Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

O βιβλικός κατακλυσμός συνέβη λέει ο άνθρωπος που βρήκε το ναυάγιο του «Τιτανικού»



Ίχνη της μεγάλης πλημμύρας που αναφέρεται στη Βίβλο, στην ιστορία της Κιβωτού του Νώε, υποστηρίζει πως ανακάλυψε ο Ρόμπερτ Μπάλαρντ (Robert Ballard), ο άνθρωπος που βρήκε το ναυάγιο του «Τιτανικού».
Ο διάσημος εξερευνητής ηγήθηκε αποστολής στη Μαύρη Θάλασσα όπου, όπως λέει, βρήκε τα ίχνη της πλημμύρας που έγινε το 5600 π.Χ.

Όπως εξηγεί ο ίδιος στο αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι ABC, πριν από 12.000 χρόνια το μεγαλύτερο κομμάτι του πλανήτη ήταν καλυμμένο από πάγους. Όχι όμως η Μαύρη Θάλασσα, που ήταν μία λίμνη με γλυκό νερό, περιτριγυρισμένη από ξηρά.
Όταν άρχισαν να λειώνουν οι πάγοι, γύρω στο 5600 π.Χ., τα νερά κατέληξαν στους ωκεανούς προκαλώντας παντού πλημμύρες. Τα νερά έφτασαν στη Μαύρη Θάλασσα μέσω των Στενών του Βοσπόρου.

Ο Μπάλαρντ αποφάσισε να ερευνήσει την περιοχή όταν διάβασε την αμφιλεγόμενη θεωρία που διατύπωσαν δύο ειδικοί από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης για ένα ακραίο πλημμυρικό φαινόμενο στη Μαύρη Θάλασσα. 
Το 1997, ο Γουίλιαμ Ράιαν και ο Γουόλτερ Πίτμαν ανακοίνωσαν πως, βάσει αρχαιολογικών και ανθρωπολογικών ερευνών, τουλάχιστον 16 κυβικά χιλιόμετρα υδάτων έφταναν στη Μαύρη Θάλασσα κάθε ημέρα επί τουλάχιστον 300 ημέρες. Ως αποτέλεσμα, πλημμύρισαν τουλάχιστον 155.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα γης. Η στάθμη της λίμνης ανέβηκε κατά εκατοντάδες μέτρα και έγινε ένα με τη Μεσόγειο, προκαλώντας μεγάλες μεταναστεύσεις ζώων σε όλη την Ευρώπη.
Η ομάδα του Μπάλαρντ ανακάλυψε μία αρχαία ακτογραμμή, η οποία είναι απόδειξη αυτού ακριβώς του γεγονότος, λέει ο ίδιος. Σε βάθος 120 μέτρων βρέθηκαν κοχύλια, τα οποία χρονολογήθηκαν περίπου στο 5000 π.Χ.

Ο Μπάλαρντ θα συνεχίσει τις έρευνες στην Τουρκία το καλοκαίρι, αναζητώντας τα ίχνη του πολιτισμού που εξαφανίστηκε από τις καταστροφικές πλημμύρες πριν από 7.000 χρόνια.



Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

1 σχόλιο:

konion είπε...

Λέτε νὰ ἀποδειχθῆ ὅτι ὑπῆρχαν ἀπὸ τότε τοῦρκοι αὐτόχθονες;