Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012

ΗΠΑ: Αποκηρύξτε το γεγονός ότι είστε «Αμερικάνοι, λευκοί, αρρενωποί και ετεροφυλόφιλοι», λέει Κολέγιο σε φοιτητέςΜια καθηγήτρια πολιτικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο Butler ζητά από τους φοιτητές να αγνοήσουν το γεγονός ότι είναι "Αμερικάνοι, αρρενωποί, λευκοί, ετεροφυλόφιλοι και ανήκουν στη μεσαία τάξη" στις γραπτές και στις προφορικές εξετάσεις - μια πρακτική που η καθηγήτρια υπερασπίστηκε ως ένα τρόπο για να αμφισβητηθούν οι «εγγενείς προκαταλήψεις» των φοιτητών.

Η εξεταστέα ύλη του μαθήματος στο Butler, ένα μικρό μεσοδυτικό ίδρυμα ελεύθερων τεχνών στην Ινδιανάπολη, εξηγεί ότι οι μαθητές θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν «γλώσσα χωρίς αποκλεισμούς», επειδή αυτό αποτελεί «θεμελιώδες ζήτημα της κοινωνικής δικαιοσύνης».

Η εξεταστέα ύλη του μαθήματος, που ονομάζεται Πολιτική Επιστήμη 201: Έρευνα και Ανάλυση, ζητά από τους φοιτητές "να γράφουν και να μιλούν με τρόπο που δεν εικάζεται ότι η Αμερικανικότητά τους, η αρρενωπότητά τους, η λευκότητά τους, η ετεροφυλοφιλία τους, η μεσαία τάξη τους κ.λπ., είναι ο κανόνας". Το μάθημα διδάσκεται από μια μαύρη καθηγήτρια.

Σε συνέντευξη ο Jay Howard, κοσμήτορας του κολλεγίου Φιλελευθέρων Τεχνών και Επιστημών του Μπάτλερ, αρνήθηκε ότι η πρακτική αυτή προϋποθέτει κατ 'ουσίαν, ότι κάθε φοιτητής που περνάει από τη πόρτα είναι ρατσιστής ή μισογύνης.

Είπε ότι πρέπει να πούμε στους φοιτητές να μην υιοθετούν τέτοιες προκαταλήψεις, γιατί τέτοιες εικασίες είναι ριζωμένες στην κουλτούρα και παραμένουν εκεί μέχρι να αμφισβητηθούν.

«Μερικές φορές, προκειμένου να διευρυνθεί η συζήτηση και να διευρυνθούν οι αντιλήψεις πρέπει να ρισκάρεις κάνοντας τους ανθρώπους να νιώθουν άβολα», λέει ο Χάουαρντ. "Αν δεν νιώσετε άβολα στον τομέα της κολεγιακής σας εκπαίδευσης, δεν παρακολουθείτε πραγματικά μια κολεγιακή εκπαίδευση».

Ο Χάουαρντ είπε ότι το κολέγιο που επιβλέπει δεν θέλει τους φοιτητές να συνεχίσουν να φιλοξενούν τέτοιες εικασίες, χωρίς εξέταση, "αλλά ούτε θέλουμε να αποκλείσουμε την κυρίαρχη κοινωνική ομάδα στην προσπάθειά μας για να σιγουρευτούμε ότι είμαστε ισοπεδωτικές ιεραρχίες."

Μέσα σε είκοσι χρόνια, οι λευκοί δεν θα είναι πλέον η πλειοψηφία, αλλά θα εξακολουθούν να είναι η μεγαλύτερη εθνική ομάδα, δήλωσε ο Χάουαρντ. Είπε ότι η χρήση μιας γλώσσας που τα ‘περιλαμβάνει όλα’ θα βοηθήσει τους φοιτητές να προετοιμαστούν για έναν κόσμο που αλλάζει, καθώς η Αμερική γίνεται όλο και πιο ποικιλόμορφη.

Η Nancy Whitmore, διευθύντρια της σχολής δημοσιογραφίας στο Κολέγιο, είπε ότι δεν είναι σίγουρη για το τι εννοούν οι εκπαιδευτικοί όταν ζητούν από τους φοιτητές να γράψουν χωρίς να υποθέτουν ορισμένα πράγματα ότι είναι ο κανόνας.

"Δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να γράψω όπως θα έγραφε μια μαύρη γυναίκα, από την άποψη ότι ποτέ δεν ήμουν μια μαύρη γυναίκα," είπε η Whitmore.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

3 σχόλια:

konion είπε...

Ὅποιος θέλει νὰ βγῆ ἀπὸ τὴν ἀνωνυμία πετάει μιὰ βλακεία καὶ τὸν μάθανε ὅλοι. Μετὰ μπορεῖ νὰ βρῆ καὶ καμμιὰ καλύτερη δουλειά, ὡραῖο δὲν ἀκούγεται;

Στὸν τόπο μας, ἡ ἄλλη ποὺ χαστούκισε τὴν Δ. Λιάνη, δὲν ἔγινε βουλευτὴς μὲ τὸν ΛΑ.Ο.Σ., ἄσχημα εἶναι;

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι τυχαίο ότι η καθηγήτρια ζητά να αγνοήσουν οι φοιτητές της μεταξύ άλλων, το γεγονός ότι ανήκουν στη μεσαία τάξη. Η μεσαία τάξη είναι η μήτρα του εθνοκεντρισμού. Είναι η μητέρα κάθε έθνους.

Σχετικό άρθρο:

http://keraunoforos.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html

Ανώνυμος είπε...

Εμετικό Νεοταξικό παραλήρημα ενός κτήνους, που του χορηγούν βαριά παυσίπονα....