Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Webster Tarpley : Οι Σύριοι «επαναστάτες» είναι τροφή για τα κανόνια για χάρη της Δύσης



«Οι στρατιώτες είναι χαζά, ηλίθια ζώα που χρησιμοποιούνται σαν πιόνια για την εξωτερική πολιτική» ~ Henry Kissinger

Press TV / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Το συνεχιζόμενο κύμα τρόμου και βάναυσων μαζικών δολοφονιών που διενεργούνται από τους ένοπλους αντάρτες στη Συρία είναι ένα σύμβολο της «οξείας αδυναμίας τους», λέει ένας εξέχων αναλυτής.

Οι παρατηρήσεις αυτές έρχονται καθώς κυκλοφόρησε ευρέως ένα ερασιτεχνικό βίντεο στο διαδίκτυο, που εμφανίζει εν ψυχρώ δολοφονίες Συρίων στρατιωτών οι οποίοι είχαν ήδη παραδοθεί, από αντάρτες που υποστηρίζονταν από ξένους. Στο βίντεο, που γυρίστηκε στο σημείο ελέγχου Hamisho δυτικά της βορειοδυτικής πόλης της Saraqeb, οι αντάρτες κτυπούν τους 10 στρατιώτες πριν από τους εκτελέσουνμε αυτόματα τυφέκια.

Το Press TV (αγγλόφωνο ιρανικό τηλεοπτικό δίκτυο) πήρε συνέντευξη από τον Αμερικάνο συγγραφέα και ιστορικό Webster Griffin Tarpley για το πώς εκείνος βλέπει το σχετικό θέμα..

Ακολουθεί το βίντεο και μετά η μετάφραση της συνομιλίας από ΚΟ: 


Press TV: Κ. Tarpley ευχαριστούμε που είστε μαζί μας. Ποιος είναι υπεύθυνος για αυτή την αύξηση του εξτρεμισμού και της βίας στη Συρία;

Tarpley: Την ευθύνη έχουν τα τάγματα θανάτου που υποστηρίζονται από το ΝΑΤΟ, και εξοπλίζονται από το ΝΑΤΟ. Υπάρχουν περίπου 300 από αυτούς και πιστεύω ότι αυτό που βλέπουμε μετά από αρκετές εβδομάδες τώρα, είναι ότι αυτά τα τάγματα θανάτου έχουν ηττηθεί στρατιωτικά, ως συμβατική στρατιωτική δύναμη.

Δεν μπορούν να καταλάβουν πόλεις, δεν μπορούν να κρατήσουν περιοχές.

Η μοναδική τακτική τους είναι οι σφαγές, οι θηριωδίες όπως τα συγκλονιστικά εγκλήματα πολέμου που μόλις είδαμε, δολοφονίες κυβερνητικών αξιωματούχων, βόμβες με αυτοκίνητα κοντά σε τζαμιά και άλλους δημόσιους χώρους και ακόμη συγκρούονται τώρα με τους Κούρδους και είναι ενδιαφέρον ότι οι Κούρδοι φαίνεται να τα πηγαίνουν καλύτερα σε αυτή την μάχη.

Επομένως, η μόνη ελπίδα που έχουν, είναι να διατηρηθούν στην επικαιρότητα με μαζικές δολοφονίες. Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης, φυσικά, τείνουν να κατηγορήσουν για κάθε μαζική δολοφονία την κυβέρνηση της Συρίας, αλλά διατηρούν τα πρωτοσέλιδα τους ζωντανά έτσι να μπορέσει να γίνει τελικά κάποια εξωτερική παρέμβαση.

Ένα πράγμα που έχουμε ακούσει είναι ότι η CIA και συναφείς άνθρωποι έχουν πει σε αυτά τα τάγματα θανάτου, σε αυτούς τους δολοφόνους, κρατήστε μέχρι να γίνουν οι εκλογές στις ΗΠΑ και έρχεται βοήθεια.

Ότι αυτό που μπορούν οι ΗΠΑ να κάνουν για αυτούς μετά τις εκλογές της 6ης Νοεμβρίου, δεν μπορούν να το κάνουν τώρα.

Το βλέπουμε τώρα. Θα υπάρξει μια συνάντηση στο Κατάρ την επόμενη εβδομάδα, με [τον Αμερικανό πρέσβη στη Συρία] Robert Stephen Ford. Ο Ford είναι ειδικός στην ανάπτυξη ταγμάτων θανάτου.

Οι ΗΠΑ ξεφορτώνονται το Εθνικό Συμβούλιο της Συρίας [SNC], καθώς το θεωρούν μια αποτυχία και προχωρούν στη σύσταση μιας νέας ομάδας - μαριονέτας, στην οποία τα τάγματα θανάτου θα εκπροσωπούνται σε μεγάλο βαθμό.

Η Hillary Clinton στα Βαλκάνια την περασμένη εβδομάδα, είπε ότι η ένοπλη αντιπολίτευση θα είναι αυτή που θα έχει τον κύριο ρόλο. Έτσι μπορείτε να δείτε τι είναι αυτό.

Θα είναι μια Αλ-Κάιντα με κάθε είδους μεταμφίεση και θα γίνει το νέο όχημα των ΗΠΑ που με αυτό ελπίζουν να διακηρύξουν ένα είδος διαδρόμου ή ελεύθερης ζώνης στο βόρειο τμήμα της Συρίας κατά μήκος των τουρκικών συνόρων.

Πρόκειται για μια στρατηγική αδυναμίας και απόγνωσης, θα ήθελα να πω.

Press TV: Ποιο είναι τότε, το σχέδιο των ΗΠΑ ή το δυτικό σχέδιο, αν μπορώ να το πω έτσι, για όλους αυτούς τους ξένους που πολεμούν στη Συρία;

Tarpley: Κοιτάξτε, οι ξένοι προέρχονται από τη Λιβύη. Έχουμε αναφορές από Σύριους αντάρτες που ακούγονται σαν να προέρχονται από το Νότιο Λονδίνο.

Μιλούν με μια νότια ‘cockney’ προφορά και έτσι μπορούμε να δούμε ότι η τρομοκρατική σκηνή από το μεγαλύτερο κομμάτι του κόσμου, έχει τώρα μεταφερθεί στη Συρία.

Οι απώλειες μεταξύ των ανταρτών φαίνεται να είναι πολύ βαριές, και όχι μόνο πρόσφατα αλλά σταθερά εδώ και καιρό.

Θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε ειδικότερα τις απώλειες των επαναστατικών ομάδων, γιατί αυτοί υφίστανται μάλλον μια μεγάλη φθορά. Φυσικά οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ δεν νοιάζονται για το θέμα αυτό. Είναι απλά τροφή για τα κανόνια, ο Ερντογάν δεν ενδιαφέρεται, είναι απλώς τροφή για τα κανόνια.

Υπάρχει μία διαφορά απόψεων σχετικά με το μέλλον. Ο Ερντογάν λέει, να μείνουμε κολλημένοι με το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο, οι ΗΠΑ λένε όχι, ξεφορτωθείτε τους, ας έχουμε τάγματα θανάτου υπό την εξουσία μας.

Έτσι δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιο μέλλον για αυτούς, εκτός από το ότι οι εντολές τους είναι να συνεχίζουν να σκοτώνουν, να μην συμβιβαστούν ποτέ, να μην κάνουν ανακωχή, να μην σταματήσουν να σκοτώνουν και να ελπίζουν ότι στη συνέχεια θα γίνει κάποιο περιστατικό που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως πρόσχημα για την ξένη επέμβαση, αλλά και πάλι είναι μια στρατηγική οξείας αδυναμίας.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: