Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου 2012

ΙΤΑΛΙΑ: Θα διδάσκεται το Ισλάμ στα σχολεία, γιατί «τα σχολικά μαθήματα πρέπει πλέον, να αντικατοπτρίζουν το πολυεθνικό πληθυσμό», σύμφωνα με τον υπουργό ΠαιδείαςΟ Ιταλός υπουργός Παιδείας Francesco Profumo πυροδότησε μια διαμάχη αυτή την εβδομάδα όταν πρότεινε το Ισλάμ να διδάσκεται στα δημόσια σχολεία, παράλληλα με την παραδοσιακή διδασκαλία του Ρωμαιοκαθολικισμού.

Το ενδιαφέρον είναι ότι ο κ. Profumo δεν ανέφερε στην πραγματικότητα τη λέξη Ισλάμ. Πουθενά στις ειδήσεις δεν ακούστηκε η λέξη "Ισλάμ" ή "μουσουλμάνοι". Υπουργοί και καρδινάλιοι και εκπρόσωποι αναφέρονται σε μαθητές "από διαφορετικές χώρες, κουλτούρες και θρησκείες" και μιλάνε για ένα "πιο πολυεθνικό" "πολυπολιτισμικό" πρόγραμμα σπουδών.

Με δεδομένο ότι οι Ινδουιστές, οι Βουδιστές και οι Εβραίοι δεν έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, ο υπουργός (χωρίς να το πει) ξεκάθαρα αναφέρεται σε Μουσουλμάνους, ειδικά Μουσουλμάνους από την Τυνησία, τη Λιβύη, το Μαρόκο, και την Αλβανία, ο αριθμός των οποίων έχουν αυξηθεί στην Ιταλία κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών.


 Ιδού τι είπε στην πρώτη ανακοίνωση του την Τρίτη, όπως αναφέρθηκε από την AKI:

«Τα σχολικά μαθήματα πρέπει να αντικατοπτρίζουν τον πολυεθνικό πληθυσμό», λέει ο υπουργός.

Η διδασκαλία της θρησκείας και άλλα θέματα στα σχολεία της Ιταλίας θα πρέπει να αναθεωρηθούν για να είναι σχετικά με τους μετανάστες και τα παιδιά τους που ζουν στη χώρα, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Παιδείας Francesco Profumo.

«Υπάρχουν μαθητές στα σχολεία μας, οι οποίοι προέρχονται από διαφορετικές χώρες, κουλτούρες και θρησκείες», δήλωσε ο κ. Profumo, εγκαινιάζοντας μια νέα βιβλιοθήκη στη Ρώμη.

«Θα πρέπει να ανανεώσουμε το μάθημα των θρησκευτικών, αλλά και το μάθημα της γεωγραφίας (;) ώστε να το αντικατοπτρίζει αυτό».

"Το παραδοσιακό σχολικό πρόγραμμα της Ιταλίας χρειάζεται μεταρρύθμιση προκειμένου να γίνουν τα ιταλικά σχολεία "πιο ανοιχτά, πιο πολυεθνικά και ικανά να αντανακλούν τον κόσμο", δήλωσε ο κ. Profumo (φωτο).


Ο Profumo, μάλιστα, για να δικαιολογήσει την εκπαιδευτική "μεταρρύθμιση" τόνισε ότι η Μεσόγειος ήταν πάντα ένα "σταυροδρόμι λαών και θρησκειών".


Τη Δευτέρα, επισκέφτηκε μια τάξη σχολείου στην Ιταλία, όπου το 50 τοις εκατό των μαθητών ήταν από άλλες χώρες, είπε.
 
Η ένταξη (ενσωμάτωση) των μη-Ιταλών μαθητών στα ιταλικά σχολεία έχει γίνει ένα αμφιλεγόμενο ζήτημα τα τελευταία χρόνια, καθώς ο αριθμός των μεταναστών συνεχώς αυξάνεται. Περίπου 4,6 εκατομμύρια ή το 7,5 τοις εκατό του πληθυσμού είναι αλλοδαποί στην Ιταλία, σύμφωνα με την κεντρική στατιστική υπηρεσία Istat.

Κατά τη διάρκεια της συντηρητικής κυβέρνησης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος απεχώρησε το Νοέμβριο του 2011, ο μικρός εταίρος του συνασπισμού του, το αντι-μεταναστευτικό κόμμα Λίγκα του Βορρά πρότεινε να επιτραπεί στα σχολεία να έχουν ξεχωριστές τάξεις για τα παιδιά των μεταναστών που δεν μιλούν την Ιταλική γλώσσα ή αποτυγχάνουν στις εξετάσεις για την εισαγωγή τους στα ιταλικά δημόσια σχολεία.

Οι εκπρόσωποι των μεταναστών, η κεντροαριστερή αντιπολίτευση και καθολικοί εκκλησιαστικοί ηγέτες επέκριναν το σχέδιο της Λίγκας του Βορά, η οποία επίσης ήθελε οι σχολικές τάξεις να περιέχουν ένα «αναλογικό» αριθμό Ιταλών και αλλοδαπών μαθητών. (σχ. ΚΟ: Τόσο "ρατσιστική" και "αντιχριστιανική" πρόταση, που να την αντέξουν...)

Πολλοί ιεράρχες του Βατικανού πάντως, εκφράστηκαν με διφορούμενο τρόπο για τη πρόταση του Profumo. Ο καρδινάλιος Gianfranco Ravasi, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του για τη «καινοτομία», κατέστησε σαφές ότι η θρησκευτική εκπαίδευση στην Ιταλία πρέπει να παραμείνει επικεντρωμένη στην ιστορία και το δόγμα της Καθολικής Εκκλησίας:

Ο Ravasi είπε «είναι σημαντικό που καινοτομούμε στις μεθόδους», προσθέτοντας «το Ευαγγέλιο και οι μεγαλύτερες χριστιανικές διδασκαλίες θα συνεχίσουν να βρίσκονται στη διδασκαλία, αλλά υπάρχει πάντα χώρος για να δεχθούμε αλλαγές μέσα στην κοινωνία, τους καιρούς και τον πολιτισμό».

Άλλοι όμως εκφράστηκαν πιο καθαρά:

«Η διδασκαλία του Καθολικού δόγματος είναι στα σχολικά προγράμματα, επειδή η Ιταλική Δημοκρατία αναγνωρίζει την αξία της θρησκείας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι αρχές του καθολικισμού αποτελούν μέρος της ιστορικής κληρονομιάς του ιταλικού λαού», ανέφερε ο Orazio Ruscica, πρόεδρος του Ιταλικού Ανεξάρτητου Συνδικάτου Θεολόγων (SNADIR).

«Ο υπουργός τονίζει ότι η Μεσόγειος ήταν πάντα ένα "σταυροδρόμι λαών και θρησκειών", αλλά αυτή του η δήλωση είναι είτε αφελής είτε ανειλικρινής», συνέχισε ο Ruscica. «Η Μεσόγειος ήταν ένα "σταυροδρόμι" θρησκειών, μόνο και μόνο διότι οι μουσουλμάνοι κατακτητές και πειρατές την διέσχιζαν για να δολοφονήσουν, να λεηλατήσουν, να ληστέψουν, να βιάσουν και να πάρουν σκλάβους και να αναγκάσουν, δια του ξίφους, τους χριστιανούς να ασπαστούν το Ισλάμ».

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

3 σχόλια:

ΗΛΙΑΣ Τ. (ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ) είπε...

Είναι απλό αφαιρέστε όλες τις θρησκείες από όλα τα σχολεία του κόσμου , ότι άλλο μας λένε είναι απλά κινήσεις της Νέα τάξης πραγμάτων ,
και η μέγα παραπλάνηση είναι ότι ο χριστιανισμός είναι πολέμιος της νέας τάξης πραγμάτων , αν θέλουμε να βρούμε τον μοναδικό αντίπαλο και στόχο της παγκόσμιας τάξης πρέπει να κοιτάξουμε μόνο προς τον Ελληνικό πολιτισμό και φιλοσοφία ,

είμαι σίγουρος ότι έχετε πάει όλοι σε μία εκκλησία , όταν λένε οι παπάδες – στην βασίλισσα των εκκλησιών Σιών – τι εννοούν ;;

το τριγωνικό χρυσαφένιο σχήμα με το μάτι που υπάρχει σχεδόν σε όλες τις εκκλησίες τι είναι ;;;;;

Μητέρα των θρησκειών είναι ο ιουδαϊσμός , είναι τυχαίο ότι ισλάμ , καθολικοί , ορθόδοξοι έχουν την ίδια παλαιά διαθήκη , είναι τυχαίο ότι ο χριστός είπε ότι ήρθε για να μην αλλάξει ούτε ένα τόνο και ούτε ένα γράμμα από τον εβραϊκό νόμο , απλά έχουν δει ότι το ένα τους παιδί ο χριστιανισμός με την πάροδο των χρόνων έχει μαλακώσει πολύ γιατί πριν από 400-500 χρόνια ήταν ίδιος σκληρός και άκαμπτος ( Ιερά εξέταση στα δυτικά ακρωτηριασμοί των ελλήνων εθνικών στα ανατολικά ) όπως και το ισλάμ ,

και βλέπουν ότι τελικά το ισλάμ άντεξε και δεν μαλάκωσε μέχρι σήμερα και αποδείχτηκε πιο ικανό να χειρίζεται μάζες , άρα η μαμά θρησκεία αποφάσισε μάλλον ότι θα βοηθήσει στην νέα τάξη πραγμάτων η εξάπλωση του ισλάμ .

Όσο τώρα για τα σχολεία αντί να λέμε το προφανές δηλαδή να μπει στα σχολεία πιο πολύ ελληνικό φώς και φιλοσοφία δηλαδή να μάθουν τα παιδιά να σκέφτονται μόνα τους και ελεύθερα (φιλοσοφία ) καθόμαστε και συζητάμε πιο Δόγμα (άκαμπτη και χωρίς αμφισβήτηση γνώση ) είναι καλύτερο .

Διαβάστε την ανάρτηση μου , πώς θα έπρεπε να είναι το Ελληνικό σχολείο .

http://ellhn-zwh.blogspot.gr/2012/09/blog-post_9.html

--------------------
ολα τα blogs που ασχολούνται με τα πατρώα εθνικά θέματα και μόνο.
http://ethnika-patroa.blogspot.gr/

Το σχόλιο μου είναι μία καθαρά προσωπική , φιλοσοφική και ερασιτεχνική άποψη και δεν φέρει καμία δημοσιογραφική ή
επιστημονική τεκμηρίωση ,
αν σας κινήσουν το ενδιαφέρον αυτά που γράφω μη τα δεχτείτε χωρίς να τα ψάξετε μόνοι σας , μπορεί να είναι όλα λανθασμένα .

Ανώνυμος είπε...


Γράφεις στο blog σου και για τις ανθρωποθυσίες που γίνονταν στους εθνικού ναούς ( και ο Παυσανίασ στο Ελλάδος Περιήγησις τα γράφει αυτά ), γράφεις για τις διονυσιακές εορτές με τους πούστηδες, γράφεις για τις 2000 πόρνες ιέρειες στο ναό της Αφροδίτης στην Κόρινθο και τις πολλές άλλες σε άλλους ναούς; Γράφεις για την κοινοκτημοσύνη γυναικών και την ανατροφή των παιδιών απ' την Πολιτεία του Πλάτωνος; Αν τα γράφεις καλώς. Αλλά κάτι μου λέει ότι δεν τα γράφεις!
Ξύπνα! Ο Χριστιανισμός είναι η απάντηση και γι' αυτό οι Έλληνες, που ήταν και είναι ο πιο έξυπνος λαός του κόσμου έγιναν Χριστιανοί!

Ανώνυμος είπε...

Μετά τις δύο τελευταίες αναρτήσεις μπορώ να αναφωνήσω ότι "π@#$*δες και παλικάρια γίνανε μαλλιά κουβάρια".