Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ του 2008 “Η Σοβιετική Iστορία” (ΕΤ1)


Το ντοκιμαντέρ του 2008 The Soviet Story- “Η Σοβιετική Iστορία” έχει ως θέμα το σοβιετικό κομμουνισμό και την Σοβιετικο-γερμανική συνεργασία πριν από το 1941. Το ντοκιμαντέρ έγραψε και σκηνοθέτησε ο - πολυβραβευμένος στην χώρα του - Λετονός Edvīns Šnore (γεννήθηκε το 1974) και χρηματοδοτήθηκε από την ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ένωση για την Ευρώπη των Εθνών (UEN) .
Η UEN, που διαλύθηκε τελικά το 2009, ήταν μια ομάδα ευρωβουλευτών που πρέσβευε μία Ευρώπη εθνικών κρατών και ένα χρόνο πριν διαλυθεί, αποτελούσε τον τέταρτο σε κοινοβουλευτική δύναμη πολιτικό σχηματισμό στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με 44 βουλευτές από έξι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σύμφωνα με την ιδρυτική της διακήρυξη του 1999, τασσόταν υπέρ μιας Ευρώπης με το δικαίωμα κάθε έθνους να αποφασίζει, ενώ απέρριπτε κατηγορηματικά τον ομοσπονδιακό και «γραφειοκρατικό» χαρακτήρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Μια ισχυρή Ευρώπη που δεν θα υποκύπτει σε ξένες πολιτικές, οικονομικές ή πολιτιστικές κυριαρχίες, μια Ευρώπη με τη δική της εξωτερική πολιτική και πολιτική ασφάλειας» αναφέρεται, μεταξύ άλλων στην ιδρυτική διακήρυξη.
Υπήρχαν 20 Πολωνοί ευρωβουλευτές, 13 Ιταλοί, 4 Ιρλανδοί, 4 Λετονοί, 1 Λιθουανός και 1 Δανός στην ομάδα.

Η ταινία - ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει συνεντεύξεις με Δυτικούς και Ρώσους ιστορικούς όπως τον Norman Davies και τον Boris Sokolov, τον Ρώσο συγγραφέα Viktor Suvorov, τον σοβιετικό αντιφρονούντα Vladimir Bukovsky (βλ. εδώ), μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καθώς και θύματα της Σοβιετικής τρομοκρατίας.
Σκηνή από το ντοκιμαντέρ: Ναζί και σοβιετικοί αξιωματικοί χαιρετούν ο ένας τον άλλον - 1940
Η ταινία ισχυρίζεται ότι υπήρχαν στενές φιλοσοφικές, πολιτικές και οργανωτικές συνδέσεις μεταξύ των Ναζί και του Σοβιετικού συστήματος πριν και κατά τα πρώτα στάδια του Β ' Παγκοσμίου Πολέμου. Επισημαίνει τους μεγάλους διωγμούς καθώς και τον μεγάλο λιμό, το γερμανοσοβιετικό Σύμφωνο μη επίθεσης (γνωστό ως Σύμφωνο Μολότωφ - Ρίμπεντροπ), τη σφαγή του Katyn, τη συνεργασία της ναζιστικής Γκεστάπο και του σοβιετικού NKVD, (Λαϊκό Κομισαριάτο Εσωτερικών Υποθέσεων που εξελίχθηκε σε KGB), τις μαζικές εκτοπίσεις από τους σοβιετικούς και τα ιατρικά πειράματα στα σοβιετικά γκουλάγκ.

Το ντοκυμαντέρ έγινε δέκτης επαινετικών σχολίων όσο και κριτικής από ιστορικούς και πολιτικούς.

Τα γυρίσματα κράτησαν 2 χρόνια και έγιναν σε Ρωσία, Ουκρανία, Λετονία, Γερμανία, Γαλλία και Βέλγιο.

Δείτε το :

12 σχόλια:

konion είπε...

Ἂς μὴν αὐταπατόμεθα, στὰ κράτη ὑπάρχει πάντα τὸ κρατικὸ συμφέρον καὶ αὐτὸ εἶναι μία ἄριστη δικλείδα ἀσφαλείας γιὰ τὴν ἐπιβίωσι τοῦ κάθε κράτους.

Ἡ «ἰδεαλιστικὴ» Γερμανία (ἀνωτερότης ἀρίων) προεκάλεσε τὸν Β' Π.Π. μὲ τὴν κατευναστικὴ πολιτικὴ τῶν συμμάχων, δὲν λέω ὅτι φταῖνε οἱ τότε μεγάλες δυμάμεις.
Ἡ Ε.Σ.Σ.Δ. (ἀνωτερότης κομμουνισμοῦ) συνομίλησε μαζί της μὲ ὅρους ἰσχύος, τὶ ἄλλο νὰ ἔκανε;
Ἁπλῶς τὰ γερμανικὰ καθίκια συνομιλοῦσαν μὲ τὰ σοβιετορωσοουκρανικὰ καθίκια, τὶ τοὺς συνέφερε τὸ σύμφωνο εἰρήνης Μόλοτοφ - Ρίμπεντροπ.

Τώρα κάνουν κουμάντο τὰ ἀμερικανικὰ καθίκια ποὺ πιστεύουν ὅτι ἔχουν θεῖο καθῆκον νὰ ἐκδημοκρατισουν τὸν κόσμο, πεπρωμένο τοῦ ἔθνους τὸ λένε.

Μὴν ξεχνᾶμε καὶ οἱ δυὸ πρῶτοι εἶναι ἡττημένοι, ὁ τρῖτος παίζει ἀκόμη καὶ βάζει τὰ πανεπιστήμιά του (μαλακὴ ἰσχύς) νὰ μᾶς κάνουν πλύσι ἐγκεφάλου μὲ «πανανθρώπινες» ἰδέες, τὶς ὁποῖες ἑρμηνεύουν ἀποκλειστικῶς οἱ Η.Π.Α. Ναί, τὰ δημοκρατικὰ κράτη κάνουν καὶ αὐτὰ ἡγεμονικοὺς πολέμους!!!

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλό ντοκιμαντέρ αλλά και χρήσιμες οι πληροφορίες για τους χορηγούς (UEN).
Οι αντιφασίστες τελικά παίζουν ρόλο αντίθετο από αυτό που νομίζουν, στέλνουν την Ευρώπη σε μια δικτατορία με έναν ευρώ στρατό που θα καταστέλλει την οποία πατριωτική εθνική αντίσταση.
Η δημοκρατία στην Ευρώπη ήδη έχει ξεφτίσει όπως το φωνάζει και Nigel Farage στο τέλος δεν θα υπάρχουν κράτη έθνη στην Ευρώπη και οι λαοί δεν θα αποφασίζουν την τύχη τους.

Το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ το χρησιμοποιούσα για να ταπώνω διάφορους που νομίζουν ότι κάνουν αγώνα ενώ καταστρέφουν την πατρίδα τους και την αφήνουν λεία στον οποιονδήποτε.
Υπέρμαχοι του διεθνισμού και της πολυπολιτισμικότητας διαλύουν το εθνικό φρόνιμα και ονομάζουν φασίστες ακόμα και την πατριωτική πολιτοφυλακή.

Τατσόπουλοι, Ρεπούσηδες και Δένδιες σπρώχνουν τους πατριώτες στην Χρυσή Αυγή και μετά τους λένε ναζί.

Ευχαριστώ Κ.Ο. για το link.

Παναγιώτης



Ανώνυμος είπε...

Το "ντοκιμαντερ" απέκρυψε καλά τον ρόλο των σιωνιστών εβραίων στην σοβιετική ιστορία.
Επίσης δεν λέει το ότι οι κακοί ναζί έδειξαν το 1943 σε όλον τον κόσμο ποιος ήταν πίσω από τις εκτελέσεις στο δάσος του Κατύν και τον ρόλο του ιουδαιομπολσεβικισμού στην ονείρωξή του για την ευρωπαική δικτατορία του ιουδαισμού στην ευρώπη.
Δεν λέει όλη την αλήθεια.Τα καλά και συμφέροντα.
Ψάξτε πιο βαθιά και θα εκπλαγείτε.

Ανώνυμος είπε...

Στον ΒΠΠ πολέμησαν δύο ιδεολογίες: Η Ελληνική και η Εβραϊκή. Η εβραϊκή αποτελούνταν από τις ενωμένες συνιστώσες της: Καπιταλισμός- κομμουνισμός.

SkyWatcher είπε...

Είναι λογικό όλες οι πτυχές του Β΄ παγκοσμίου πολέμου να μην μπορούν να αναλυθούν σε ένα ντοκιμαντέρ. Αυτό που θέλει να πει το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ το λέει πολύ καλά και μπράβο στην ΕΡΤ που τόλμησε και το έδειξε (απορώ πως). Έμαθα πράγματα που δεν γνώριζα και ευχαριστώ τον φίλο που σε κάποιο σχόλιο έκανε αναφορά για αυτό και μπήκα στον κόπο να το βρω.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια

Ανώνυμος είπε...

Δικό μου ήταν το σχόλιο (ανώνυμο)

Το βίντεο το είχα δει στο site
http://greek-observatory.blogspot.gr/?m=0

Αλλά είχε αφαιρεθεί από το YouTube.

Έβαλα στο σχόλιο από του

http://www.knossopolis.com/

http://www.youtube.com/watch?v=dVEWaWOf7ZU&feature=youtube_gdata_player

Νόμιζα ότι ήταν ντοκιμαντέρ από την Ερτ3 και εγώ απόρησα που το έβαλε η ερτ.

Το τι παιχνίδια παίζει ο καθένας για να μας μπερδέψει δεν έχει τόσο σημασία. Αυτό που έχει σημασία είναι να συμφέρει το έθνος μας, την πατρίδα μας.

Παναγιώτης


Ανώνυμος είπε...

Η ΚΟΚΚΙΝΗ επανάσταση δεν ήταν παρά μία ακόμα ΕΓΧΡΩΜΗ επανάσταση που χρηματοδότησαν οι γνωστοί εβραίοι Τραπεζίτες για να βάλουν στο χέρι τον πλούτο των Τσάρων και της Ρωσίας γενικότερα.
Υπάρχουν δύο ΚΑΛΑ τεκμηριωμένα ντοκιμαντέρ της Ρωσικής Κρατικής Τηλεόρασης με τίτλο : ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟΝ ΛΕΝΙΝ και ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟΝ ΤΡΟΤΣΚΥ.
Κι εκεί ακόμα το "ΘΗΡΙΟ" δεν κατονομάζεται αλλά είναι είναι πασιφανές τι παίχτηκε και πως.τα έδειξε η ΕΡΤ κάποια στιγμή αλλά είναι ΑΔΥΝΑΤΟ να βρεθούν στο διαδίκτυο ειδικά αυτό με τον ΤΡΟΤΣΚΥ που περιλαμβάνει τα "κλειδιά" της έγχρωμης επανάστασης.

http://entertainment.in.gr/html/ent/974/ent_tv_show.1012974.asp

Από τη στιγμή που εκτοπίστηκαν οι Εβραίοι από την ηγεσία των κομμουνιστών ... ο κομμουνισμός έγινε παγκόσμια απειλή... ενώ τώρα θα επανέλθει ...καθώς ο κομμουνσιμός βασίστηκε στα κείμενα του Μαρξ, εγγονού των Rothschild ο οποίος ξέχασε να κάνει οποιαδήποτε αναφορά στους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο και στην τοκογλυφία.

Ανώνυμος είπε...

http://www.greektube.org/content/view/185080/2

the soviet story

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ ΚΟ αν θέλεις να μάθεις τα ενδότερα για την "σοβιετική" επανάσταση σου προτείνω ένα βιβλίο και ένα βίντεο.
Δες και θα καταλάβεις.
Υπάρχει και στα ελληνικά ως ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΈΣ από ελεύθερη σκέψη βιβλιοπωλείο.



http://www.conspirazzi.com/juri-lina-under-the-sign-of-the-scorpion/



http://www.youtube.com/watch?v=x0rZSEAvDSY

Ανώνυμος είπε...

ΚΟ αυτό είναι το βίντεο που ήθελα να δεις και να το δημοσιεύσεις αν θάθελες με τον πρόλογό σου και τα σχόλιά σου όπως συνηθίζεις στις αποκαλυπτικές αναρτήσεις σου.
Ευχαριστώ.
Το άλλο βίντεο ήταν για άλλο θέμα.

http://www.youtube.com/watch?v=oIuW-vNQsQI

SkyWatcher είπε...

Το βίντεο εδώ