Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

ΗΠΑ: Ο κυβερνήτης του Ρόουντ Άιλαντ θέλει το χριστουγεννιάτικο δέντρο να μην λέγεται «χριστουγεννιάτικο»



Ο κυβερνήτης του Ρόουντ Άιλαντ Lincoln Chafee για άλλη μια φορά αποφάσισε να μην χρησιμοποιήσει τον όρο «Χριστούγεννα» για να περιγράψει το αειθαλές δέντρο που διακοσμήθηκε για την εορτή της 25ης Δεκεμβρίου.

"Κύριε κυβερνήτη, πως θα ονομάσετε ένα πράσινο, μυτερό, τραχύ δέντρο που θα διακοσμηθεί το Δεκέμβριο; Όλοι εκτός από τον κυβερνήτη ξέρουν ότι είναι ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο», είπε ο Mat Staver, ιδρυτής και πρόεδρος της χριστιανικής νομικής εταιρίας Liberty Counsel.

Αρχικά, το γραφείο του κυβερνήτη είχε ακυρώσει την καθιερωμένη ετήσια τελετή φωτισμού του χριστουγεννιάτικου δέντρου μετά την αντιπαράθεση του περασμένου έτους, όταν αρνήθηκε να αναγνωρίσει ότι η γιορτή λέγεται "Χριστούγεννα" κατά τη διάρκεια της τελετής φωτισμού του δέντρου. Μόλις 24 ώρες αργότερα, η ετήσια εκδήλωση επαναπρογραμματίστηκε.

"Η μετονομασία του χριστουγεννιάτικου δέντρου σε Holiday tree («δέντρο εορτών») είναι εκδήλωση αμόκ της πολιτικής ορθότητας", δήλωσε ο Staver. "Μια Menorah (επτάφωτη λυχνία) συνδέεται με την γιορτή Hanukkah. Το όνομά του δεν θα πρέπει να αλλάξει. Ο Αη Βασίλης και το έλκηθρό του εμφανίζονται κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου και φέρνουν δώρα τα Χριστούγεννα. Το όνομά του και εκείνων των ταράνδων δεν θα πρέπει να αλλάξουν. Ο καθένας ξέρει ότι ένα αειθαλές δέντρο στολισμένο με στολίδια και φώτα, τον Δεκέμβριο, είναι ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο. Ο μόνος λόγος για να αλλάξει το όνομα οφείλεται σε χονδροειδή άγνοια και μισαλλοδοξία», δήλωσε ο Staver.

Από την πλευρά του κυβερνήτη (φώτο), η εκπρόσωπός του Christine Hunsinger, δήλωσε ότι ο κυβερνήτης πιστεύει ότι η λέξη «γιορτές» είναι πιο ‘περιεκτική’. «Γι 'αυτούς τους υποστηρικτές της “ένταξης”, η Hanukkah είναι in, η Kwanzaa είναι in, ο Άγιος Βασίλης είναι in , αλλά τα Χριστούγεννα είναι out », είπε ο Staver*. "Ένα φωτισμένο «εορταστικό» δέντρο δεν είναι πιο «περιεκτικό», είναι διχαστικό και υποκριτικό."

Η Liberty Counsel ξεκίνησε 10η ετήσια εκδήλωσή της "Χριστουγεννιάτικης Εκστρατείας ‘Φίλος ή εχθρός’" νωρίτερα αυτό το μήνα για την εκπαίδευση και, εάν είναι απαραίτητο, την νομική αντιπαράθεση ώστε να βεβαιωθεί ότι οι θρησκευτικές απόψεις δεν λογοκρίνονται κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων.

* Σχ. ΚΟ: Είναι ξεκάθαρο ότι η λέξη ‘ΧΡΙΣΤΟΣ’ (και τα παράγωγά του) ενοχλεί αφάνταστα τα φερέφωνα του πολυπολιτισμού και της πολιτικής ορθότητας. Κάθε άλλο όνομα μένει άθικτο. Και όλα αυτά στις (πάλαι πότε) χριστιανικές ΗΠΑ. Και μάλιστα την ώρα που το 70% των Αμερικανών θέλουν να εύχονται "Καλά Χριστούγεννα" και όχι Καλές Γιορτές». Αλλά ποιος λογαριάζει την γνώμη της πλειοψηφίας, όταν οι «μειονότητες» έχουν γίνει τοτέμ.   

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

κάποτε νόμιζα ό,τι και το "X-Mas" αντί για "Christmas" ήταν απλά Trendy....χμμμ...τώρα όμως κατάλαβα :)

Νικόλαος.

Ανώνυμος είπε...

Ειναι τοσο εξωφρενικα γελοια που φαινονται ψευτικα! Μα δεν μπορει να ειμαστε τοοοσο θολωμενοι! Ποτε επιτελους θα καταλαβουμε πως ειμαστε και προχωραμε στο σκαταδι; Ας βαλει η Παναγια -και τα δυο τα χερια της...

Ανώνυμος είπε...

Και ο Καμίνης tale quale με τον Αμερικανό Κυβερνήτη..Η είδηση αφορά την πασχαλινή περίοδο αλλά είμαι σίγουρος πως και το "καλά Χριστούγεννα" θα έχει αντικατασταθεί με το πολιτικά ορθό "καλές εορτές" στο δημοτικό ραδιόφωνο 9,84...


διαβάζουμε εδώ:http://www.eglimatikotita.gr/2011/05/blog-post_1764.html

"...Εμπνευσμένη η οδηγία του Δημάρχου Αθηναίων προς τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς του 9,84 να μην εύχονται το Πάσχα «Χριστός Ανέστη» από μικροφώνου προκειμένου να μην ενοχληθούν οι …μουσουλμάνοι μετανάστες της πρωτεύουσας. Το ίδιο και η απόφασή του να μην μεταδοθεί καμία Θεία Λειτουργία τη Μεγάλη Εβδομάδα δια τον αυτό λόγο..."


επίσης..
http://ksipnistere.blogspot.gr/2011/04/blog-post_6100.html