Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Αυξάνουν τα αποσχιστικά κινήματα στις ΗΠΑ



American Free Press / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Με την δυσαρέσκεια και την διαφωνία να βρίσκονται ψηλότερα από κάθε άλλη εποχή στις ΗΠΑ, αρκετές αποσχιστικές ομάδες θέτουν το ερώτημα: Θα ήταν σε καλύτερη κατάσταση ορισμένες πολιτείες ή περιοχές εάν αποσχίζονταν από την Ένωση;

Στις 16 Αυγούστου το American Free Press πήρε συνέντευξη από τον Thomas Naylor, τον ιδρυτή της Δεύτερης Δημοκρατίας του Βερμόντ, η οποία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αποσχιστικού κινήματος της Αμερικής.

«Δεν υπάρχει ηθική δικαιολογία για αυτή τη χώρα να υπάρχει πια», είπε ο Naylor. "Οι ΗΠΑ έχουν χάσει το ηθικό κύρος τους. Είναι διεφθαρμένες μέχρι βαθιά. Σήμερα, οι ΗΠΑ ανήκουν, λειτουργούν και ελέγχονται από εταιρείες, το στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα και το ισραηλινό λόμπι. Έτσι, κάνω έκκληση το Βερμόντ να γίνει μια ανεξάρτητη οντότητα και να διαλυθεί η (αμερικάνικη) αυτοκρατορία».

Οι απόψεις του Naylor είναι ριζοσπαστικές και αμφιλεγόμενες, ακόμη και σε εκείνους που συμμερίζονται τον σκοπό του αγώνα του. Συνεχίζει : «Είμαι κατά του Ron Paul, του Tea Party και του Occupy Wall Street, επειδή ασπάζονται όλες τις παραλλαγές του ίδιου θέματος: ότι το σύστημα μπορεί να διορθωθεί. Μου αρέσoυν πολύ αυτά που λέει ο Ρον Πολ, αλλά νομίζει ότι το σύστημα θα επιδιορθωθεί μόλις επιστρέψουμε στο Σύνταγμα. Αλλά δεν είναι έτσι. Το αδιέξοδο στο Κογκρέσο συνοψίζει το πόσο ακυβέρνητοι έχουμε γίνει. Αυτή τη στιγμή, μπορούμε να βυθιστούμε μαζί με τον Τιτανικό ή να αναζητήσουμε άλλες επιλογές. "

Όταν θέσαμε το θέμα των δικαιωμάτων των (αμερικάνικων) πολιτειών, ο Naylor έφερε αντίρρηση: «Δεν δέχομαι ακόμα και την παραδοχή αυτού του ζητήματος, γιατί όλα τα πρόσωπα που μόλις ανέφερα ποτέ δεν θα το άφηναν να συμβεί. Όλοι θέλουν μια αυστηρά ελεγκτική κεντρική δομή. Είναι στο συμφέρον τους να κρατήσουν την Αμερική ενωμένη, ειδικά το Ισραήλ. Αν δεν είμαστε στενά συνδεδεμένοι μεταξύ μας, η υποστήριξη των ΗΠΑ για αυτούς χάνεται. Τα δικαίωμα των πολιτειών μελών είναι μια φαντασίωση. "

Όσον αφορά τις επικείμενες εκλογές, ο Naylor δεν χαμηλώνει τον τόνο του:

«Δεν υπάρχει πραγματική διαφορά μεταξύ Ομπάμα και Romney», είπε. «Όταν σκέφτομαι το σημερινό μας πρόεδρο, η καθοριστική εικόνα αυτού του λεγόμενου ‘πρίγκιπα της ειρήνης’ είναι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη drones, τα Navy SEALs, τα τάγματα θανάτου της Delta Force και μια λίστα δολοφόνων του Λευκού Οίκου. Ποιος θέλει να κυβερνάται από έναν μανιακό; Είτε ο Ομπάμα είτε ο Romney κερδίσει το Νοέμβριο, όταν ο Bibi [Netanyahu] πει πηγαίνετε στον πόλεμο, οι ΗΠΑ θα πάνε».

Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν εκατοντάδες αποσχιστικές οργανώσεις, μερικές από τις πιο γνωστές συνδυάζουν μια αντιεξουσιαστική στάση, με αισθήματα αηδίας για τις εκλογές και τους πολιτικούς, ανταύγειες αναρχίας και φιλελευθερισμού, καθώς και αποκήρυξης του κορπορατισμού και της μόνιμης πολεμικής οικονομίας των ΗΠΑ.

! Διάβασε το αναλυτικό άρθρο (με όλα τα κινήματα): Όλος ο κόσμος θέλει να αποσχιστεί στις ΗΠΑ!

Παρόλα αυτά, υπάρχουν διαφορές. Το Εθνικιστικό Κίνημα του Τέξας επικεντρώνεται κατά κύριο λόγο στις αχαλίνωτες δαπάνες σε ομοσπονδιακό επίπεδο και πως, κάποια στιγμή στο μέλλον, ο πλούτος της πολιτείας τους θα λεηλατηθεί για τη διάσωση και άλλων πολιτειών, όπως της Καλιφόρνιας.
  
Βορειότερα, το Κόμμα τηςΑνεξαρτησίας της Αλάσκας (AIP) μπορεί να υπερηφανεύεται για πάνω από 15.000 εγγεγραμμένα μέλη, στα οποία συμπεριλαμβάνεται ακόμη και ο σύζυγος της Sarah Palin, Todd, ο οποίος υπήρξε κάποτε μέλος. Το 1990, οι κάτοικοι της Αλάσκας εξέλεξαν τον Walter Hickel, έναν υποψήφιο του AIP, ως κυβερνήτη, αλλά προσχώρησε σε εκείνους, μόνο όταν έχασε το εισιτήριο για τις προκριματικές των Ρεπουμπλικάνων.

Παρ’ όλα αυτά, το AIP αναγνωρίζεται ως το 3ο μεγαλύτερο πολιτικό κόμμα της Αλάσκας με το 4% του συνόλου των ψηφοφόρων της πολιτείας.

Αν τα οικονομικά προβλήματα εξακολουθήσουν να υπάρχουν στην Αμερική, θα αποτελέσουν ένα τέλειο εφαλτήριο για όλες αυτές τις οργανώσεις να ενωθούν για να υποστηρίξουν την απόσχιση.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

konion είπε...

Δυστυχῶς οἱ συμπαθοῦντες αὐτὰ τὰ κινήματα εἶναι ἐλάχιστοι, ἀπὸ ὅσο καταλαβαίνω.
Πᾶσα πληροφορία δεκτή.