Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

«Ο αντι-λευκός ρατσισμός φουντώνει στις γειτονιές της Γαλλίας και η ελίτ ζει στον δικό της μικρόκοσμο», καταγγέλλει ο γενικός γραμματέας της Γαλλικής κεντροδεξιάς



 
Δύο μήνες πριν από την εκλογή του νέου προέδρου του Γαλλικού κεντροδεξιού κόμματος UMP, ο γενικός του γραμματέας και υποψήφιος για την προεδρία, κ. Jean-François Cope*, δημοσίευσε ένα μανιφέστο με τίτλο «Μανιφέστο για μια Ανοιχτή Δεξιά» (θα δημοσιευτεί πλήρες τον Οκτώβριο). Η Le Figaro, μια κορυφαία γαλλική εφημερίδα που σχετίζεται με τη δεξιά, έχει δημοσιεύσει κάποια αποσπάσματα. Έχω μεταφράσει ένα από τα αποσπάσματα, γιατί αξίζει να μοιραστεί σε ένα ευρύτερο κοινό. Καταδεικνύει το σημείο ότι η πολυπολιτισμική ουτοπία είναι ακριβώς αυτό - ένα μη ρεαλιστικό, άπιαστο όνειρο που προωθείται από τους ελίτ που είναι εντελώς ξένοι με τις ζωές των απλών ανθρώπων.

Το Meaux ως παράδειγμα

Αν έχω κληρονομήσει μια αγάπη για τη Γαλλία και την επιθυμία να την υπηρετήσω, είναι στο Meaux [ο Copé είναι ο δήμαρχος του Meaux και αναπληρωτής για την περιοχή που βρίσκεται το Meaux] όπου εκεί προέκυψε η αγάπη και αναπτύχθηκε στην πολυπλοκότητα της ζωής, επειδή η Γαλλία για την οποία έχω μιλήσει σε αυτές τις σελίδες δεν είναι μια Γαλλία που είναι αφηρημένη, νοητή ή ρομαντική. Δεν είναι επίσης η Γαλλία με τις όμορφες γειτονιές και την ελίτ. (...) Η «σοκαριστική πραγματικότητα» είναι αυτή η μητέρα που ήρθε να με δει πρόσφατα. Ζει μόνη της με το γιο της σε ένα διαμέρισμα στην περιοχή Beauval όπου αισθάνεται ότι απειλείται, από την στιγμή που αντέδρασε στην επιθετκότητα που βίωνε. Ο γιος της έπαιζε με ένα φορητό video game μπροστά από την πολυκατοικία, όταν του το έκλεψε ένα παιδί. Η μητέρα ήξερε το παιδί και πήγε να δει τους γονείς του και τους γείτονες για να διεκδικήσει πίσω το αντικείμενο, το οποίο είχε αγοράσει μετά από μήνες εξοικονόμησης χρημάτων. Τότε άκουσε να της λένε: "Αν δεν είσαι ευχαριστημένη εδώ, να σηκωθείς να φύγεις ‘Γαλάτισσα’ (‘Gaul’) ..." Στη συνέχεια, αυτή η γυναίκα αισθάνθηκε να παρακολουθείται, να νιώθει σαν ξένη στη γειτονιά όπου έζησε για πολλά χρόνια. Ένας «αντι-λευκός ρατσισμός» αναπτύσσεται στις περιοχές των πόλεών μας, όπου άτομα - ορισμένα από αυτά έχουν γαλλική υπηκοότητα -  μια περιφρόνηση για τους Γάλλους, που τους λένε «Γαλάτες», με το πρόσχημα ότι δεν έχουν την ίδια θρησκεία, το ίδιο χρώμα δέρματος και την ίδια καταγωγή με αυτούς.

Ακούω όλο και περισσότερους κατοίκους της Meaux να διαμαρτύρονται και αυτός ο συγκεκριμένος ρατσισμός είναι εξίσου απαράδεκτος, όπως όλες οι άλλες μορφές ρατσισμού : θα πρέπει να τον καταγγείλουμε, όπως καταδικάζουμε όλες τις άλλες διακρίσεις. Ξέρω ότι σπάω κάποιο ταμπού με τη χρήση του όρου «αντι-λευκός ρατσισμός», αλλά το κάνω με ένα σκοπό, γιατί είναι η αλήθεια με την οποία ορισμένοι από τους συμπολίτες μας ζουν και το να σιωπούν κάνει την πληγή χειρότερη. Αυτά τα φαινόμενα είναι αδύνατον να τα δούμε από το «Paris», τα media και τους πολιτικούς κύκλους, όπου η συντριπτική πλειοψηφία των υψηλά ιστάμενων προσώπων είναι λευκοί Γάλλοι που γεννήθηκαν από Γάλλους γονείς. Σε αυτούς τους μικρόκοσμους, η έλλειψη της διαφορετικότητας περιορίζει την παρουσία ανθρώπων άλλου χρώματος ή ξένης προέλευσης. Αλλά ας αντικρύσουμε την  πραγματικότητα: η κατάσταση είναι εντελώς αντίστροφη σε πολλές γειτονιές των προαστίων μας".

* Ο Ζαν Φρανσουά Κοπέ (γεν. 1964) είναι ο γενικός γραμματέας του κεντροδεξιού κόμματος «Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα (Γαλλικά:Union pour un Mouvement Populaire ή UMP). Παρών ηγέτης είναι ακόμα ο Νικολά Σαρκοζί, μέχρι τις εκλογές. Το UMP είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (EPP), στο οποίο ανήκει και η Νέα Δημοκρατία  Πίσω από το νομοσχέδιο για την απαγόρευση της μπούρκας στην Γαλλία ήταν ο Jean-Francois Cope, ως τότε επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο πληθυσμός της Γαλλίας υπολογίζεται στα 65 εκατ. Καίτοι ο αριθμός των πραγματικών Γάλλων μειούται ο γενικός πληθυσμός αυξάνεται. Τούτο οφείλεται στην αθρόα μετανάστευση Αφροασιατών. Οι μουσουλμάνοι υπολογίζονται στα 11 εκατ., εξ αυτών 6 εκατ. Άραβες και υπόλοιποι κυρίως νέγροι της Δ.Αφρικής. Υπάρχουν και οι χριστιανοί νέγροι, εκατοντάδες χιλ. Ινδοκινέζοι μαζί και Ινδονήσιοι της Μαδαγασκάρης. Οι Εβραίοι ανέρχονται σε 600000 και αποτελούν την πλέον πολυάριθμη ισραηλιτική παροικία της Ευρώπης. Συνάγεται λοιπόν ότι ο αριθμός των Γάλλων αριθμείται κάτω των 50 εκατ. Τα πιο δύσκολα έρχονται από το μέλλον.