Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Σκέφτονται να βάλουν μικροτσίπ στους ποδοσφαιριστές για να παρακολουθούν την υγεία τους



BBC / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Οι ποδοσφαιριστές στην Μ. Βρετανία μπορεί σύντομα να φοράνε ένα ηλεκτρονικό τσιπ στη μπλούζα* τους που θα προειδοποιεί για τυχόν ιατρικά προβλήματα.
 
Η Διεθνής Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (IFAB) θα αποφασίσει τον Μάρτιο αν ξεκινήσει δοκιμαστικά το σύστημα.

Το μέτρο εξετάζεται μετά το περιστατικό με τον Φαμπρίς Μουάμπα, τον ποδοσφαιριστή της Μπόλτον, που υπέστη καρδιακή προσβολή μέσα στο γήπεδο το περασμένο έτος.

Η IFAB, που φτιάχνει τους νόμους του ποδοσφαίρου, αποτελείται από τις Ομοσπονδίες της Αγγλίας, της Ουαλίας, της Σκωτίας και της Βόρειας Ιρλανδίας που έχουν μια ψήφο η κάθε μία, και της FIFA, η οποία έχει τέσσερις.

"Εξετάζουμε αν θα υπάρχουν οφέλη για την υγεία, όπως το αν μπορεί να υπάρχει προειδοποίηση για προβλήματα όπως αυτό που υπέστη ο Φαμπρίς Μουάμπα, ο οποίος ήταν κλινικά νεκρός," δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Σκωτσέζικης Ομοσπονδίας Stewart Regan.

«Προσπαθούμε να εξετάσουμε αν μπορεί να κάνει μια θετική διαφορά και όχι απλώς άλλο ένα παράδειγμα εισαγωγής της τεχνολογίας», είπε ο Stewart Regan.

«Θα υπάρχει ένα τσιπ στη μπλούζα στο πίσω μέρος του λαιμού του παίκτη και τα δεδομένα θα μεταδίδονται σε ένα φορητό υπολογιστή."

Τα δεδομένα που το τσιπ θα παρακολουθεί περιλαμβάνει την απόδοση της καρδιάς, τη θερμοκρασία του σώματος και την απόσταση που καλύπτεται.

* Σημείωση ΚΟ: Την είδηση την πρώτο-είδα σε κάποια ελληνικά blogs, τα οποία όμως γράφουν ότι το τσιπ θα μπει στο δέρμα των ποδοσφαιριστών. Το BBC αναφέρει ότι θα μπει στις μπλούζες, καθώς η χρησιμότητά του θα είναι η παρακολούθηση της υγείας του ποδοσφαιριστή κατά την διάρκεια του αγώνα.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

3 σχόλια:

π.Γεώργιος-Προσκυνητής είπε...

Επειδή εγώ πρωτοδημοσίευσα την είδηση θέλω να πω ότι την έχω σβήσει ήδη από το μεσημέρι.Είδα την είδηση στο πιο δημοφιλές αθλητικό σάιτ της Ρουμανίας και το θεώρησα έγκυρο αν και δεν έγραφε την πηγή του.Είχα δει από χθες βράδυ και το άρθρο στα αγγλικά που αναφέρεται στο τσιπ στην μπλούζα το οποίο προωθεί γνωστή αθλητική εταιρεία αλλά θεώρησα πως πρόκειται για κάτι άλλο.Ευχαριστώ

SkyWatcher είπε...

Να είστε καλά π. Γεώργιε.

konion είπε...

Στὸ ποδόσφαιρο εἶναι πολλὰ τὰ χρήματα. Γενικῶς πιστεύω ὅτι οἱ παῖκτες ὅ,τι τοὺς ποῦν θὰ κάνουν.