Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

ΗΠΑ: «Η αριστερά θέλει να τελειώσει το Νότο», λέει γνωστός ραδιοπαρουσιαστής

Southern Nationalist Network / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Ο Ρεπουμπλικάνος ραδιοπαρουσιαστής Rush Limbaugh συζήτησε την πολιτική απομόνωση του Νότου στο δεύτερο μισό της πρώτης ώρας της τελευταίας εκπομπής του. Η εκπομπή του Limbaugh έχει το μεγαλύτερο ακροατήριο από κάθε ραδιοφωνική ενημερωτική εκπομπή στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Limbaugh (φώτο) ξεκίνησε συζητώντας δύο άρθρα που παρουσιάστηκαν στα αμερικάνικα media και τα οποία επιτίθενται κατά του Νότου και περιγράφουν την αυξανόμενη πολιτική απομόνωσή του. Ένα από αυτά τα άρθρα είναι του George Packer για τον The New Yorker με τίτλο ‘Southern Discomfort («Νότια Δυσφορία» λογοπαίγνιο - sic – με το ‘Southern Comfort’). Ανέφερε ένα σύντομο τμήμα από αυτό το άρθρο σχετικά με τις δημογραφικές και πολιτικές τάσεις στις ΗΠΑ που έρχονται σε αντίθεση με τη ταυτότητα και τις αξίες του νότιου πληθυσμού. Το άρθρο που ανέφερε ο Limbaugh είναι το παρακάτω:

Τώρα, ο Νότος απομονώνεται και πάλι. Κάθε δημογραφική και πολιτική τάση που βοήθησε να επανεκλεγεί ο Μπαράκ Ομπάμα έρχεται σε αντίθεση με τον αυτοπροσδιορισμό της περιοχής: η εμφάνιση ενός νεότερου, πιο ποικιλόμορφου, πιο κοσμικού (μη θρησκευτικού) εκλογικού σώματος, με μια ελευθεριακή προκατάληψη για τα κοινωνικά θέματα και τη μετανάστευση. Η πτώση του αγροτικού τρόπου ζωής, που ακολούθησε τη κρίση της στέγασης, η πολιτική των τάξεων, το ανάθεμα του Νότιου businessman, αυτό αυξήθηκε με την ύφεση, το τέλος των παρατεταμένων πολέμων της Αμερικής, με τις περικοπές των στρατιωτικών δαπανών που είναι βέβαιο ότι θα έρθουν. Ο Νότος μιλάει όλο και λιγότερο για την Αμερική και όλο και περισσότερο για τον εαυτό του και μόνο.

Αφού ανέφερε αυτό το τμήμα του άρθρου του Packer, ο Limbaugh είπε ότι η αμερικάνικη Αριστερά προσπαθεί να απομονώσει και τελικά να «νικήσει» το Νότο. Ρώτησε τους ακροατές του γιατί το Χόλιγουντ έφτιαξε τελευταία ταινίες για τον Αβραάμ Λίνκολν και γιατί οι αριστεροί Αμερικάνοι επευφημούν αυτές τις ταινίες. Ο ραδιοπαρουσιαστής απάντησε στην ερώτησή του, λέγοντας ότι από την δική του σκοπιά, ο Λίνκολν κατέστρεψε το Νότο αλλά δεν τελείωσε τη δουλειά... Στη συνέχεια ανέφερε ένα πρόσφατο άρθρο λέγοντας ακριβώς αυτό. Ο Limbaugh στη συνέχεια υποστήριξε ότι η αμερικανική Αριστερά θέλει να «τελειώσει» το Νότο – να ολοκληρώσει το έργο που είχε ξεκινήσει ο Λίνκολν - επειδή οι Νότιοι είναι συντηρητικοί και είναι αντίθετοι με την πολιτική και κοινωνική ατζέντα της αμερικάνικης Αριστεράς.

Πράγματι, υπάρχει ένα μεγάλο μίσος κατά του Νότου που φαίνεται ξεκάθαρα στα άρθρα και στα σχόλια αριστερών ιστοσελίδων. Και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ, καθώς και μετριοπαθείς Ρεπουμπλικάνοι ελίτ (κατά των οποίων ο Limbaugh επιτέθηκε εκτενώς επειδή αρνήθηκαν να υποστηρίξουν τις συντηρητικές αρχές) έχουν ως πρόγραμμά τους τη δημογραφική αντικατάσταση των νοτίων. Το ερώτημα που τίθεται λοιπόν είναι: γιατί θα πρέπει οι Νότιοι να παραμείνουν σε μια Ένωση με ανθρώπους που τους μισούν και προσπαθούν να τους αντικαταστήσουν δημογραφικά στην ίδια τους τη χώρα, προκειμένου να καταστρέψουν την πολιτική επιρροή τους και να είναι σε θέση να τους περάσουν μια αντιλαϊκή (τουλάχιστον στο Dixie) πολιτική και κοινωνική ατζέντα; Ένας μεγάλος αριθμός συντηρητικών και Νοτίων φαίνεται να κατανοεί την κατάσταση. Δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το ένα τέταρτο των Ρεπουμπλικανών στις Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να αποσχιστούν, ενώ οι μισοί Ρεπουμπλικάνοι στην Georgia θέλουν ανεξαρτησία από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ. Ένας αυξανόμενος αριθμός ανθρώπων τώρα καταλαβαίνει ότι τίποτα λιγότερο από την ανεξαρτησία τους από το σύστημα αυτό θα σώσει το Νότο και θα επιτρέψει στους Νότιους να ζουν σε μία συντηρητική κοινωνία που πάντα ήθελαν να έχουν. 



ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

O Nότος πάντοτε βρισκόταν στο περιθώριο σε αυτήν την Ένωση. Γι' αυτό αποσχίστηκε και γι'αυτό θα ξανααποσχιστεί.
God Save the Confederacy!
God Save the South!
Confederate soldier.

SkyWatcher είπε...

Amen!
(Αλλά δεν μου έστειλες e-mail)