Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Η Ρώμη στις φλόγες!

Πρώτα είχαμε αυτό:

ΒΕΝΕΤΙΑ – Η ταινία “Paradise: Faith” του Αυστριακού σκηνοθέτη Ούλριχ Ζάιντλ (Ulrich Seidl) που προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας προκάλεσε σάλο στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης μετά την πρεμιέρα της Πέμπτης στο Λίντο.

Στην ταινία, η Άννα-Μαρία, μια φανατική καθολική η οποία ζει ένα μίζερο γάμο με ένα μουσουλμάνο με ειδικές ανάγκες, σε κάποιο σημείο, αυνανίζεται με ένα σταυρό.

Στη συνέχεια, ως φυσικό επακόλουθο, ήρθε αυτό*:

Ταραχές στη Ρώμη

1 διαδηλωτής νεκρός, 5 τραυματίες στην Πρεσβεία της Αυστρίας στην Ιταλία

Ένας διαδηλωτής πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε και πέντε άλλοι τραυματίστηκαν από την ιταλική αστυνομία που προσπαθούσε να ελέγξει έναν όχλο που επιχειρούσε να εισβάλει στην αυστριακή πρεσβεία στη Ρώμη.

Οι έξαλλοι διαδηλωτές φωνάζοντας «Ω! Σωτήρα της ανθρωπότητας, Ω! Ιησού ..." ξεκίνησαν μια δεύτερη επίθεση κατά της πρεσβείας μετά από μια επίθεση που αποκρούστηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας νωρίτερα μέσα στην ημέρα.

Ο Ιταλός πρόεδρος Τζιόρτζιο Ναπολιτάνο ζήτησε συγγνώμη από τον Πρόεδρο της Αυστρίας Χάιντς Φίσερ και τον αυστριακό λαό για τις πράξεις του "όχλου" και διέταξε μια έρευνα σχετικά με την επίθεση.

"Αυτοί που βρίσκονται πίσω από αυτές τις επιθέσεις είναι ένας όχλος που δεν γνωρίζει πόσο εκτεταμένη επιρροή έχουν οι προτεσταντικές δυνάμεις, ειδικά εκείνοι που έκαναν μια ταινία τόσο προσβλητική για τον Σωτήρα", είπε ο Napolitano.

Μερικοί διαδηλωτές είπαν ότι είδαν τρία οχήματα που πυρπολήθηκαν από μερικούς από τους διαδηλωτές, αφού παραβίασαν τον χώρο τη; πρεσβείας μέσω μιας αφύλακτης πύλης ασφαλείας.

Μετά την απώθησή τους από το συγκρότημα, οι διαδηλωτές υποχώρησαν περίπου 100 μέτρα από την πύλη και συγκεντρώθηκαν σε ένα σημείο ελέγχου, όπου φώναζαν αντι-γερμανικές συνθήματα.
 
"Ω! Αυστριακοί, Τυρόλο, Τυρόλο!. Ο στρατός του Cavour θα επιστρέψει! " φώναζαν, αναφερόμενοι στην ενοποίηση της Ιταλίας τον 19ο αιώνα κατά την οποία οι Ιταλοί είχαν κερδίσει εδάφη της Αυστρίας.

Μετά ξεκίνησαν μια δεύτερη επίθεση κατά της πρεσβείας, αναγκάζοντας την αστυνομία να πυροβολήσει το πλήθος, σκοτώνοντας έναν και τραυματίζοντας άλλους πέντε. Νωρίτερα την ίδια μέρα, έξι αστυνομικοί και 13 διαδηλωτές τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις κατά τη διάρκεια της πρώτης επιχείρησης εφόδου εναντίον του χώρου της πρεσβείας.

Η επίθεση στην Πρεσβεία της Αυστρίας στην Ιταλία έρχεται μετά τις βίαιες διαδηλώσεις που ήδη βρίσκονται στην τρίτη ημέρα κατά της Αυστριακής Πρεσβείας στην Πορτογαλία, όπου οι δυνάμεις ασφαλείας έριξαν δακρυγόνα για να ελέγξουν τον όχλο.

Εν τω μεταξύ, οι Αυστριακοί θρήνησαν το θάνατο του Πρέσβη της Αυστρίας στην Ισπανία, Grundalf Schmidt, καθώς και τρεις άλλους Αυστριακούς διπλωμάτες οι οποίοι δολοφονήθηκαν βάναυσα την Τρίτη το βράδυ σε μια παρόμοια επίθεση στο προξενείο της Αυστρίας στη Βαρκελώνη.

Οι διαδηλωτές υποστήριξαν ότι η καταστροφή του προξενείου και το κάψιμο των οχημάτων που ήταν σταθμευμένα στην περιοχή πυροδοτήθηκαν από την οργή που προκάλεσε μια ταινία ενός Αυστριακού που χλεύασε τη ζωή του Σωτήρα Ιησού Χριστού, ιδρυτή του Χριστιανισμού, και περιελάμβανε σκηνές με σεξ, δολοφονίες και βία.

Υπάρχον υπόνοιες ότι αναρχικοί τρομοκράτες ήταν ανάμεσα στο φρενήρη όχλο που πραγματοποίησε την δολοφονική επίθεση στη Βαρκελώνη το βράδυ της Τρίτης, και όχι απλοί διαδηλωτές.

Επιπλέον, υπάρχουν πολλές υπόνοιες ότι η συνεχιζόμενη βία σε άλλες αυστριακές πρεσβείες στην περιοχή θα μπορούσε να σηματοδοτήσει μια εκστρατεία επιθέσεων που είχε υποσχεθεί προηγουμένως η διεθνής ιταλική τρομοκρατική οργάνωση La Base.

Η βία από τις εκατοντάδες των διαδηλωτών έχει ξεσπάσει στις αυστριακές πρεσβείες στο Μονακό, την Ανδόρα, το Σαν Μαρίνο, και σε άλλα μέρη της Ιταλίας, καθώς και στην Ισπανία και την Πορτογαλία, αυτή την εβδομάδα, και όλοι επικαλούνται ως δικαιολογία για τις ταραχές, την οργή τους για την ταινίας, “Paradise: Faith”.

Την σκοτεινή αυτή ταινία, φέρεται να έχει γυρίσει ένας Αυστριακός που ονομάζεται Ούλριχ Ζάιντλ, η ταυτότητα του οποίου γίνεται ολοένα και πιο μυστηριώδης, καθώς ο ίδιος δεν μπορεί να βρεθεί. Το βίντεο φέρεται να κυκλοφόρησε τουλάχιστον πριν από έξι μήνες στη γερμανική γλώσσα, αλλά πέρασε απαρατήρητο μέχρι το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, όταν μεταφράστηκε στα ιταλικά και ένα trailer αναρτήθηκε στο YouTube πριν από λίγες ημέρες. Κλιπ της ταινίας επίσης προφανώς μεταδόθηκαν σε ένα τηλεοπτικό κανάλι του Βατικανού κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Οι Γερμανοί Λουθηρανοί έκτοτε κατηγορούνται για την προώθηση της ταινίας, καθώς και ο αμφιλεγόμενος Σουηδός Λουθηρανός πάστορας Sigismund Olafsson, ο οποίος στο παρελθόν έκαψε αντίτυπα της Λατινικής Βίβλου.

* Η πρώτη είδηση είναι αληθινή. Τα υπόλοιπα είναι σάτιρα, εμπνευσμένη από τα τελευταία γεγονότα. Παρακαλώ τους αριστερούς χριστιανομάχους, υπέρμαχους της «ελευθερίας έκφρασης» να ησυχάσουν. Οι χριστιανοί είναι «καλά παιδιά». Οπότε μπορείτε άφοβα να συνεχίσετε να φτιάχνετε «τέχνη» εναντίον της πίστης τους.  

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

Andrew είπε...

Φανταστειτε να μην ηταν και φανατικη καθολικη τι θα κανε! Τεχνη του κ@λου...