Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

«Δευτέρα Παρουσία» η δεύτερη θητεία του Ομπάμα, για το Newsweek!

Παρά το γεγονός ότι είναι πλέον ψηφιακό, το Newsweek γιόρτασε την ορκωμοσία του Ομπάμα με ένα «εξώφυλλο» που ονομάζει την εκδήλωση "Δευτέρα Παρουσία," μια προφανή αναφορά στον δεύτερο ερχομό του Ιησού Χριστού.

Το εξώφυλλο αναφέρεται σε ένα άρθρο από τον πρώην συντάκτη Evan Thomas, ο οποίος είχε συγκρίνει τον Ομπάμα με τον Θεό.
"Λοιπόν, ήμασταν οι καλοί το 1984, έτσι το βλέπαμε. Δεν το αισθανόμασταν αυτό τα τελευταία χρόνια. Έτσι ο Ομπάμα είχε, πραγματικά, ένα διαφορετικό έργο. Νιώθουμε πάρα πολλές φορές ως οι κακοί. Και ο ίδιος - έχει μια πολύ διαφορετική δουλειά από – τον Ρέιγκαν που μίλαγε όλο για την Αμερική. Ο Ομπάμα είναι «είμαστε πάνω από αυτό τώρα». Δεν είμαστε πια τοπικιστές, δεν είμαστε πια σοβινιστές, δεν είμαστε πια μόνο της περιοχής μας. Στεκόμαστε για κάτι - θέλω να πω με έναν τρόπο που στέκεται ο Ομπάμα πάνω από τη χώρα, - πάνω από τον κόσμο, είναι σαν Θεός", δήλωσε ο Chris Matthews το 2009.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το περιοδικό Newsweek έχει χρησιμοποιήσει ένα τέτοιο θέμα, όταν απεικονίζει τον Ομπάμα.

Ένα άρθρο το 2010 τον αποκάλεσε «θεό όλων των πραγμάτων» και ένα άλλο άρθρο χρησιμοποίησε θρησκευτικές εικόνες και υμνούσε τον πρόεδρο για την τελευταία του στάση υπέρ του «γάμου» των ομοφυλοφίλων.

Αφότου ο Ομπάμα κέρδισε την επανεκλογή, το Newsweek τον απεικόνισε ως κατακτητή ντυμένο με στολή του 18ου αιώνα.

Πολλοί συντηρητικοί έδειξαν ότι ενοχλήθηκαν στο Twitter. «Δεν έχω την τάση να προσβάλλομαι εύκολα, αλλά αυτό το εξώφυλλο του Newsweek με έχει αρρωστήσει», έγραψε ο Ben Howe.

«Η Δευτέρα Παρουσία; Αλήθεια; Πλάκα μου κάνετε», έγραψε ένα άλλο πρόσωπο.

Ένας άλλος χρήστης του Twitter δήλωσε ότι του θυμίζει τον Jim Jones, τον ηγέτη της σέκτας που είχε οδηγήσει το 1978, τους οπαδούς του να πιούν δηλητήριο και να πεθάνουν.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

konion είπε...

Καὶ ἠ ἡγεμονία τῶν Η.Π.Α. συνεχίζεται...

Οἱ Η.Π.Α. δὲν εἶναι καθόλου χαζὸ κράτος. Δὲν διεκδικεῖται εὔκολα ἡ παγκόσμια ἡγεμονία.

Ξέρετε πόσοι δικοί μας ἀριστεροὶ εἶναι ἀμερικανοσπουδασμένοι;