Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ - Το νέο βιβλίο του Κόκκινου Ουρανού

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ - Το νέο βιβλίο του Κόκκινου Ουρανού

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Και οι Σέρβοι ξεσηκώθηκαν κατά βλάσφημης έκθεσηςΜια έκθεση μιας λεσβίας Σουηδέζας φωτογράφου που παρουσιάζει γνωστές ιστορίες της Καινής Διαθήκης με πρωταγωνιστές ομοφυλόφιλους και λεσβίες, άνοιξε στο Βελιγράδι, εν μέσω ισχυρών διαμαρτυριών από χιλιάδες ορθόδοξους χριστιανούς και ακτιβιστές. Η πόλη αναγκάστηκε να ακυρώσει την ‘παρέλαση της ομοφυλοφιλικής υπερηφάνειας’ φοβούμενη ότι δεν θα υπήρχαν αρκετοί αστυνομικοί για να διατηρήσουν την τάξη στην πόλη.

Οι διαμαρτυρίες αφορούν την έκθεση με το όνομα ‘Ecce Homo(‘Ίδε ο Άνθρωπος’) της Σουδέζας Elisabeth Ohlson Wallin (φώτο) την οποία φιλοξενεί το ‘Κέντρο Πολιτιστικής Εξυγίανση’ (CKZD).

Στις φωτογραφίες της εν λόγω έκθεσης εμφανίζονται γνωστά περιστατικά από την Καινή Διαθήκη, όπως τα Θεοφάνεια, ο Μυστικός Δείπνος και ο Γολγοθάς, τα οποία όμως, μέσα από το πρίσμα της λεσβίας «καλλιτέχνιδας» κακοποιούνται, με αποτέλεσμα, να εμφανίζονται ομοφυλόφιλοι και τρανσέξουαλ ντυμένοι με αποκαλυπτικά και προκλητικά ρούχα.

Έτσι, στον «Μυστικό Δείπνο» η Wallin παρουσιάζει τον ‘Ιησού’ να είναι ντυμένος με γυναικείο φόρεμα και να φοράει ψηλοτάκουνα παπούτσια, ενώ οι ‘απόστολοι’ φορούν γυναικεία εσώρουχα και σαδομαζοχιστικά κοστούμια. Σε άλλη φωτογραφία δύο λεσβίες παριστάνουν τον 'Ιωσήφ με την Μαρία'.

Περίπου δύο χιλιάδες αστυνομικοί ήταν παρόντες για να αποφευχθούν βίαια επεισόδια, καθώς χιλιάδες βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν.

Ο επικεφαλής της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Πατριάρχης Ειρηναίος έχει ήδη ταχθεί κατά της βλάσφημης έκθεσης καλώντας τις κρατικές αρχές να την απαγορεύσουν.

Ακόμα και η Σερβική Ισλαμική Κοινότητα ένωσε τη φωνή της με αυτή του Πατριάρχη της Σερβίας και του πατριωτικού κινήματος ‘Dveri’ για την ακύρωση της έκθεσης.

"Δεν είναι ούτε τέχνη, ούτε ελευθερία του λόγου, επειδή συνειδητά προσβάλει την πίστη και τους πιστούς. Οι μουσουλμάνοι είναι εξίσου προσβεβλημένοι από αυτήν την ιερόσυλη αναπαράσταση του Ιησού, όπως με τις ιερόσυλες παραστάσεις του Μωάμεθ του ευλογημένου", αναφέρει η δήλωση της ισλαμικής κοινότητας.

Μερικά μέλη του εθνικιστικού κινήματος ‘Dveri’ (στην φωτογραφία: το έμβλημα του κινήματος) οργάνωσαν τη δική τους διαμαρτυρία μπροστά από τον αστυνομικό κλοιό που φύλαγε την είσοδο στο δρόμο, όπου πραγματοποιήθηκε η έκθεση.

Έβαλαν μια κόκκινη ταινία μπροστά από την αστυνομία και ζήτησαν από τους ανθρώπους να έρθουν στην άλλη πλευρά της ταινίας, επειδή «ένα έγκλημα διαπράττεται από την άλλη πλευρά».

Ο πρόεδρος του Dveri, Βλάνταν Γκλίσιτς, δήλωσε ότι η έκθεση είναι «ένα έγκλημα που εμπνέει το εθνικό, φυλετικό και θρησκευτικό μίσος και την μισαλλοδοξία», και ανακοίνωσε ότι το κίνημά του θα καταθέσει μηνύσεις εναντίον των διοργανωτών του Pride, της διεύθυνσης του CZKD, καθώς επίσης και του πρωθυπουργού Ντάτσιτς.

"Θα καταθέσουν μηνύσεις εναντίον του Borka Pavicevic, του Γκόραν Μιλέτιτς και του Boban Stojanovic ταυτόχρονα ... Αν διαπιστώσουμε ότι υπάρχουν παρανομίες στον τρόπο με τον οποίο ο Ντάτσιτς πραγματοποίησε αυτή την έκθεση, τότε θα τον μηνύσει και αυτόν», υποσχέθηκαν μέλη του κινήματος.

Υπενθύμισε επίσης η έκθεση της Σουηδέζας είχε απαγορευτεί το 1999 από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

"Η έκθεση είχε απαγορευτεί στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ως αντιχριστιανική και η κυβέρνησή μας, η οποία σπεύδει ολοταχώς προς την ΕΕ, προσβάλλει τα θρησκευτικά αισθήματα των πολιτών, επιτρέποντάς της", δήλωσε ο Μπόσκο Ομπράντοβιτς, ένας από τους εκπροσώπους του Dveri.

Υπήρχαν επίσης πολλές ομάδες ανθρώπων που φορούσαν σταυρούς και τραγουδούσαν θρησκευτικά τραγούδια μπροστά από την αστυνομία.

Η έκθεση στο CKZD επρόκειτο να διαρκέσει μία μόνο ημέρα.

Δείτε το βίντεο :

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ  / Πηγές : εδώ και εδώ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Β.ΝΤΡΙΤΣΑΣ / 15.12.2012
Τι σχέση έχει η προσβολή της χριστιανική μας θρησκείας με την Αμερική, όπως έχει απαντήσει ο μοναδικός μέχρι τώρα, δεν μπορώ να καταλάβω. Πρέπει να συνέλθουμε και να αντιδράμε σωστά. Και για να αποκαλύψουμε ποιοι είναι πίσω από όλες αυτές τις αντιχριστιανικές ενέργειες. Μα ποιος άλλος από το Σιωνισμό ! Γιατί αυτοί είναι που επιδιώκουν όχι μόνο παγκόσμια κυβέρνηση αλλά και παγκόσμια θρησκεία. Στην αρχή του 14ου πρωτοκόλλου τους αναφέρουν : 'Όταν έρθει η βασιλεία μας, δεν θ’ αναγνωρίσουμε την ύπαρξη άλλης θρησκείας εκτός της δικής μας …. Γι αυτό το λόγο πρέπει να καταστρέψουμε κάθε άλλη πίστη'.Το τελευταίο 'πρέπει να καταστρέψουμε κάθε άλλη πίστη', τα εξηγεί όλα.