Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

ΗΠΑ: Και ο Μπους υπέρ των μεταναστών. Να τους βλέπετε με «φιλάνθρωπο» πνεύμα, είπε



Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, αποφάσισε να πάρει μέρος στη συζήτηση για τη μεταρρύθμιση της μετανάστευσης, με μια ομιλία του στο Ντάλας, στην οποία επαίνεσε τους μετανάστες και ζήτησε το θέμα να προσεγγιστεί με ένα "φιλάνθρωπο" πνεύμα.

Ο Μπους, ήταν ο πρώτος ομιλητής σε ένα ολοήμερο συνέδριο για τη μετανάστευση και την οικονομική ανάπτυξη, που διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Τζορτζ Μπους και την Federal Reserve Bank του Ντάλας. Οικονομολόγοι, διευθύνοντες σύμβουλοι και εμπειρογνώμονες της πολιτικής μιλούν στην εκδήλωση αυτή που συμμετέχουν μόνο προσκεκλημένοι.

"Οι μετανάστες έρχονται με νέες δεξιότητες και νέες ιδέες. Γεμίζουν ένα κρίσιμο κενό στην αγορά εργασίας μας. Εργάζονται σκληρά για μια ευκαιρία για μια καλύτερη ζωή", είπε ο Μπους. "Όχι μόνο βοηθάνε οι μετανάστες στην οικοδόμηση της οικονομίας μας, αλλά ενδυναμώνουν την ψυχή μας. Η Αμερική μπορεί να είναι μια νομοταγής κοινωνία και μια φιλόξενη κοινωνία την ίδια στιγμή. "

Δείτε το βίντεο:


Ο πρώην πρόεδρος δεν κατέθεσε συγκεκριμένες πολιτικές πρωτοβουλίες. Αντ 'αυτού, ζήτησε από τους πολιτικούς που ασχολούνται με το θέμα "να το κάνουν με έναν φιλάνθρωπο πνεύμα και να έχουν κατά νου τη συμβολή των μεταναστών."

Οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες του Μπους για το θέμα της μετανάστευσης συνάντησαν πολλές δυσκολίες από τους Ρεπουμπλικάνους στο Κογκρέσο. Αργότερα είπε στους Washington Times ότι αν θα μπορούσε να κάνει ένα πράγμα ξανά, θα προωθούσε τη μεταρρύθμιση της μετανάστευσης στον απόηχο των εκλογών του 2004, αντί να επικεντρωθεί σε μια αποτυχημένη αναμόρφωση του συστήματος Κοινωνικής Ασφαλείας.

Τώρα, μετά από την ήττα των εκλογών, οι Ρεπουμπλικάνοι όλο και περισσότερο συμφωνούν ότι η σκληρή γραμμή του κόμματος για τη μετανάστευση είναι πολιτικά απαράδεκτη.

Τρεις Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές με επιρροή εισήγαγαν πρόσφατα μια νομοθεσία που θα παρέχει νόμιμη παραμονή στους νέους που ήρθαν παράνομα στις Ηνωμένες Πολιτείες, αν θέλουν να παρακολουθήσουν την τριτοβάθμια εκπαίδευση ή να καταταχθούν στο στρατό. Την ίδια στιγμή φιλο-μεταναστευτικοί συντηρητικοί ακτιβιστές πήγαν στην Ουάσιγκτον αυτή την εβδομάδα για να πιέσουν σημαντικούς  Ρεπουμπλικάνους να στηρίξουν τη μεταρρύθμιση για την μετανάστευση.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μεγάλο λαμόγιο, έχει ράντσο στο τέξας και τους θέλει για να του'ρχονται φτηνά αφού ρίχνουν τα μεροκάματα
κι έχει και οικογενειακούς δεσμούς με μεγαλολαμόγια του μεξικού που επίσης προωθούν θέλουν την λαθρομετανάστευση προς τις ηπα
οι ρεπουμπλικάνοι είναι τα ίδια πουλημένα τομάρια με τους δημοκρατικούς, καμία διαφορά δεν υπάρχει

Ανώνυμος είπε...

Οι ΗΠΑ και ολα τα αμερικανικα κρατη οπως και αυτα της Ωκεανιας ειναι χωρες αποικων και μεταναστων . Αποικοι θεωρουνται αυτοι που πηγαν πριν την ανακηρυξη της ανεξαρτησιας αυτων των κρατων και μεταναστες αυτοι που πηγαν μετα . Οι γηγενεις πληθυσμοι σε ολα αυτα τα κρατη ειτε εκμηδενιστηκαν πχ ΗΠΑ , Αυστραλια , Καναδας , Αργεντινη ειτε περιθωριοποιηθηκαν πχ Μεξικο , Παραγουαη , Νεα ζηλανδια . Αυτο το μοντελο της πολυπολιτισμικης κοινωνιας που σε αυτες τις χωρες υπαρχει απο τα γενεθλια τους προσπαθουνε καποιοι κυκλοι των ΗΠΑ να το περασουν στην Ευρωπη που εχει ομως τελειως αλλη ιστοικη πορεια . Ειναι και καποιοι διανοουμενοι που ειτε απο αφελεια ειτε εκ του πονηρου συμφωνουνε . Το σπουδαιο ειναι οτι στις ΗΠΑ που ετσι και αλλιως ειναι πανσπερμια αυτοι που κυριως μεταναστευουν ειναι λατινοαμερικανοι που οι διαφορες τους ειναι οτι αντι να ειναι προτεσταντες ειναι καθολικοι και αντι να βλεπουν φουτμπολ βλεπουν σοκκερ αρα ενσωματωνοντε πιο ευκολα ενω σε εμας στην Ευρωπη και ιδιως σε μας στην Ελλαδα που δεν εχουμε και καμια ιστορικη ευθυνη ερχονται πλυθησμοι αλλοθρησκοι και με τελειως αλλο πολιτισμο εν πολλοις εχθρικο . Και δεν εχουμε ουτε τις εκτασεις ουτε την πολυπολιτισμικη παραδοση των ΗΠΑ . Μαλλον καποιοι ειτε ενσυνειδητα ειτε ασυνειδητα θελουν εμεις οι Ελληνες να παιξουμε τους Ινδιανους που ηταν οι μονοι γηγενεις στην Αμερικη . Α.Μ

Ανώνυμος είπε...

http://justiceforgreece.wordpress.com/2012/12/02/german-civil-and-human-rights-activist-appealed-the-international-criminal-court-for-greece/

Ανώνυμος είπε...

Κοίτα ποιό υποπροιόν μιλάει!!

Κοιτάξτε ποιός κακοποιός, μαζικός δολοφόνος, υπέυθηνος που έχει πλημμυρίσει η Ελλάδα και όχι μόνο από πρωτόγονους ειβολείς, τολμάει να μιλάει για φιλανθρωπία!!!

Να μην ξημερώσετε τρισάθλιοι διεθνιστές!