Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Εκδήλωση για τη μνήμη των 7.5000 Γερμανών που έπεσαν θύματα της βίας των μεταναστών, διοργάνωσε το κόμμα Die Freiheit



Κάθε χρόνο στη Γερμανία υπάρχει η Volkstrauertag, η «Ημέρα Λαϊκού Πένθους». Ξεκίνησε τη δεκαετία του 1920 για να τιμηθεί η μνήμη των Γερμανών στρατιωτών που έπεσαν στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά σταδιακά επεκτάθηκε και "εμπλουτίστηκε" από κάθε καθεστώς από τότε. Οι Ναζί την μετονόμασαν σε «Ημέρα Μνήμης των Ηρώων» και έδωσαν λεπτομερείς οδηγίες για το πώς θα πρέπει να μνημονεύεται. Μετά την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, το καθεστώς της Ανατολικής Γερμανίας συνέχισε την παράδοση, μετονομάζοντάς την «Διεθνής Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα της Φασιστικής Τρομοκρατίας και Ημέρα Αγώνα ενάντια στο Φασισμό και τον Ιμπεριαλιστικό Πόλεμο». Η εκδήλωση συνεχίστηκε και στην Δύση, αλλά διευρύνθηκε για να τιμηθούν οι νεκροί των δύο πολέμων και τα θύματα της "τυραννίας σε όλα τα έθνη". Όπως και οι άλλες ολοκληρωτικές κυβερνήσεις που προηγήθηκαν, έτσι και η σύγχρονη multiculti δικτατορία της Γερμανίας προσπάθησε να καπελώσει την εκδήλωση για πολιτικούς προπαγανδιστικούς σκοπούς. Φέτος, ο κατάλογος των «τιμημένων νεκρών» επεκτάθηκε για να περιλάβει τους αλλοδαπούς που σκοτώθηκαν στη Γερμανία και που θεωρούνται ότι είναι θύματα "ρατσισμού" και "μίσους".

Φυσικά, για τον πολύ μεγαλύτερο αριθμό των Γερμανών που δολοφονήθηκαν από τους μετανάστες εισβολείς δεν πρόκειται να υπάρξει καμία επίσημη αναφορά. Ωστόσο, μια ανεπίσημη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε έξω από το γερμανικό κοινοβούλιο, για να υπενθυμίσει στους πολιτικούς που για ποιο πράγμα υποτίθεται ότι πρέπει να εργάζονται. "Dem Deutschen Volke" γράφει η επιγραφή στην κορυφή του Ράιχσταγκ: «Για το γερμανικό λαό». 

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το μικρό συντηρητικό αντι-Ισλαμικό κόμμα ‘Die Freiheit’ (Ελευθερία), που με τον τρόπο αυτό θυμήθηκε τους 7.500 Γερμανούς που έχουν πέσει θύματα βίας μεταναστών από το 1990.
  
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: