είδη, ενώ είναι δύσκολο να μελετήσουμε σε αυτό το πεδίο, τον ποταμό Εβρο» αναφέρει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο ερευνητής του ΙΝΑΛΕ Μάνος Κουτράκης.

Ο ίδιος φέρνει ως παράδειγμα την
αμερικάνικη πέστροφα που έχει εντοπιστεί στο Νέστο και διαταράσσει τον πληθυσμό της ντόπιας πέστροφας, γιατί είναι πιο «χωροκατακτητική» αλλά τουλάχιστον, όπως υπογραμμίζει, δεν «ανακατεύεται» γενετικά με την ελληνική πέστροφα.

«Πολλές φορές, κυρίως από άγνοια, μεταφέρονται είδη από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας
με σκοπό τον εμπλουτισμό ενός οικοσυστήματος, όμως το μόνο που επιτυγχάνεται είναι η διατάραξή του» προσθέτει.

Ο κ. Κουτράκης κάνει έκκληση σε όσους έχουν ενυδρεία να μην ελευθερώνουν σε ποτάμια και λίμνες τα ψάρια, όταν μεγαλώσουν πολύ ή απλά όταν δεν τα θέλουν πια.


«
Καλύτερα να τα επιστρέφουν στα καταστήματα από όπου τα αγόρασαν» προτείνει. 

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ησυχάζων)

Δεν υπάρχουν σχόλια: