Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

ΙΣΡΑΗΛ: Μοναστήρι βεβηλώνεται από βάνδαλους. Η αστυνομία υποψιάζεται Εβραίους εξτρεμιστέςΈκαψαν την πόρτα του μοναστηριού και έγραψαν με σπρέυ (στα εβραϊκά) «Ο Ιησούς είναι ένας πίθηκος».


Από YNET / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Βάνδαλοι έβαλαν φωτιά στην είσοδο της Μονής Latrun νωρίς την Τρίτη και έγραψαν στους τοίχους της συνθήματα με σπρέυ εναντίον της χριστιανικής θρησκείας, όπως "Ο Ιησούς είναι ένας πίθηκος".

Η Αστυνομία της Περιφέρειας της Ιερουσαλήμ ξεκίνησε έρευνες για το περιστατικό.

Η ξύλινη πόρτα του μοναστηριού έπιασε φωτιά. Ο ηγούμενος, πατέρας Louie, είπε στο Ynet: «Γύρω στις 3:30 π.μ., ένας μοναχός που κοιμόταν σε ένα από τα δωμάτια άκουσε έναν θόρυβο, βγήκε έξω και είδε την πόρτα να καίγεται. Μπήκε στα δωμάτιά μας και άρχισε να φωνάζει για να μας ξυπνήσει».

"Βγήκα έξω και είδα ολόκληρη η πόρτα να καίγεται. Έσβησα τη φωτιά με έναν πυροσβεστήρα που είχαμε. Αν δεν είχε γίνει αυτό, όλα θα είχαν αρπάξει φωτιά."

Ο φύλακας της μονής, Elias, κάλεσε την αστυνομία. «Εγώ δεν είδα τίποτα», είπε. «Γύρω στις 3:30 π.μ. περνούσα με το αυτοκίνητο και δεν είδα τίποτα ύποπτο. Δέκα λεπτά αργότερα είδα την πόρτα να καίγεται και το γκράφιτι.

"Είμαι σίγουρος ότι όποιος το έκανε ήρθε από τον ελαιώνα, επειδή η πύλη δεν είναι ψηλή και κάποιος μπορεί εύκολα να πηδήσει πάνω από αυτή. Δυστυχώς, δεν υπάρχουν κάμερες ασφαλείας εδώ."

Οι μοναχοί εμφανίστηκαν πολύ προσβεβλημένοι από το συμβάν.

"Γνωρίζω ότι υπάρχει κάποια ένταση, αλλά δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει αυτό με μας", δήλωσε ο πατέρας Louie. "Είμαστε Χριστιανοί και δεν έχουμε σχέση με αυτά. Προσπαθούμε να κάνουμε τα πάντα με αγάπη. Είμαστε λυπημένοι από αυτό το περιστατικό. Είναι κρίμα που μερικοί άνθρωποι είναι απρόθυμοι να ζήσουν και να αποδεχθούν ανθρώπους που είναι διαφορετικοί."

Ο Διοικητής της Αστυνομίας της Περιφέρειας της Ιερουσαλήμ, Meni Yitzhaki, επισκέφθηκε το μοναστήρι το πρωί της Τρίτης.

«Έχουμε ορίσει μια ειδική ομάδα έρευνας για να εξετάσει το περιστατικό», είπε. «Θεωρούμε το περιστατικό εξαιρετικά σοβαρό. Αυτός είναι ο λόγος που έχω έρθει εδώ. Θα πιάσουμε τους βανδάλους. Νιώθουμε πολύ λυπημένοι για το περιστατικό αυτό».

«Αυτό το μοναστήρι έχει πολλούς επισκέπτες», σημείωσε ο φύλακας, Ελίας. «Άνθρωποι έρχονται όλη την ώρα. Οι μοναχοί πηγαίνουν για ύπνο νωρίς και κανείς δεν παρατήρησε κάτι. Όποιοι το έκαναν αυτό, δεν έχουν Θεό, απλά λένε ότι έχουν."

Η αστυνομία είναι ενήμερη για τις λεγόμενες ενέργειες "price tag" από 'ακροδεξιούς ακτιβιστές' (ΚΟ: η φράση 'Price Tag' («κόστος») ένα σύνθημα που χρησιμοποιείται από εξτρεμιστές Εβραίους εποίκους), οι οποίες συνήθως απευθύνονται σε Παλαιστινίους, μετά την εκκένωση του φυλακίου της Δυτικής Όχθης Migron τις τελευταίες ημέρες.

Η στόχευση ενός χριστιανικού συμβόλου έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει ένα μήνυμα στον δυτικό κόσμο, ο οποίος καλύπτει σε μεγάλο βαθμό την κατάσταση στην Ιερουσαλήμ και τα περίχωρά της.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που μια χριστιανική τοποθεσία γίνεται στόχος μιας τέτοιας πράξης. Τον Φεβρουάριο, βάνδαλοι έγραψαν «Θάνατος στον Χριστιανισμό» σε μια εκκλησία της Ιερουσαλήμ και έσκισαν τα ελαστικά των τριών οχημάτων που ήταν σταθμευμένα εκεί κοντά (βλ. ΕΔΩ).

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το έβαλε εδω , αν και δεν είναι το πλέον κατάλληλο , από daily mail:'Christians must choose between job or their faith' goverment lawyers claim at european court.... και ο σύνδεσμος:
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2198201/Christians-choose-job-faith-Government-lawyers-claim-European-court.html