Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Το BBC θέλει να βάλει περισσότερους ομοφυλόφιλους παρουσιαστές ακόμα και στις παιδικές εκπομπές για να «εξοικειωθούν» τα παιδιά με τις «διαφορετικές σεξουαλικότητες»




Μετά τον διασυρμό του, από τις αποκαλύψεις ότι απέκρυπτε επί δεκαετίες τη δράση του παιδεραστή τηλεπαρουσιαστή Τζίμι Σάβιλ, ο οποίος κακοποιούσε ανήλικα αγόρια και κορίτσια, τώρα το BBC προτείνει ότι οι παιδικές εκπομπές του θα πρέπει να περιλαμβάνουν πιο πολλές λεσβίες, ομοφυλόφιλους και αμφιφυλόφιλους, σύμφωνα με μια έκθεση της εταιρείας.
Μια ομάδα από "εννέα εμπειρογνώμονες" αποφάνθηκε ότι οι νέοι θα πρέπει να μυηθούν στη «σεξουαλική διαφορετικότητα» από τα πρώτα χρόνια τους. 

Αν και υπήρξε μια σταδιακή αύξηση στην εκπροσώπηση τέτοιων ανθρώπων, παραμένουν «να είναι σχετικά αόρατοι» στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, όπως είπαν.


Οι εμπειρογνώμονες πρόσθεσαν ότι το BBC θα πρέπει να είναι «πιο δημιουργικό και πιο τολμηρό στην απεικόνιση της εν λόγω ομάδας ανθρώπων, φροντίζοντας να μείνει μακριά από τα στερεότυπα.

Η έκθεση καταλήγει στο συμπέρασμα: «Οι LGB [λεσβίες, ομοφυλόφιλοι και αμφιφυλόφιλοι] εμπειρογνώμονες θεωρούν ότι το BBC θα πρέπει να επιδιώξει να ενσωματώσει την εικόνα των LGB ατόμων μέσα προγραμμάτων που θα απευθύνονται στα παιδιά, για να εξοικειωθούν με την εικόνα αυτή από νεαρή ηλικία».
Επίσης, λέει η έκθεση θα σταματήσουν τα LGB παιδιά να αισθάνονται απομονωμένα, ιδιαίτερα στις αγροτικές περιοχές.

Η έκθεση που εκπονήθηκε από τον ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό, βασίστηκε σε έρευνες από εννέα LGB εμπειρογνώμονες και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όλα τα είδη των εκπομπών θα πρέπει να διαθέτουν τακτικά μη ετεροφυλόφιλους ανθρώπους, σε ειδήσεις και σειρές ιδιαίτερα σε μεγαλύτερες προβληματικές περιοχές.

Από το BBC News, η μελέτη υποστήριξε ότι πάρα πολύς χρόνος δίνεται σε «ομοφοβικές» απόψεις.

«Ως δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας και σημαιοφόρος για ηθικά ζητήματα, το BBC καλείται να επανεξετάσει τον τρόπο με τον οποίο γίνεται αντιληπτή αυτή η συζήτηση με δύο ακραίες απόψεις και να είναι πιο δημιουργικό και με αποχρώσεις στην παρουσίασή του», έγραψε η Clare Luke του Solitaire Consulting, η οποία συνέταξε την έκθεση.

Πρότεινε σε δραματικές σειρές και σαπουνόπερες να υπάρχου γκέι χαρακτήρες, ενώ στα ντοκιμαντέρ κρίθηκε ότι χρειάζονται περισσότεροι LGB παρουσιαστές και να απεικονίζεται η ιστορία των ομοφυλόφιλων ανθρώπων.

Όσο για την κωμωδία, η έκθεση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο «μεγαλύτερος κίνδυνος» είναι οι LGB άνθρωποι να είναι το επίκεντρο ενός αστείου. Αυτό κρίθηκε ως αποδεκτό μόνο όταν πραγματικά οι ίδιοι κωμικοί είναι ομοφυλόφιλοι.

Η έκθεση βασίστηκε σε μια έρευνα περίπου 3.000 θεατές, στην οποία ένας στους πέντε ετεροφυλόφιλους άνδρες είπαν ότι πιστεύουν πως υπάρχουν πάρα πολλοί LGB άνθρωποι στην τηλεόραση του BBC.

Περισσότεροι από ένας στους δέκα ανθρώπους δήλωσε ότι αισθάνεται άβολα με την εικόνα των γκέι, λεσβιών και αμφιφυλόφιλων στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα.

O αναπληρωτής γενικός διευθυντής Tim Davie, πρόεδρος της ομάδας εργασίας του BBC στην οποία ανατέθηκε η έρευνα, δήλωσε: «Το BBC έχει τη θεμελιώδη υποχρέωση να υπηρετεί όλα τα ακροατήρια του. Στην πραγματικότητα, είναι ένας από δημόσιους σκοπούς του BBC να αντικατοπτρίζει την ποικιλομορφία της ζωής του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Είμαι περήφανος που ήμουν επικεφαλής του έργου αυτού για τρία χρόνια, και αυτό το έργο υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας και καθορίζει την κατεύθυνσή μας για την συνέχιση του έργου μας».

Αντιδρώντας στην έκθεση, ο συντηρητικός βουλευτής Philip Davies, είπε: «Θα αντιταχθώ στο να υποβληθούν τα παιδιά μου σε μια σεξουαλικοποίηση μέσα από το τηλεοπτικό πρόγραμμα του BBC, είτε αυτή είναι ομοφυλόφιλη είτε ετεροφυλόφιλη. Αυτός δεν είναι ο σκοπός των παιδικών εκπομπών».

Ο Peter Tatchell, ένας ομοφυλόφιλος ακτιβιστής δήλωσε: «Πρόκειται για μια πραγματικά θετική πρόταση, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην κατανόηση και την αύξηση της καταπολέμησης των προκαταλήψεων. Κάθε παιδί αξίζει να μεγαλώσει για να είναι «ανεκτικό», και να υποστηρίζει άλλους ανθρώπων που είναι γκέι ή λεσβίες.

Άλλοι τομείς που επικρίθηκαν στην έκθεση είναι εκείνοι της ψυχαγωγίας και του αθλητισμού, όπου οι ερευνητές πιστεύουν επίσης ότι οι ομοφυλόφιλοι υποεκπροσωπούνται στο BBC.


Στην κωμωδία, υπάρχει ο φόβος ότι οι ομοφυλόφιλοι θα μπορούσαν να γίνουν το επίκεντρο σκληρών αστείων. «Ωστόσο, αν ο συγγραφέας ή η πηγή του χιούμορ είναι LGB, αυτό πιστεύεται ότι είναι πιο αυθεντικό ή κατάλληλό και έτσι θα υπάρχει μεγαλύτερη αποδοχή», αναφέρει η έκθεση. Στην ψυχαγωγία, οι γκέι παρουσιαστές μπορούν να λειτουργήσουν ως «πρότυπα προς μίμηση», όπως δήλωσε, υπό τον όρο να υπάρχουν «λόγω του ταλέντου τους, σε αντίθεση με τον σεξουαλικό προσανατολισμό τους».

Το αστέρι του Big Brother Brian Dowling έγινε ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος τηλεοπτικός παρουσιαστής παιδικής εκπομπής στο Ηνωμένο Βασίλειο, όταν άρχισε να παρουσιάζει το ‘SMTV Live’ του ITV το 2002.

Ο ομοφυλόφιλος ηθοποιός Andrew Hayden-Smith έγινε γνωστός ως "Ben" στην νεανική σειρά του CBBCByker Grove’, και το 2002 ήταν στην κύρια ομάδα που παρουσίαζε το απογευματινό πρόγραμμα στο BBC1, μια θέση που κράτησε για τέσσερα χρόνια. Κατά την περίοδο αυτή, παρουσίασε περιστασιακά τα πρωινάδικα του BBC1 και BBC2, καθώς και του ψηφιακού καναλιού CBBC.
Ο John Barrowman, ο οποίος είχε εμφανιστεί σταDoctor Who’, ‘TorchwoodκαιStrictly Come Dancing’, του BBC ξεκίνησε την καριέρα του παρουσιάζοντας την παιδική εκπομπή του Σάββατο του CBBCLive and Kicking’.

Ο υποστηρικτής των «δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων» Anthony Crank, που έγινε περισσότερο γνωστός ως παρουσιαστής νεανικού προγράμματος ‘Τ4’ στο Channel 4, εργάζεται για το BBC Radio Manchester ως τακτικός παρουσιαστής και παρουσίασε οικογενειακές σειρές του BBC, όπως το "Holiday" και το "Holiday Hit Squad".

Η παρουσιάστρια παιδικών εκπομπών του BBC, Kirsten O'Brien δήλωσε το 2007 ότι «στο πρόγραμμα του BBC για παιδιά (CBBC) είναι όλοι ή ομοφυλόφιλοι ή άτεκνοι και δεν τους αρέσουν τα παιδιά».

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γι αυτό σου λέω ότι:

ΑΝΥΠΕΡΘΕΤΩΣ:

-ΘΑ ΜΑΣ ΕΡΘΕΙ Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!

-ΘΑ ΕΞΑΕΡΩΘΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ!

-ΣΟΔΟΜΑ ΚΑΙ ΓΟΜΟΡΡΡΡΑ!

Γεώργιος Κιντσάκης είπε...

Και φυσικά οι διακρίσεις κατά των ετεροφυλοφίλων καλά κρατούν. Οι ομοφυλόφιλοι κατέχουν πολλαπλάσιο ποσοστό εκπροσώπησης στην τηλεόραση από το 1-2% που έχουν στην κοινωνία. Οι ετεροφυλόφιλοι παρουσιαστές οδηγούνται στην ανεργία και οι ομοφυλόφιλοι καταλαμβάνουν όλες τις καλές θέσεις. Πότε επί τέλους θα απαιτήσουμε τα δικαιώματά μας;

Ανώνυμος είπε...

η ομοφιλοφιλια προωθητε συστηματικα απο το συστημα γιατι στοχος ειναι το βασικο κυταρο τις κοινωνειας που ειναι η οικογενεια.Η οικογενεια δημιουργει δεσμους αγαπης και αλληλεγγειης που δεν συμφερουν το συστημα που θελει τους ανθρωπους αποξενομενους αρα ευκολους στοχους.Γιαυτο και οι περισσοτεροι που προωθουνται σε θεσεις κλειδια ειναι ειτε ομοφιλοφιλοι ειτε ατεκνοι και μαγκουφιδες με αποκλεινουσες συμπεριφιρες αρα ευκολα ελεγχομενοι.Τα παιδια ειναι το μελλον,το στιγμα μας στην αιωνιοτητα .Πρεπει να τα προστατεψουμε απο τετοια φαινομενα.