Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Μυστική συνάντηση μελών της Λέσχης Bilderberg στην Ρώμη



Ένα 48ωρο συναντήσεων και συζητήσεων θα έχουν σημαίνοντες Ιταλοί πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες, μέλη της «Λέσχης Μπίλντερμπεργκ», αναφέρει σήμερα ο Τύπος στη χώρα.

Η Λέσχη, η οποία δημιουργήθηκε το 1954, συνέρχεται συνήθως μια φορά το χρόνο, για την ανάλυση της διεθνούς οικονομικής συγκυρίας. Χθες βράδυ η εταιρία Telecom Italia οργάνωσε βραδιά προς τιμήν του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Μόντι στην κεντρική αίθουσα του αρχαιολογικού μουσείου του Καπιτωλίου.

Σήμερα, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Ιλ Μεσατζέρο, διεξάγεται μια «σούπερ-συνεδρίαση» στο πολυτελές ξενοδοχείο De Russie, στο κέντρο της Ρώμης. Στόχος της συνάντησης είναι να γίνει μια βαθιά ανάλυση της διεθνούς και ευρωπαϊκής οικονομικής κατάστασης και να εξεταστούν πιθανές λύσεις. Στην συνάντηση αυτή, η οποία θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών, συμμετέχουν γνωστά ονόματα του ιταλικού επιχειρηματικού χώρου, ανώτατα στελέχη τραπεζών και ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι. Συνολικά, πρόκειται για περίπου 70 πρόσωπα (άλλη πηγή αναφέρει 80 μέλη).

Στο χθεσινό δείπνο --προσθέτει η Ιλ Μεσατζέρο-- συμμετείχε ο διοικητής της Τράπεζας της Ιταλίας Ινιάτσιο Βίσκο, (φωτο), αλλά και σχεδόν οι μισοί υπουργοί της κυβέρνησης Μόντι. Κύριο θέμα της σημερινής συνάντησης, είναι «η εμβάθυνση των θεματικών που σχετίζονται με την ανάπτυξη και με την δύσκολη τρέχουσα οικονομική κατάσταση».

«Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε, δεν είμαστε μέλη της παλιάς ιταλικής μασονίας. Πρόκειται απλώς για μια συνεδρίαση στην οποία κάποια πρόσωπα που έχουν επιρροή στον χώρο της οικονομίας ανταλλάσσουν απόψεις και αναπτύσσουν διάλογο μέσα σε κλίμα απόλυτης ελευθερίας. Για αυτό το λόγο οι συναντήσεις γίνονται κεκλεισμένων των θυρών», είπε στην εφημερίδα Ιλ Μεσατζέρο ένα μέλος της Λέσχης. 

ΣΧ. ΚΟ: "Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε"...."Για αυτό το λόγο οι συναντήσεις γίνονται κεκλεισμένων των θυρών". Ενδιαφέρων συλλογισμός...

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή (αγγλικό άρθρο εδώ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: