Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Οι Ευρωπαίοι πρέπει να αγωνιστούν κατά του παγκόσμιου τραπεζικού καρτέλ, λέει αναλυτής



Ένας αναλυτής λέει ότι οι άνθρωποι σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να αγωνιστούν ενάντια στο παγκόσμιο τραπεζικό καρτέλ, το οποίο ελέγχει τις οικονομίες σε όλο τον κόσμο, αναφέρει το Press TV.

"Η ανταγωνιστικότητα είναι να ελέγχουν το σύστημα και τους λαούς σε αυτά τα έθνη που πολεμούν πάνω από τα απορρίματα. Είναι γελοίο", δήλωσε ο Chris Dorsey, οικονομολόγος και τραπεζικός αναλυτής, σε μια συνέντευξη στο TV Press.

"Θα έλεγα ότι αυτό είναι μια γελοία δήλωση, επειδή χρειαζόμαστε κάποιο είδος ελέγχου του συστήματος που αποφασίζει τι τρώμε, πού ζούμε και ό, τι άλλο στην κοινωνία μας, και αυτό είναι ένα σύστημα παρακολούθησης."

Το σχόλιο έρχεται καθώς οι υπουργοί Οικονομικών των μεγάλων ευρωπαϊκών οικονομιών, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Βρετανίας, λένε ότι θα προσφύγουν κατά της δημοσιονομικής πολιτικής των ΗΠΑ στην προσεχή συνάντηση της Ομάδας των Επτά (G7).

Η συνάντηση του G7 θα πραγματοποιηθεί στις 11 Οκτωβρίου στο Τόκιο της Ιαπωνίας, όπου οι υπουργοί οικονομικών από τις επτά βιομηχανικές χώρες θα συζητήσουν τρόπους για την ενίσχυση της υποτονικής οικονομικής ανάκαμψης, καθώς πολλές χώρες αγωνίζονται απέναντι στα χαμηλά επιτόκια και το υψηλό δημόσιο χρέος.

"Αυτό που συμβαίνει και αυτό που το οδηγεί όλο αυτό, δεν είναι τα κυρίαρχα έθνη. Δεν είναι οι Γερμανοί. Δεν είναι οι Ιταλοί. Είναι τα θεσμικά όργανα που ελέγχουν αυτές τις κυβερνήσεις. Δεν είναι οι άνθρωποι μέσα σε αυτές τις κυβερνήσεις και τα θεσμικά όργανα που ελέγχουν τις χώρες της Ευρωζώνης είναι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα η οποία λαμβάνει εντολές από την Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών. Σε αυτή τη χώρα (ΗΠΑ), είναι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα Αποθεμάτων (Federal Reserve Bank). Αυτές είναι ιδιωτικές κεντρικές τράπεζες. Έχουν την ίδια ιδιοκτησία. Κάνουν συντονισμένες κινήσεις ".

"Νομίζω ότι το παγκόσμιο τραπεζικό καρτέλ που είναι σε αυτή τη χώρα (ΗΠΑ) ελέγχεται από την Federal Reserve Bank και στην Ευρώπη, ο βραχίονας λέγεται Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Αυτό που λέω είναι όλη λειτουργία τους καταρρέει αυτή τη στιγμή και η δημοκρατία είναι αυτό που εκτίθεται στους δρόμους".

Η Ευρώπη βυθίστηκε σε οικονομική κρίση στις αρχές του 2008. Η αφερεγγυότητα απειλεί τώρα σε μεγάλο βαθμό τις υπερχρεωμένες χώρες, όπως είναι η Ελλάδα, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ιταλία, και η Ιρλανδία.

Η επιδείνωση της κρίσης χρέους έχει αναγκάσει τις κυβερνήσεις της ΕΕ να υιοθετήσουν σκληρά μέτρα λιτότητας και σκληρές οικονομικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες έχουν προκαλέσει επεισόδια κοινωνικής αναταραχής και μαζικές διαδηλώσεις σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή (βίντεο εδώ)

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

http://greek-observatory.blogspot.com/2012/10/blog-post_403.html